Μάσκες με αυγό για τέλεια επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά

Μάσκες με αυγό για τέλεια επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά

 

Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά για την ομορφιά σου.Το αυγό είναι η πιο θρεπτική τροφή.Αποτελείται από 2 μέρη,τον κρόκο και το ασπράδι.

prettywomanbeauty.gr

Ο κρόκος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών ουσιών. Οι βιταμίνες που συναντάμε στον κρόκο είναι οι Α, D, και E και όλες από την οικογένεια Β, συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέως.Τα αυγά είναι πλούσια πηγή της βιταμίνης Β12 –μία βιταμίνη που λείπει από τους χορτοφάγους, ενώ έχει σημαντικά ιχνοστοιχεία και μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, ιώδιο και ψευδάργυρο που βρίσκονται στον κρόκο και στο ασπράδι του αυγού.

Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από την πρωτεΐνη αλβουμίνη .Οι πρωτεΐνες σχηματίζονται από μικρότερες μονάδες, τα αμινοξέα. Όλα τα σημαντικά αμινοξέα βρίσκονται στο αυγό σε πολύ σημαντικά επίπεδα, γι’ αυτό και η πρωτεΐνη του αυγού είναι αναγνωρισμένη για την ιδιότητά της αυτή.
Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.Τις περισσότερες βιταμίνες από την οικογένεια Β τις συναντάμε και στο ασπράδι και στον κρόκο.

Ιδιότητες για την επιδερμίδα:

Στυπτικό, Συσφικτικό, Αναπλαστικό & Θρεπτικό

Φυσικές συνταγές με αυγό

Θρεπτική Μάσκα μαλλιών

Υλικά: 1 κούπα λάδι ελιάς, 1 κρόκος αυγού, 15 σταγ. αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.

Παρασκευή: Ανακατεύεις το λάδι ελιάς με τον κρόκο και προσθέτεις το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.Απλώνεις την μάσκα στα μαλλιά και τα σκεπάζεις με ένα νάιλον σκουφάκι του ντους και μια πετσέτα για 30 λεπτά. Λούζεις τα μαλλιά με ένα απαλό σαμπουάν.

Ενυδατική μάσκα μαλλιών με πρωτεΐνες

Υλικά: 2 ολόκληρα αυγά, μια κούπα ζεστό λάδι αβοκάντο και 1 κουταλάκι ξύδι μηλίτη.

Παρασκευή: Χτυπάς καλά τα αυγά με το ξύδι μηλίτη και προσθέτεις το ζεστό λάδι αβοκάντο. Απλώνεις τη μάσκα στα μαλλιά και τα σκεπάζεις με ένα νάιλον σκουφάκι του ντους και μια πετσέτα για 30 λεπτά. Λούζεις τα μαλλιά με ένα απαλό σαμπουάν.

Μάσκα προσώπου για ξηρό, ατροφικό δέρμα

Υλικά: 1 κουταλάκι μέλι, 1 κρόκος αυγού, 5 σταγ. λεμόνι & 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο.

Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά και απλώνεις τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για 20 λεπτά. Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό και ενυδατώνεις.

Μάσκα προσώπου για σύσφιξη

Υλικά: 1 ασπράδι αυγού & 7 σταγ. αιθέριο έλαιο μέντας.

Παρασκευή: Χτυπάς καλά το ασπράδι του αυγού και προσθέτεις το αιθέριο έλαιο μέντας. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για 20 λεπτά. Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό και ενυδατώνεις.

Μάσκα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα

Υλικά: 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού & 1 κουταλάκι αργίλου σκόνη.

Παρασκευή: Χτυπάς καλά το ασπράδι του αυγού με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον άργιλο σιγά σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για 20 λεπτά. Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό και ενυδατώνεις.

Μάσκα προσώπου για γρήγορη ανάπλαση (σημάδια ακμής, ουλές)

Υλικά: 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι ζεστό μέλι.

Παρασκευή: Χτυπάς καλά το ασπράδι του αυγού με το χυμό λεμονιού και προσθέτεις σιγά- σιγά το ζεστό μέλι. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για 20 λεπτά. Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό και ενυδατώνεις.

 

Σέρουμ σύσφιξης πέντε σαλιγκαριών σε τιμή προσφοράς. Ανόρθωση περιγράμματος -λείανση-σβήσιμο ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr