Γιατί πρέπει να τρώτε πέντε καρύδια την ημέρα

Γιατί πρέπει να τρώτε πέντε καρύδια την ημέρα

Γιατί πρέπει να τρώτε πέντε καρύδια την ημέρα

 

Τρώγοντας μόλις 5 καρύδια τη μέρα, προστατεύουμε συνολικά το σώμα μας. Μάλιστα, η τακτική κατανάλωση καρυδιών εξασφαλίζει μία μόνιμη προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τέσσερις μόλις ώρες μετά την κατανάλωσή τους, υπάρχει εμφανής βελτίωση στα επίπεδα της χοληστερόλης και την ευλυγισία των των αηηείων. Τα καρύδια υμβάλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Τα καρύδια περιέχουν ALA (άλφα λιποϊκό οξύ), ένα είδος ω3 λιπαρού οξέος παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός. Το ALA έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, ανεξάρτητα από την επίδρασή του στη χοληστερόλη καθώς μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές αρρυθμίες.

Η διατροφική αξία των καρυδιών: Μία χούφτα καρύδια περίπου 30 γρ., περιέχει 196 θερμίδες, είναι όμως ένα σνακ που μας κάνει καλό αρκεί να μην ξεπερνάμε αυτή την ποσότητα. Εκτός από τα πολύτιμα λιπαρά οξέα, τα καρύδια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε, που εκτός από τη λειτουργία της καρδιάς συμβάλει και στη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας.

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού απο τα μυστικά ομορφιάς .

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr