DIY μάσκες με γιαούρτι: Οι ωραιότερες συνταγές .

DIY μάσκες με γιαούρτι: Οι ωραιότερες συνταγές .

DIY μάσκες με γιαούρτι: Οι ωραιότερες συνταγές της Beauty Editor!
Eμπνεύσου από αυτές τις εύκολες συνταγές ομορφιάς και η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Ξεκίνα με ένα μπολ γιαούρτι και …

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό

Πρόσθεσε αβοκάντο και ελαιόλαδο
Τα λιπαρά οξέα σε αυτό το δίδυμο των συστατικών διατηρούν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Πολτοποίησε τη σάρκα από μισό ώριμο αβοκάντο και ανακάτεψέ τη με το γιαούρτι, μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Αν το δέρμα σου έχει τάση για ακμή

Πρόσθεσε μπανάνα και κουρκουμά
Το πλουσιότερο σε κάλιο φρούτο (μπανάνα) επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ ο κουρκουμάς εξουδετερώνει την παραγωγή σμήγματος. Λιώσε μισή ώριμη μπανάνα, ανακάτεψέ τη με το γιαούρτι και πρόσθεσε 1 κ.σ. κουρκουμά αναμειγνύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξέπλυνε.

Αν το δέρμα σου είναι θαμπό

Πρόσθεσε λεμόνι, μέλι και κανέλα
Είναι τρία συστατικά που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και χαρίζουν λάμψη. Πρόσθεσε στο γιαούρτι 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. μέλι και πασπάλισε με μια πρέζα κανέλας, ανακατεύοντας καλά. Άπλωσέ το στην επιδερμίδα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και τοποθέτησε στο πρόσωπό σου μια ζεστή πετσέτα για 15 λεπτά. Ίσως νιώσεις μια ελαφριά φαγούρα, αλλά μην ανησυχήσεις: είναι η κανέλα και τα οξέα του λεμονιού, που φέρνουν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας – αυτό είναι το ζητούμενο.

www.shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr