Κανναβέλαιο ο βασιλιάς της θεραπείας σε υγεία και ομορφιά.

Κανναβέλαιο ο βασιλιάς της θεραπείας σε υγεία και ομορφιά.

 

Ο βασιλιάς της θεραπείας σε υγεία και ομορφιά!

Κανναβέλαιο. Χρήση: Εξωτερική και Εσωτερική-Πόσιμο

Το κανναβέλαιο μαζί με το μαύρο κύμινο, θεωρείται ο βασιλιάς της θεραπείας. Πλούσιο σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Έχει αποδειχθεί πως υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και προωθεί την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία.Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει παίζουν ρόλο σε πολλές βιολογικές διεργασίες και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας σειράς από εκφυλιστικές ασθένειες.

Υποστηρίζει ένα υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια υγιή. Χρησιμοποιείται συχνά ως ενυδατική κρέμα για το δέρμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το κανναβέλαιο μπορεί να μειώσει δραματικά την ξηρότητα του δέρματος, να ανακουφίσει τον κνησμό και τον ερεθισμό. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικέςκαι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του μπορεί να προστατεύσουν από τη διαδικασία της γήρανσης, ενώ παράλληλα καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Αποτελεί μια άριστη τροφή για τον εγκέφαλο καθώς περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), που απαιτούνται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Το DHA είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου, καθώς και για τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, ιδιαίτερα κατά το πρώτο έτος της ζωής.

Προχωρώντας έχουμε να πούμε πως οι μητέρες που συμπληρώνουν τη διατροφή τους με κανναβέλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρέχουν προστατευτικά οφέλη στον εγκέφαλο και τα μάτια του βρέφους για την ανάπτυξη του. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς προωθεί την υγιή χλωρίδα του εντέρου. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια μιας γρίπης ή κρυολογήματος, όταν οι ιοί τρέχουν αχαλίνωτα στο σχολείο, την εργασία, και σε καθημερινές κοινωνικές επαφές και χώρους. Μπορεί να διαλύσει επιθετικές μορφές καρκίνου ιδιαίτερα αν διαγνωστούν στο αρχικό στάδιο.

Συνολικά θεραπεύει τον διαβήτη, το γλαύκωμα, την ουρική αρθρίτιδα, την επιληψία, την ανορεξία, την ψωρίαση, τις ημικρανίες, την επινεφρίδια νόσο, ινομυαλγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τη νόσο του Crohn, το σύνδρομο Dravet, το σύνδρομο Doose κ.α.

Δημιουργεί ένα τέλειο και λείο δέρμα, επιταχύνει την επούλωση, αυξάνει τη ζωτικότητα, φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας, μειώνει τις φλεγμονές και την κατακράτηση υγρών, ρίχνει την πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο της αρθρίτιδας, μπορεί να αντιστρέψει το προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά.

Το μασάζ με κανναβέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και τον εγκέφαλο. Το πλύσιμο των μαλλιών με κανναβέλαιο λάδι μπορεί να πυκνώσει την υφή των μαλλιών και να κρατήσει το δέρμα της κεφαλής μακριά από την πιτυρίδα.

Ενδείκνυται δε και για την απώλεια των μαλλιών καθώς και για τις λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών, της «κακής» χοληστερόλης που φράζει τις αρτηρίες.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 14-28 ml (1-2 κουταλιές της σούπας). Η ποσότητα αυτή παρέχει μεταξύ 8 και 16 γραμμάρια ωμέγα 6 (LA) και μεταξύ 3 και 6 γραμμάρια ωμέγα-3 (LNA).

Βαβούλη Μαρία- Αρωματοποιός FCP

Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά την πρακτική της ιατρικής, Ρωτήστε τον γιατρό σας.

Κανναβέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr