Φράουλα! Ενα φρούτο καλλυντικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. 3 συνταγές!

Φράουλα! Ενα φρούτο καλλυντικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. 3 συνταγές!

Ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου με φράουλα σε 3 βήματα

Η φράουλα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C γι αυτό και μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο για τη θρέψη της επιδερμίδας. Ανάλογα με τα υλικά που αναμειγνύεται μπορεί να μετατραπεί σε μάσκα καθαρισμού, face scrub και ενυδατική μάσκα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου με 3 απλές εφαρμογές.

1ο Βήμα- Mάσκα καθαρισμού

Θρυμματίστε 5 ασπιρίνες (περιέχουν σαλικυλικό οξύ που χρησιμοποιείται σε προϊόντα καθαρισμού προσώπου) και στη συνέχεια διαλύστε τες σε 1 κ.σ χυμό λεμονιού. Έπειτα πολτοποιήστε 2 φράουλες και ρίξτε μέσα σε αυτές τον χυμό με την ασπιρίνη. ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ και εφαρμόστε σε στεγνή επιδερμίδα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε να δράσει 10-15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με νερό.

2ο Βήμα- Face Scrub

Σε ένα μπολ πολτοποιήστε 5 φράουλες και ρίξτε 100γρ. καστανή ζάχαρη και 60ml αμυγδαλέλαιο. Κάντε μαζάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

3ο Βήμα- Μάσκα ενυδάτωσης

Σε ένα μπολ πολτοποιήστε 5 φράουλες, 1 κ.σ. μέλι και ανακατέψτε καλά. Απλώστε σε στεγνό δέρμα αποφεύγοντας τα μάτια και αφήστε τη μάσκα να δράσει 10-15 λεπτά.

φυτικά λάδια απο τα μυστικά ομορφιάς

αιθέρια έλαια απο τα μυστικά ομορφιάς

βόυανα απο τα μυστικά ομορφιάς

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr