Πώς να φτιάξεις τον ιδανικό χυμό για τις ανάγκες σου! Θες ενέργεια, νιώθεις ότι αρρωσταίνεις, έχεις φούσκωμα; Να τα συστατικά σου

Πώς να φτιάξεις τον ιδανικό χυμό για τις ανάγκες σου! Θες ενέργεια, νιώθεις ότι αρρωσταίνεις, έχεις φούσκωμα; Να τα συστατικά σου

Πώς να φτιάξεις τον ιδανικό χυμό για τις ανάγκες σου! Θες ενέργεια, νιώθεις ότι αρρωσταίνεις, έχεις φούσκωμα; Να τα συστατικά σου
Έχεις μπλέντερ αλλά ξέρεις τι χυμούς να φτιάχνεις; Ιδού οι επιλογές που κάνουμε κι εμείς.

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

Οι χυμοί είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να παίρνεις τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι εν κινήσει. Οι έτοιμοι χυμοί πολύ συχνά είναι γεμάτοι ζάχαρη και juice bars έχουν τόσες επιλογές που δεν ξέρεις τι να επιλέξεις.
Καθώς το green drinking έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο, ζητήσαμε από τη διαιτολόγο Αναστασία Κόκκαλη να μας συστήσει τα βασικά: Τι υλικά να επιλέξεις; Τι να πίνεις πριν ή μετά την άσκηση; Και τι είναι το κάμου κάμου; Χρησιμοποίησε τις προτάσεις μας για να φτιάξεις τον ιδανικό χυμό για σένα.

Ώρα της ημέρας

Πρωί
Γάλα ξηρών καρπών ή χυμό παντζαριού για ένα boost ενέργειας. Ειδικά ο χυμός παντζαριού έχει δείξει σε έρευνες ότι μπορεί να αυξήσει την αντοχή έως και 18%.

Πριν την άσκηση
Χυμό παντζαριού, γάλα ξηρών καρπών ή νερό καρύδας για ενυδάτωση, αλλά και για να έχεις ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μετά την άσκηση

Νερό καρύδας για να αντικαταστήσεις τους ηλεκτρολύτες ή στραγγιστό γιαούρτι για να ξεκινήσεις τη διαδικασία επαναφοράς των μυών.

Απόγευμα
Γάλα ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη ή νερό αν έχεις ήδη ασκηθεί. Επίσης, χυμό παντζαριού, γάλα ξηρών καρπών ή νερό καρύδας αν δεν έχεις πάει ακόμη γυμναστήριο.

Βράδυ
Νερό, πάγο. Το απόγευμα και το βράδυ κράτα χαμηλές τις θερμίδες και υψηλή την ενέργεια προσθέτοντας αρκετά λαχανικά και αντικαθιστώντας τη βάση του χυμού με πάγο
Και τώρα διάλεξε…

Αν νιώθεις ατονία

Μπανάνα, που περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο, με αποτέλεσμα ένα boost ενέργειας. Το kale παρέχει το αμινοξύ L-τυροσίνη που φτιάχνει τη διάθεση και σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα.
Αν νιώθεις γεμάτη ενέργεια και χαρούμενη
Κακάο για να διατηρήσεις την καλή διάθεση και ενέργεια και ρίζα μάκα, ένα ανταπτογόνο που μειώνει το άγχος.

Αν νιώθεις ότι θα αρρωστήσεις

Το ακτινίδιο και το γκρέιπφρουτ έχουν βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, τζίντζερ και καμού καμού (καρπός σαν μούρο με πολύ υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C), που βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις ασθένειες.

Αν νιώθεις γκρινιάρα
Πορτοκάλι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, που περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο διεγείρει τους νευροδιαβιβαστές με θετικό αντίκτυπο στη διάθεση.

Αν νιώθεις νευρική
Η γλυκοπατάτα έχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Α, C και του συμπλέγματος Β, με αποτέλεσμα να καλμάρει τα νεύρα, ενώ η μέντα ηρεμεί ένα βαρύ στομάχι και διώχνει το στρες.

Αν νιώθεις… Φουσκωμένη


Ο ανανάς περιέχει βρομελαΐνη, που μειώνει τις φλεγμονές, και αγγούρι, το οποίο είναι φυσικό διουρητικό για την απομάκρυνση των περίσσιων υγρών.

Αν νιώθεις… Κράμπες περιόδου
Ο μάραθος βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και τη μείωση των αερίων του εντέρου, ενώ το φιστικοβούτυρο έχει μαγνήσιο, που βελτιώνει τη διάθεση και προλαμβάνει το φούσκωμα.
Συνεργάστηκε η Αναστασία Κόκκαλη, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος (kokkali.blogspot.gr).www.shape.gr

Διατροφή απο τα μυστικά ομορφιάς.

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Μύρτιλλα αποξηραμένοι καρποί

Υπερτροφή, «νύχια της γάτας» – Cat’s clow.

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr