Πίνεις νερό με λεμόνι; Οι λιποδιαλυτικές ιδιότητες και οι «κίνδυνοι» που πρέπει να ξέρεις!

Πίνεις νερό με λεμόνι; Οι λιποδιαλυτικές ιδιότητες και οι «κίνδυνοι» που πρέπει να ξέρεις!

 

 

Το μότο που πρέπει να μπει στην ζωή σου είναι « πιες νερό με λεμόνι»Είναι γνωστές οι καταπραϋντικές του ιδιότητες όταν έχουμε πονολαιμό, αφού λεμόνι με μέλι, είναι το γιατροσόφι της γιαγιάς που διώχνει μακριά τον βήχα.

Ξέρατε όμως την λιποδιαλυτική του δράση;

Πολλές μελέτες, όπως για παράδειγμα αυτή του πανεπιστήμιο Sugiyama Jogakuen της Ιαπωνίας (2008), έδειξαν τα πολλαπλά οφέλη του λεμονιού-με τις πολυφαινόλες- να ενισχύουν την απώλεια βάρους.
Σίγουρα, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή μετράνε στην φυσική και σωματική μας κατάσταση. Είναι μια συνδυαστική εφαρμογή για να έχουμε τα μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το λεμόνι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ποσοστά βιταμίνης C και προάγει την υγεία των αρθρώσεων και του δέρματός. Είναι γνωστό για τις αντιικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, ενώ είναι το φρούτο που θα βρεις εύκολα στο ψυγείο σου.

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, η καλύτερη ώρα για να πιείς ένα ζεστό ποτήρι νερό με λεμόνι είναι το πρωί, αφού κατά την διάρκεια της νύχτας μέσω της αναπνοής αποβάλλεται αρκετή ποσότητα υγρασίας-νερού.
Η ιδανική ποσότητα είναι μια κούπα ζεστό νερό με ½ κ.σ χυμό λεμονιού (φρέσκο), για περίπου δύο μήνες -με διακοπή τον επόμενο μήνα, ώστε να «ξεκουράσουμε» τον οργανισμό μας.
Όπως όλα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την σωστή δοσολογία και συχνότητα, αφού το ιστορικό κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό.
Ιδιότητες (+)
-Καλύτερη πέψη
-Λαμπερό δέρμα
-«Ασπίδα» για το ουροποιητικό σύστημα

Τι να προσέξετε (-)
– Αντενδείκνυται σε ανθρώπους με υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου στο αίμα.
– Μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο (χρήζει αναγκαίο το καλαμάκι)
– Να αποφεύγεται σε όσους είναι επιρρεπείς στις καούρες

Υouweekly

 

Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.

Βιολογικά Acai Berries σε σκόνη. Μούρα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr