Πως θα χρησιμοποιήσεις τα βότανα για να ομορφύνεις!

Πως θα χρησιμοποιήσεις τα βότανα για να ομορφύνεις!

Πως θα χρησιμοποιήσεις τα βότανα για να ομορφύνεις!

Όταν τα βότανα χρησιμοποιούνται στον κόσμο της ομορφιάς μπορούν να σου χαρίσουν ένα λείο και απαλό δέρμα. Δες ποια είναι αυτά και πως θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις δικές σου μάσκες προσώπου.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα βότανο γνωστό για τη χαλάρωση και ηρεμία που μπορεί να σου προσφέρει. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εμφάνιση της επιδερμίδας. Καταπολεμάει τις ρυτίδες, σβήνει τα σημάδια του χρόνου και βοηθάει στη δημιουργία και ανάπτυξη των νέων κυττάρων. Ακόμη έχει επουλωτικές, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Για να φτιάξεις μία μάσκα προσώπου με λεβάντα θα χρειαστείς:

2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά μέλι
1/2 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα ή μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το μέλι με το γιαούρτι και αφού ανακατέψεις καλά όλα τα συστατικά απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό και την αφήνεις να δράσει για 10 λεπτά.

Χαμομήλι

Τα συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι ένα βότανο που προάγει την υγιή και όμορφη επιδερμίδα.

 

Για να φτιάξεις μία μάσκα προσώπου με χαμομήλι θα χρειαστείς:

1 κουταλιά αποξηραμένο χαμομήλι
175 ml βραστό νερό
2 κουταλιές πίτουρο σταριού
1 κουταλιά μέλι

Προσθέτεις το αποξηραμένο χαμομήλι στο ζεστό νερό και το αφήνεις για 10 με 15 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατέυεις 3 κουταλιές του ροφήματος χαμομηλιού με 2 κουταλιές πίτουρο σιταριού και 1 κουταλιά μέλι. Αφού το ανακατέψεις καλά το απλώνεις στο πρόσωπο και το αφήνεις να δράσει για 10 με 15 λεπτά.

Calendula

Η καλέντουλα είναι ένα από τα γνωστά βότανα για ομορφιά εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων που διαθέτει. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να θεραπευτεί από μικροκοψίματα, γρατσουνιές, ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα από την ηλιακή ακτινοβολία. Περιέχει αρκετές ποσότητες αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.

Για να φτιάξεις μία μάσκα προσώπου με calendula θα χρειαστείς:

1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά καλέντουλα σε σκόνη
Βάζεις σε ένα μπολ το γιαούρτι και την καλέντουλα και ανακατεύεις καλά. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό και την αφήνεις να δράσει για 10 λεπτά.

Έλαιο καλέντουλας απο τα μυστικά ομορφιάς

Βότανο καλέντουλας

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr