3 λόγοι που το έλαιο jojoba είναι υπερήρωας στη φροντίδα του δέρματος

3 λόγοι που το έλαιο jojoba είναι υπερήρωας στη φροντίδα του δέρματος

Μήπως χρειάζεσαι ένα νέο καθαριστικό προσώπου; Ένα φυσικό καθαριστικό για το μέικ απ; Ή ακόμα και βοήθεια να μακρύνεις εκείνες τις αφέλειες που ήσουν σίγουρη ότι θα σου πήγαιναν πολύ; Το έλαιο jojoba είναι ο νέος σου σύμμαχος. Δες πώς.

Τι είναι το έλαιο jojoba ή τζοτζόμπα (ή χοχόμπα);

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άοσμο κερί που εξάγεται από τον θάμνο jojoba, αλλά έχει μία υφή σαν λάδι. Απορροφάται εύκολα γιατί μιμείται το φυσικό σέρουμ που παράγει το δέρμα σου, αλλά και το ρυθμίζει, με αποτέλεσμα να έχεις πάντοτε δροσερό και όχι λιπαρό δέρμα(και τριχωτό της κεφαλής).

 

Γιατί είναι τόσο ευεργετικό;

Οι λόγοι είναι πολλοί: Είναι αρκετά ήπιο για όλους τους τύπους δέρματος χάρη στις ομοιότητές του με το φυσικό σμήγμα. Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και τα μαλλιά και δρα σαν ένα αμφίδρομο φράγμα, κλειδώνοντας την υγρασία ενώ απομακρύνει τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ένα εξαιρετικό καθαριστικό για το πρόσωπο, ιδιαίτερα για τύπους δέρματος επιρρεπείς στις ατέλειες.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις;

Για την ανάπτυξη των μαλλιών: Κάνε μασάζ με λίγες σταγόνες από λάδι τζοτζόμπα στο τριχωτό του κεφαλιού σου για να θρέψεις τα μαλλιά από τις ρίζες. Άφησε για 20 λεπτά, λούσου με σαμπουάν, βάλε μαλακτική και ξέβγαλε ως συνήθως.

Για ξηρό δέρμα και χείλη: Μετά το καθάρισμα και την τόνωση, πρόσθεσε μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σου και χάιδεψε το πρόσωπό σου με ανοδικές και προς τα έξω κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί. Και, αντί να βάζεις ενυδατικό στα χείλη σου κάθε λεπτό, μπορείς να εφαρμόσεις μία με δύο σταγόνες από λάδι jojoba στα χείλη σου, για απαλότητα και προστασία που διαρκεί.

Σαν καθαριστικό για το make up: Βύθισε μία μπάλα από βαμβάκι μέσα στο έλαιο jojoba και τρίψε με αυτό όλο σου το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη. Έπειτα, βρέξε άλλο ένα βαμβάκι με νερό και αφαίρεσε όλο το λάδι και το make up. Εάν η μάσκαρά σου επιμένει, άσκησε λίγη μεγαλύτερη πίεση με το βαμβάκι σε κάθε βλεφαρίδα για 10 δευτερόλεπτα και μετά καθάρισε όπως προηγουμένως.

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr