Ποιά είναι τα παραδοσιακά γιατροσόφια για όμορφο πρόσωπο και δέρμα

Ποιά είναι τα παραδοσιακά γιατροσόφια για όμορφο πρόσωπο και δέρμα

Παραδοσιακά γιατροσόφια για όμορφο πρόσωπο και δέρμα

Παραδοσιακά γιατροσόφια για όμορφο πρόσωπο και δέρμα

www.fytokomia.gr

Το δέρμα και το πρόσωπό μας είναι πολύ ευαίσθητα. Ας δούμε μερικά παραδοσιακά γιατροσόφια για την φροντίδα τους:

Πρόσωπο:

-Όταν από τον καυτό ήλιο δημιουργηθούν φουσκάλες στο πρόσωπο χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι. Αυτό το τοποθετούμε πάνω στο σπυρί για πάρα πολλές ώρες. Βρέχουμε ένα κομμάτι σαπούνι και το κολλάμε. Ύστερα τρίβομε το σημείο εκείνο με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ξύδι. Και τελευταία βάζομε λίγη αλοιφή κορτιζόνη.

Για ωραία επιδερμίδα. Παίρνομε δύο κατσαρόλες. Στην μία βάζομε ζεστό νερό και 15 σταγόνες ευκάλυπτο. Στην άλλη βάζομε κρύο νερό και 15 σταγόνες ευκάλυπτο. Βουτάμε στις κατσαρόλες από μία πετσέτα και κάνομε εναλλάξ κομπρέσες στο πρόσωπο.
Για να είναι τεντωμένο το δέρμα

1 κουταλιά μέλι σε 1 ασπράδι αυγού. Το απλώνετε στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξέπλυμα.

-Για απαλή επιδερμίδα 1 κουταλιά μέλι με 2-3 σταγόνες λεμονιού αλείψτε το πρόσωπο. Αφήστε το 10 λεπτά και μετά ξέπλυμα.
-Μαύρα στίγματα του προσώπου φεύγουν αν απλώσουμε κολοκυθάκια.

-Τα σπυριά στο πρόσωπο φεύγουν με 1 ασπράδι αυτού καλά χτυπημένο και δύο κουταλιές αλεύρι καλαμποκίσιο. Το απλώνουμε για μία ώρα και μετά με μία βρεγμένη πετσέτα το βγάζομε.

Για όμορφα χείλη βάλτε λίγο μέλι μια κουταλιά για λίγα λεπτά.

Γαλάκτωμα για ντεμακιγιάζ. Χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού 3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο 3 κουταλιές βαζελίνη, τα κτυπάμε καλά και τα απλώνουμε με βαμβάκι ή ένα κομμάτι γάζα (διατηρείται για 2-3 ημέρες).

Όταν πονάει το δόντι σας, στύψτε λεμόνι πάνω στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια χωρίς να τα ξεπλύνετε.
Για να είναι τα δόντια κάτασπρα και γεμάτα υγεία, στο πρωϊνό βούρτσισμα θα βρέχετε την οδοντόβουρτσα με λεμόνι και πάνω της θα βάλετε αλάτι και σόδα φαγητού.

Προτείνω μια μάσκα προσώπου. Χτυπάτε καλά 1 αυγό και προσθέστε αλεύρι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και μετά αφαιρέστε το προσεκτικά με γάλα και μέλι.

Το τσάι περιέχει στυπτικά που βοηθούν στη μείωση των εγκαυμάτων. Ακουμπήστε επάνω στο καμένο από τον ήλιο δέρμα παγωμένα και χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 20 λεπτά. Έτσι δεν θα δημιουργηθούν φουσκάλες και θα μαλακώσει το κάψιμο.

Δέρμα
-Για δερματικές παθήσεις βράζουμε ρίζες φραουλιάς και πίνουμε 2 ποτήρια κρασιού τη μέρα.
-Για εκζέματα, λειχείνες, σπυριά και διάφορα εξανθήματα σ’ ένα ποτήρι καυτό νερό ρίχνομε 2 γραμ. από το άνθος πανσέ. Μετά 10 λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε μισό το πρωί και μισό το βράδυ.
-Εάν μας τσιμπήσει μέλισσα, σφήκα, κουνούπι, τρίβουμε το μέρος με ένα κρεμμύδι και μετά τοποθετούμε 1 κομμάτι από ώριμη ντομάτα.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία. Απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr