10 τροφές πλούσιες σε οιστρογόνα για ισορροπημένες ορμόνες!

10 τροφές πλούσιες σε οιστρογόνα για ισορροπημένες ορμόνες!

Αν σας έχει πει ο γιατρός σας ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων σας είναι χαμηλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τροφές που είναι πλούσιες σε οιστρογόνα για να σας βοηθήσουν να τα αυξήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο αυτό ως έναν τρόπο για να αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οιστρογόνα, αν έχετε μεγάλη ποσότητα οιστρογόνων στο σώμα σας.

Τα αποξηραμένα φρούτα!

Τα αποξηραμένα φρούτα, ιδίως τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, μπορεί να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων των οιστρογόνων σας σε ένα μεγάλο βαθμό. Επίσης, είναι ένα υγιεινό σνακ που μπορεί να σας κρατήσει μακριά ένα γλυκό. Αυτά τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν φυτοοιστρογόνα, τα οποία θα μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χρησιμοποιείται τα οιστρογόνα, βοηθώντας να καλυφθούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να έχετε σε οιστρογόνα, και παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα σαν να έχουν δημιουργηθεί περισσότερα οιστρογόνα στον οργανισμό. Όταν τρώτε ξηρούς καρπούς, να θυμάστε ότι η διαδικασία ξήρανσης συγκεντρώνει όλα τα μέρη του καρπού, έτσι γενικά θα πάρετε περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από αυτά, αλλά πάρετε επίσης περισσότερη ζάχαρη, έτσι ώστε να πρέπει να λάβετε λιγότερα αποξηραμένα φρούτα για να κάνετε μια μερίδα από ό, τι αν ήταν φρέσκα. Συμβουλή: τα αποξηραμένα φρούτα τρώγονται καλύτερα την άνοιξη, και τα καλύτερα φρούτα για τα οιστρογόνα είναι τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.

Ο λιναρόσπορος!

Ο λιναρόσπορος είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να πάρετε περισσότερα οιστρογόνα στο σώμα, και μπορείτε είτε να τον φάτε άμεσα ή να τον προσθέσετε σε άλλα τρόφιμα, απλά φροντίστε να τον προσθέσετε στη διατροφή σας, αν τα οιστρογόνα είναι σε ανησυχητικά επίπεδα. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, και ως εκ τούτου θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά από ένα γεύμα, και θα βοηθήσει ένα υποτονική πεπτικό σύστημα. Συχνά συνιστάται για την απώλεια βάρους, λόγω της περιεκτικότητας του σε ίνες, και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Ο λιναρόσπορος είναι μια φανταστική πηγή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτή η μορφή των ωμέγα-3 είναι χρήσιμη στο να προστατεύει τις αρτηρίες από την σκλήρυνση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών και να παρέχει άλλα οφέλη στην υγεία της καρδιάς.

Οι σπόροι σουσαμιού!

Το σουσάμι περιέχει φυτοοιστρογόνα, και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαν σησαμέλαιο αν αυτό καθιστά ευκολότερη την κατανάλωσή του, καθώς και τα δύο περιέχουν λιγνάνες που διαθέτουν τα φυτοοιστρογόνα. Το σουσάμι είναι φορτωμένο με φυτικές ίνες, και είναι επίσης μια μεγάλη πηγή μετάλλων. Λόγω του μικρού μεγέθους του, μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε σε άλλα τρόφιμα για να βοηθήσει σε κάποια ανεπάρκεια. Για παράδειγμα, μια κουταλιά της σούπας σουσάμι πρόκειται να σας δώσει σχεδόν το ένα δέκατο του σιδήρου που χρειάζεστε κάθε μέρα, μαγνήσιο και ασβέστιο, καθώς και το 4% του συνόλου των φυτικών ινών σας. Δυστυχώς το σουσάμι που υπάρχει στο κουλούρι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θα θέλατε για το σουσάμι.

Τα ρεβίθια!

Τα ρεβίθια είναι μια φυσική πηγή φυτοοιστρογόνων, τα οποία δεν είναι πραγματικά οιστρογόνα, αλλά κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι τα ρεβίθια που παρασκευάζονται και καταναλώνονται σε μορφή χούμους, αλλά και το φαλάφελ είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος για να τα καταναλώσετε. Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση, έτσι είναι σημαντικό να τα αναμειγνύετε με άλλα τρόφιμα, μπαχαρικά, καρυκεύματα και να μπορείτε έτσι να τα απολαύσετε με το φαγητό.
Τα ρεβίθια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πλήρης.

Τα φασόλια!

Τα φασόλια έχουν θεωρηθεί από καιρό μια υγιεινή διατροφή, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και την ικανότητα τους να μειώνουν τη χοληστερόλη. Είναι, επίσης, ένα τρόφιμο που έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοοιστρογόνα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες συχνά θα δείτε τα φασόλια σε ένα κύριο πιάτο χωρίς κρέας. Αφομοιώνονται αργά από το σώμα, κάτι που τα καθιστά μια καλή επιλογή υδατανθράκων για διαβητικούς ή όποιον θέλει να διατηρήσει υγιή επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας φασόλια, και οι πιθανότητες είναι ότι θα έχουν ένα σεβαστό ποσό των φυτοοιστρογόνων σε αυτά για να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να εξισορροπήσετε τα επίπεδα των ορμονών σας.

Τα μπιζέλια!

Τα μπιζέλια είναι το τέλειο πιάτο, αν ψάχνετε για μια ώθηση οιστρογόνων. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια πηγή φυτοοιστρογόνων, μοιάζει πολύ με πολλά από τα άλλα τρόφιμα που παρουσιάζονται εδώ. Και όπως πολλά τρόφιμα στη λίστα μας στα τρόφιμα πλούσια σε οιστρογόνα, τα μπιζέλια φέρουν περισσότερα φυτοοιστρογόνα. Περιέχουν μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο. Τα μπιζέλια είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και είναι μια εκπληκτικό πηγή βιταμίνης C. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάνε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος εκτός από του ότι προκαλούν αύξηση των φυτοοιστρογόνα σας.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως!

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια πηγή φυτοοιστρογόνων που με άλλα οφέλη για την υγεία αξίζουν να προστεθούν στη διατροφή σας. Το πίτουρο σιταριού έχει τεκμηριωθεί ως ένας αξιόπιστος τρόπος για να αυξηθεί το ποσό των φυτοοιστρογόνων στο σώμα, που μπορεί να βοηθήσει να ισορροπήσει τις ορμόνες και να μειώσει τα συμπτώματα που συνδέονται με χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την ίνα που περιέχουν και την ίδια στιγμή θα να ανεβαίνουν τα επίπεδα των φυτοοιστρογόνων σας.

Το γάλα σόγιας!

Το γάλα σόγιας προέρχεται από σόγια φυσικά, και ως εκ τούτου δίνει τα ίδια οφέλη όπως το tofu και η σόγια σε σχέση με το φυτοοιστρογόνα που περιέχει. Είναι μια εύκολη μορφή, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί ο αριθμός των οιστρογόνων σας γρήγορα και εύκολα.
Το πόσιμο γάλα σόγιας μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση μερικών συμπτωμάτων που συνδέονται με εμμηνόπαυση, βοηθώντας να αποκατασταθούν μερικά από τα οιστρογόνα. Το γάλα σόγιας είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου, όπως ακριβώς και το αγελαδινό γάλα.

Το τόφου!

Το τόφου είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να εξισορροπήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων του, λόγω των ισοφλαβονών που περιέχει, και ο τρόπος που αυτά αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς των οιστρογόνων. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σίδηρο του τόφου είναι ο λόγος που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κρέατος από χορτοφάγους για δεκαετίες.
Η σόγια!
Δεν είναι έκπληξη να δούμε τη σόγια στη λίστα μας, επειδή πολλά άλλα τρόφιμα στον κατάλογο προέρχονται από σόγια, συμπεριλαμβανομένων το τόφου και το γάλα σόγιας. Μπορείτε να την προσθέσετε σε ένα γεύμα για να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση, ειδικά αν είναι χαμηλό είτε σε πρωτεΐνη ή σε ίνες. Όσον αφορά τις πρόσθετες βιταμίνες και τα μέταλλα, η σόγια κάνει ένα άλμα στα επίπεδα σιδήρου και μαγνησίου σας, καθώς και υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου και καλίου.
Πηγή:thessdiet.gr

Διατροφή απο τα μυστικά ομορφιάς

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr