Το θαυματουργό μέλι στην υπηρεσία της ομορφιάς

Το θαυματουργό μέλι στην υπηρεσία της ομορφιάς

 

 

Μπορεί να τεθεί το μέλι στην υπηρεσία της ομορφιάς; Βεβαίως και μπορεί! Στην πραγματικότητα, το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να βάλετε στο πρόσωπό σας.

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο λούσιμο και να τιθασεύσει τα ατίθασα μαλλιά, ενώ είναι ένας δυνατός μαχητής στην μάχη ενάντια στα σπυράκια.

Διαβάστε παρακάτω μερικές εύκολες συνταγές με μέλι:

Γαλάκτωμα σώματος
Αν έχετε προβλήματα με το ξηρό δέρμα, μπορείτε να βρείτε τη σωτηρία στο μέλι. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες από μέλι και ελαιόλαδο για να φτιάξετε μια παχιά κρέμα. Τρίψτε το δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για 10 με 20 λεπτά.

Βάλσαμο για τα χείλη
Το μέλι θα λύσει το πρόβλημα των ξηρών και σκασμένων χειλιών. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Απλώστε το στα χείλη και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Βάλτε το υπόλοιπο του μείγματος σε ένα μικρό μπολ με ένα καπάκι. Μπορείτε να κρατήσετε αυτό το βάλσαμο χειλιών στο ψυγείο ακόμα και για μερικούς μήνες χωρίς να χαλάσει.

Αποτρίχωση
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό. Τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το να ζεσταθεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί (αν το μίγμα είναι πολύ παχύ). Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας, βάλτε μια λωρίδα αποτρίχωσης και σύρετε προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας.

Φροντίδα για τα μαλλιά

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι στο σαμπουάν σας για να μειώσει τη ζημιά στα μαλλιά. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε μέλι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για βαθιά αναγέννηση των μαλλιών. Απλώστε σε στεγνό δέρμα και αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά πριν από το συνηθισμένο λούσιμο των μαλλιών σας.

Για ένα αναζωογονητικό μπάνιο

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με 250 ml νερό και αφήστε το για 10 λεπτά. Προσθέστε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και ρίξτε το μείγμα στο νερό της μπανιέρας. Το μπάνιο που θα απολαύσετε θα είναι καλύτερο από ποτέ και θα σας αναζωογονήσει!

Για τα σπυράκια
Το μέλι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά έναν εξαιρετικό σύμμαχο ενάντια στα σπυράκια και την ακμή. Βάλτε λίγο μέλι στην περιοχή που έχετε σπυράκια και αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά.

Μάσκα προσώπου
Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας γάλα με 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Κρέμα νυχιών
Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Εφαρμόστε το στα νύχια σας και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Μπορείτε να βάλετε το υπόλοιπο στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Για ατίθασα μαλλιά

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με λίγο νερό. Πλύνετε τα μαλλιά σας όπως πάντα και στη συνέχεια τρίψτε το μέλι και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Απολέπιση σώματος
Ανακατέψτε λίγη πολέντα (παρασκεύασμα από χοντροαλεσμένο αλεύρι δημητριακών, συνήθως καλαμποκιού, νερό και λίγο αλάτι) ή πλιγούρι βρώμης με μέλι. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Τρίψτε στο δέρμα σας και ξεπλύνετε. Η πολέντα ή το πλιγούρι βρώμης θα απομακρύνουν όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ο χυμός λεμονιού θα αναζωογονήσει το δέρμα και το μέλι θα το κάνει πιο απαλό.

www.medinova.gr

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Έλαιο Σημύδας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr