Οι ιδιότητες του αφροδισιακού βοτάνου  – Catuaba (Erythroxylum Catuaba)

Οι ιδιότητες του αφροδισιακού βοτάνου  – Catuaba (Erythroxylum Catuaba)

 

Οι ιδιότητες του αφροδισιακού βοτάνου  – Catuaba (Erythroxylum Catuaba)

Γράφει και επιλέγει ο Μάρκος Νικητάκης
Το Catuaba (Erythroxylum Catuaba) είναι ένα μικρό συμπαγές δέντρο με κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια και μικρούς κίτρινους καρπούς οι οποίοι όμως δεν είναι βρώσιμοι. Το δέντρο Catuaba (Κατουάμπα), από το οποίο αποσπάται ο φλοιός του (που είναι και το μόνο χρήσιμο μέρος του), φύεται στα δάση του Αμαζονίου.

Το κόκκινο χρώμα έδωσε στο Κατουάμπα την λατινική ονομασία του.

Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα σκευάσματα Catuaba προέρχονται από τα δέντρα Trichillia catigua και Erythroxylum vacciniifolium.

Άλλα παρασκευάσματα Catuaba χρησιμοποιούν το φλοιό των δέντρων από τα ακόλουθα γένη ή οικογένειες: Anemopaegma, Ilex, Micropholis, Phyllanthus, Secondatia, Tetragastris και Myrtaceae.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Το Catuaba χρησιμοποιείται κυρίως για την τόνωση της λίμπιντο, την καταπολέμηση του στρες, την καταπολέμηση προβλημάτων στύσης του άνδρα.

Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί (με μη αποδεδειγμένη αποτελεσματική ικανότητα) και για την καταπολέμηση της κόπωσης, την καταπολέμηση της νευρικότητας, την καταπολέμηση της αϋπνίας, την αποφυγή προβλημάτων της μνήμης, την αποφυγή εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, την ανασταλτική του δράση σχετικά με τον ιό HIV, την αποφυγή και την καταπολέμηση της κατάθλιψης, την βελτίωση της διάθεσης

Το φυτικό φάρμακο Catuaba έχει μια μακρά ιστορία χρήσης ως αφροδισιακό. Οι Ινδιάνοι Tupi της Βραζιλίας ανακάλυψαν από πολύ παλιά την αφροδισιακή του δράση και συνέθεταν πολλά τραγούδια που υμνούσαν τις θαυμαστές ιδιότητες του!

Έχει αναφερθεί ότι αφού πιείτε τρία – τέσσερα φλιτζάνια τσάι σταθερά για μία χρονική περίοδο, τα πρώτα συμπτώματα είναι συνήθως ερωτικά όνειρα και ύστερα αυξημένη ερωτική επιθυμία.

Στο βραζιλιάνικο κρατίδιο των Μίνας υπάρχει μία παροιμία, η οποία λέει: «Μέχρι ένας άνδρας να φθάσει τα 60, το παιδί είναι δικό του, μετά το παιδί είναι του Κατουάμπα».

Στην παραδοσιακή ιατρική της Βραζιλίας χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μια ομάδα τριών αλκαλοειδών που ονομάστηκε catuabine Α, Β και Γ πιστεύεται ότι ευθύνεται για τη διεγερτική του δράση. Οι ουσίες αυτές αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, παρατείνουν την στύση και προκαλούν πιο έντονους οργασμούς. Λίγο μετά τη λήψη του, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ένα αίσθημα ελαφριάς κάψας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης που διαχέεται αργότερα σε ολόκληρο το σώμα. Το δέρμα και τα γεννητικά όργανα γίνονται πιο ευαίσθητα.
Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μια μελέτη από τον Manabe (1992) έδειξε ότι εκχυλίσματα από Catuaba trichilia catigua βοηθούν στην πρόληψη δυνητικά θανατηφόρων μολύνσεων. Έχει επίσης ισχυρή ανασταλτική δράση επί του ιού HIV, λόγω της αναστολής απορρόφησης του ιού εντός του κυττάρου.

Παρενέργειες: Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες ή αλληλοεπιδράσεις με φάρμακα. Ωστόσο καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά την περίοδο του θηλασμού..

Επίσης καλό είναι να μη χρησιμοποιείται από άτομα που πάσχουν από γνωστές παθήσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού τους ιατρού. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό προϊόν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του ασθενούς !

Τρόπος χρήσης: Ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό ή τον αγαπημένο μας χυμό ημερησίως.

Παρασκευή ροφήματος: Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια από το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Μάρκος Νικητάκης

www.mylefkada.gr

Epimedium macun 240g φυτικό αφροδισιακό σε σούπερ τιμή!

Catuaba (για λίμπιντο) απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr