Argan Oil, τα 8 σημαντικότερα οφέλη του στο δέρμα και τα μαλλιά μας

Argan Oil, τα 8 σημαντικότερα οφέλη του στο δέρμα και τα μαλλιά μας

 

 

Το Argan Oil ή αλλιώς Έλαιο Αργκάν, είναι γνωστό σε όλες μας. Ποια όμως είναι πραγματικά τα σπουδαιότερα οφέλη του στα μαλλιά και το δέρμα μας?

Το Argan Oil εξάγεται από τους πυρήνες του καρπού του δέντρου Argan που ευδοκιμεί στο Μαρόκο. Παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν στη διατροφή, σε τσιμπήματα εντόμων, για την επούλωση πληγών και για τη θεραπεία εξανθημάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο ως ένα πολύ αποτελεσματικό, φυσικό, ενυδατικό καλλυντικό.

Οι επουλωτικές του ιδιότητες οφείλονται κυρίως στις μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α και Ε που περιέχει. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα-6 λιπαρά και λινολεϊκό οξύ. Η τοκοφερόλη της βιταμίνης Ε αυξάνει την παραγωγή νέων κυττάρων.

Είναι λίγο ακριβό, αλλά το χρησιμοποιούμε σε πολύ μικρές ποσότητες: 1-2 σταγόνες στο πρόσωπο ή τα μαλλιά είναι αρκετές!

Ας δούμε πώς μπορούμε να ωφεληθούμε τα μέγιστα από το πολύτιμο αυτό έλαιο και πώς το χρησιμοποιούμε.

Ενυδάτωση στη διάρκεια της νύχτας
Απορροφάται γρήγορα και δεν «λαδώνει», μειώνει τις λεπτές γραμμές και ενυδατώνει. Ρίχνουμε μία μόνο σταγόνα στην παλάμη μας για να ζεσταθεί και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. Τον χειμώνα, που το δέρμα μας ταλαιπωρείται περισσότερο, μπορούμε να βάλουμε 2 σταγόνες.

Ως λοσιόν
Σε μία κούπα βραστό νερό βάζουμε ένα φακελάκι πράσινο τσάι και το αφήνουμε για 7-10 λεπτά. Αφαιρούμε το φακελάκι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε 2-4 σταγόνες Argan Oil, ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά. Φυλάσσουμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε πρωί-βράδυ μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση.

Ως peeling
Σε μία κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη προσθέτουμε 2 σταγόνες Argan Oil. Τρίβουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις το πρόσωπο για 2-4 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίζουμε απαλά.

Για την ακμή και το λιπαρό δέρμα
Το Argan Oil μειώνει την παραγωγή σμίγματος στα λιπαρά δέρματα. Για ακμή που επιμένει, συνδυάστε το με Tea Tree Oil (αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου), που έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Για τις ραγάδες
Για την πρόληψη των ραγάδων, ρίξτε 2-3 σταγόνες Argan Oil στην παλάμη σας και κάντε απαλό μασάζ στις πιθανές προβληματικές περιοχές. Αν ήδη έχετε ραγάδες, κάντε πριν το μπάνιο απολέπιση με το peeling Argan Oil / μαύρης ζάχαρης. Μετά το μπάνιο απλώστε λίγο έλαιο στην περιοχή.

Για να έχουμε μακριά υγιή μαλλιά
Θαυμάσιο ως leave-in conditioner. Θρέφει, αποτρέπει το φριζάρισμα, προστατεύει από τη θερμότητα του styling και κάνει τα μαλλιά να λάμπουν! Ρίξτε 1-3 σταγόνες στην παλάμη σας, ανάλογα με το μήκος και την κατάσταση των μαλλιών σας. Στη συνέχεια περάστε το με τα δάχτυλά σας ανάμεσα από τις τούφες, κυρίως τις άκρες, και χτενιστείτε κανονικά.

Για όμορφα χείλη
Προστατεύει, ενυδατώνει και θεραπεύει τα σκασμένα χείλη. 1 σταγόνα είναι αρκετή.

Για σκασμένες φτέρνες
Κάντε απαλό μασάζ με 2 σταγόνες Argan Oil – μπορεί να χρειαστεί και περισσότερες, ανάλογα με το πρόβλημα. Φορέστε ζεστές κάλτσες και αφήστε το έλαιο να δράσει τουλάχιστον για 20 λεπτά, αν μπορείτε και όλη τη νύχτα. Πριν πάτε στο μπάνιο σας, αφαιρέστε προσεκτικά με μία πετσέτα τυχόν υπολείμματα για να μην γλιστρήσετε!

www.lamode.gr

Έλαιο αργκάν 50mlαπο τα μυστικά ομορφιάς

Έλαιο αργκάν 100m απο τα μυστικά ομορφιάςl.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr