Τα 5 απαραίτητα αιθέρια έλαια για να λάμπει το δέρμα σου

Τα 5 απαραίτητα αιθέρια έλαια για να λάμπει το δέρμα σου

Τα 5 απαραίτητα αιθέρια έλαια για να λάμπει το δέρμα σου

Αντιμετώπισε το κοκκίνισμα και τους ερεθισμούς με τη δύναμη της φύσης!

Εκτός από υπέροχο άρωμα, τα αιθέρια έλαια έχουν και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Μεταξύ άλλων, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμούν τις φλεγμονές και προωθούν την ανάπλαση.

Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να δεις θεαματικά αποτελέσματα και να κάνεις τα αιθέρια έλαια καθημερινό κομμάτι της περιποίησης του προσώπου σου.
Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα 5 κορυφαία έλαια για το δέρμα σου.

1. Έλαιο κουρκουμά

Το μπαχαρικό με το χρυσαφένιο χρώμα φημίζεται για τη θετική του συμβολή στην αντιμετώπιση του άσθματος, της καρδιοπάθειας, της άνοιας αλλά και της ψωρίασης. Το αιθέριο έλαιο του κουρκουμά μειώνει το κοκκίνισμα, τη φλεγμονή και τα σπυράκια χάρη στο ενεργό συστατικό του, την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και επουλωτική δράση ώστε να ανακουφίσει και να ανανεώσει το ταλαιπωρημένο δέρμα και να το προστατεύσει από τους ρύπους που το γερνούν πρόωρα.

 

2. Έλαιο τριαντάφυλλου

Είναι ιδανικό για την επανόρθωση των κατεστραμμένων αγγείων του δέρματος και για την αντιμετώπιση της ερυθρότητας και τη φλεγμονής. Είναι επίσης εξαιρετικά ενυδατικό, επομένως είναι ό,τι καλύτερο για τις ξηρές επιδερμίδες.

 

3. Έλαιο λιβανιού

Το έλαιο αυτό μειώνει τις λεπτές γραμμές, αποτρέπει τον αποχρωματισμό και προσδίδει λάμψη στο δέρμα. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση και μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Dermatology Therapy, μειώνει τη λεγόμενη φωτογήρανση, δηλαδή τις βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση του δέρματος στην ηλικιακή ακτινοβολία, ενώ αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

 

4. Έλαιο πατσουλί

Το έλαιο ενυδατώνει και δροσίζει το δέρμα, ενώ παράλληλα καταπραΰνει τις φλεγμονές και λειαίνει τις ρυτίδες. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει από τις κηλίδες του δέρματος και την απώλεια ελαστικότητας.

 

5. Έλαιο σανδαλόξυλου

Είναι ιδανικό για δερματικές παθήσεις που προκαλούν ξηρότητα και φλεγμονές στο δέρμα, ενώ παράλληλα οι αντιοξειδωτικές του ουσίες δημιουργούν μια «ασπίδα» ενάντια στους περιβαλλοντικούς ρύπους. Επίσης, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Journal of Investigative Dermatology, το έλαιο σανδαλόξυλου έχει και αντιγηραντική δράση, καθώς προωθεί την ανάπλαση του δέρματος.
Tip: Για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, καλό είναι να τα αναμειγνύετε με κάποιο έλαιο βάσης ή με μια λοσιόν/κρέμα χωρίς τεχνητά αρώματα.

 

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr