4 κύριες αιτίες που πεφτουν τα μαλλια μου

4 κύριες αιτίες που πεφτουν τα μαλλια μου

 

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου; Να μια ερώτηση που κάνουν πολλές γυναίκες στον εαυτό τους. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε συνέχισε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Η απώλεια ή η αραίωση των μαλλιών είναι σίγουρα μια δυσάρεστη κατάσταση για μια γυναίκα. Αν τώρα τελευταία βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες και να βρεις τρόπο να καταπολεμήσεις την τριχόπτωση.Είναι φυσιολογικό να χάνουμε κάθε μέρα περίπου 50 με 100 τρίχες αλλά αν εσύ βλέπεις τούφες ολόκληρες να χάνονται στο μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του χτενίσματος, είναι σημάδι ότι κάτι πάει λάθος.

 

Τι φταίει που χάνω τα μαλλιά μου

#1 Υπερβολικό Styling

Ίσιωμα, λακ, βαριά προϊόντα styling, μεγάλη θερμότητα σε πιστολάκι και μασιά…να μερικοί λόγοι που τα μαλλιά σου είναι αδύναμα και πέφτουν. Το βίαιο χτένισμα, το καθημερινό ίσιωμα με σίδερο σε έντονη θερμότητα μπορούν να καταστρέψουν την τρίχα από την ρίζα. Για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου μείωσε την ποσότητα τοξικών προϊόντων styling που χρησιμοποιείς εβδομαδιαία. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι, το σίδερο ή τη μασιά περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα.

 

#2 Προβλήματα Υγείας

Προβλήματα υγείας που γνωρίζεις ότι έχεις και προκαλούν τριχόπτωση ή προβλήματα υγείας που δεν γνωρίζεις και είναι η αιτία που πεφτουν τα μαλλια μου. Πριν σε φάει η αγωνία στην απορία «γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου», ώρα να κάνεις εξετάσεις αίματος! Επίσης να θυμάσαι πως ο τοκετός, ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση, τα αντισυλληπτικά χάπια ή οι πολυκυστικές ωοθήκες συχνά ευθύνονται για την τριχόπτωση. Μιλήστε με το γιατρό σας για το πρόβλημα σας και με βάση τις εξετάσεις σας θα βρείτε μαζί τη λύση.

 

#3 Πεφτουν τα μαλλια με Κακή Διατροφή

Όταν πεφτουν τα μαλλια μου συνήθως η διατροφή που ακολουθώ δεν είναι υγιεινή. Αν είσαι σε μια πολύ αυστηρή και περιοστική δίαιτα για απώλεια πολλών κιλών, η απώλεια των μαλλιών είναι μια συνέπεια της επίσης. Η καλή διατροφή είναι πάρα πολύ σημαντική για υγεία και δύναμη τόσο σε σώμα όσο και μαλλιά. Προσπάθησε να σταματήσεις τις εξαντλητικές δίαιτες, να μειώσεις το junk food. Φάε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και γέμισε το πιάτο σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιταμίνη C και σίδηρο. Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο στην καθημερινή σου διατροφή. Βάλε τα γαλακτοκομικά στο πρόγραμμα!

 

#4 Αλωπεκία έλξης

Aιτίες που πεφτουν τα μαλλια μου

Η αλωπεκία έλξης είναι η απώλεια μαλλιών που προκαλείται από το τράβηγμα των μαλλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το τράβηγμα είναι αποτέλεσμα των χτενισμάτων και του υπερβολικού στάιλινγκ. Δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει παθολογικό αίτιο, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή της. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς για να προλάβει την αλωπεκία έλξης είναι να ακολουθήσει πιο φιλικούς προς τα μαλλιά τρόπους περιποίησής τους και χτενίσματός τους. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας, όταν δείτε τα πρώτα συμπτώματα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Συνήθως, η αλωπεκία έλξης εκδηλώνεται με τις εξής παρακάτω 3 μορφές:

– Χάνονται, επανεκφύονται και αποπίπτουν ξανά σε έναν τακτά επαναλαμβανόμενο κύκλο

– Επανεκφύονται με αλλαγές στις προδιαγραφές της τρίχας

– Χάνονται και επανεκφύονται οριστικά χωρίς κανένα περαιτέρω πρόβλημα.

www.lamode.gr

Σαμπουάν με θρεπτικά συστατικά μαύρων για τόνωση του τριχωτού και μαλλιά με όγκο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr