8 σούπερ τρόφιμα για την προστασία του προστάτη.

8 σούπερ τρόφιμα για την προστασία του προστάτη.

 

 

Σπόροι κολοκύθας


Σπόροι κολοκύθας προσφέρουν κάποια μοναδικά οφέλη για την υγεία του προστάτη, ειδικά για εκείνους που έχουν καλοήθη υπερτροφία του προστάτη. Το έλαιο των σπόρων κολοκύθας αποτρέπει τις ορμόνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων του προστάτη. Επίσης, περιέχει καροτενοειδή και ωμέγα λιπαρά οξέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που έχουν υψηλά επίπεδα των καροτενοειδών στη δίαιτα έχουν μειωμένο κίνδυνο της υπερπλασίας του προστάτη. Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που βρέθηκαν στους σπόρους κολοκύθας είναι ο ψευδάργυρος, ο οποίος συνδέεται επίσης με την υγεία του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ο ψευδάργυρος προστατεύει ενάντια στην ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

Σολομός

Τα Ωμέγα λιπαρά οξέα είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υποστήριξη της υγείας του προστάτη και το κατάλληλο τρόφιμο για να τα λάβετε σε ικανοποιητική ποσότητα είναι ο σολομός. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στον να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του όγκου του προστάτη και της προόδου στους άνδρες που έχουν ήδη το θέμα. Τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφεραν ότι η κατανάλωση σολομού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, ακόμη και αν είναι γενετικά προδιατεθειμένοι. Μια ερώτηση σχετικά με το σολομό είναι αν πρέπει να αγοράσουν εκτρεφόμενο ή άγριο σολομό. Η έρευνα δείχνει ότι ο άγριος σολομός είναι μια πιο υγιεινή επιλογή.

Ντομάτες


Οι ντομάτες είναι μια πηγή πλούσια σε λυκοπένιο. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι έχουν ιδιότητες που βελτιώνουν την υγεία του προστάτη. Η αντιοξειδωτική δράση της ντομάτας, αυξάνει όταν υποβάλλεται σε επεξεργασία. Έτσι, η πάστα ντομάτας, η σούπα, η σάλτσα ή ο χυμός ντομάτας προσφέρει περισσότερη αντιοξειδωτική προστασία για τον προστάτη από ότι η φρέσκια ντομάτα. Τα αποτελέσματα από πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα μεταποιημένα προϊόντα ντομάτας ενισχύσουν πραγματικά την υγεία του προστάτη. Οι ερευνητές λένε ότι μόνο μια μερίδα ντομάτας κάθε μέρα μπορεί να προστατεύσει από την βλάβη στο DNA που θέτει το στάδιο για τον καρκίνο του προστάτη. Οι ντομάτες είναι επίσης χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη.

Πράσινο τσάι


Οι ευεργετικές δράσεις του πράσινου τσαι οφείλονται στις αντιοξειδωτικές ενώσεις που ονομάζονται κατεχίνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφουν ορισμένους ιούς και τα βακτήρια, αυξάνουν την ενίσχυση της ανοσίας και την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Η έρευνα έχει δείξει ότι το πράσινο τσάι, περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα των βιοδεικτών για τον καρκίνο του προστάτη. Οι κατεχίνες του πράσινου τσάι μπορεί επίσης να βοηθήσουν τους άνδρες που έχουν προ καρκινικές αλλοιώσεις του προστάτη. Οι ειδικοί έχουν βρει ότι οι ενώσεις του πράσινου τσαγιού παρεμποδίζουν την δραστικότητα ενός ενζύμου που έχει σπουδαίο ρόλο στην έναρξη του καρκίνου του προστάτη. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι κατεχίνες βοηθούν στο να διορθωθεί – επισκευασθεί το χαλασμένο DNA που μπορεί να προκληθεί η ανάπτυξη του καρκίνου.

Μανιτάρια


Τα μανιτάρια, περιέχουν δύο ουσίες σημαντικής αξίας, ονομαζόμενες β γλυκάνη και εργοθειονίνη, οι οποίες έχουν επιδείξει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προστατεύουν τόσο τα κύτταρα σε όλο το σώμα, όσο και ειδικά του προστάτη. Μια έρευνα διαπίστωσε πρόσφατα ότι η εργοθειονίνη παρέχει προστασία στα κύτταρα, τα οποία έχουν δεχθεί βλάβη από τις τοξίνες άλλων βλαβερών ουσιών.

Ρόδια

Ειδικότερα, τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ειδικότερα σε ένα φυτοχημικό, ονομαζόμενο ελλαγιτανίνη, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την προώθηση της υγείας του προστάτη. Οι μελέτες δείχνουν ότι εκχύλισμα του ροδιού μπορεί να επιβραδύνει την παραγωγή των κυττάρων καρκίνου του προστάτη και να οδηγήσει στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Σε άλλες έρευνες, απεδείχθη ότι οι ελλαγιταννίνες έχουν δείξει ότι μπορούν να παρεμβαίνουν με την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων, ώστε να θρέψουν υγιώς τον προστάτη.

Ξηροί καρποί.

Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα καρύδια, αποτελούν μια πλούσια πηγή σεληνίου που είναι σημαντική για την υγεία του προστάτη. Στην πραγματικότητα, μόνο 50γρ καρυδιών μπορεί να περιέχει όσο 10 φορές το RDA για το σελήνιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη σεληνίου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι ξηροί καρποί, είναι μία πολύ καλή πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς προστάτη.

Προσοχή, ως προς την υπερκατανάλωση διότι αποτελούν υψηλής θερμιδικής αξίας και δη λίπους τρόφιμα.

Μπρόκολο


Περιέχει υψηλές ποσότητες, δύο σημαντικών φυτοθρεπτικών συστατικών, με το όνομα σουλφορουφάνη και ινοδιόλες, και τα δύο έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε ανακάλυψαν ότι ινοδιόλη καρβινόλη, η οποία εμφανίζεται φυσικά στο μπρόκολο κατέστειλε την ανάπτυξη των κυττάρων καρκίνου του προστάτη και ανέστειλε την παραγωγή του ειδικού προστατικού αντιγόνου. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μπρόκολου περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης σταδίου III και IV του καρκίνου του προστάτη κατά 40 τοις εκατό. Αν το λαχανικό μαγειρεύεται περισσότερο από πέντε λεπτά, οι αντικαρκινικές ικανότητες του μειώνονται σημαντικά. Αυτό, συμβαίνει διότι η θερμότητα μετουσιώνει το ένζυμο. Για να ενισχύθεί η υγιεινή αξία του μπρόκολου, προσθέστε παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο σκόρδο και το πιπέρι καγιέν.

Με εκτίμηση.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

www.newsdiet.gr

Epimedium macun 240g φυτικό αφροδισιακό σε σούπερ τιμή!

Σερενόα.. Βότανο για τον προστάτη και την ανδρική λίμπιντο.

Πράσινο τσάι-ποικιλίες.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr