Βότανα για τόνωση και ενέργεια στις γυναίκες

Βότανα για τόνωση και ενέργεια στις γυναίκες

 

Είναι δική σας υπόθεση

Χαρίστε στον εαυτό σας την τόνωση και την ενίσχυση που θα τον θωρακίσει απέναντι στις οργανικές διακυμάνσεις, αλλά και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, προστατεύοντάς τον παράλληλα από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας.

Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τόνωση και ενέργεια στις γυναίκες

Αγγελική (Dong Quai)

Έχει αιμοκαθαρτικές ιδιότητες και τονωτικές. Στις γυναίκες βοηθάει στην περίοδο και σε προβλήματα εμμήνου ρύσεως, όπως πόνους και κράμπες και στην εμμηνόπαυση. Η αγγελική πρέπει να αποφεύγεται σε εγκυμοσύνη και λήψη αντιπηκτικών και μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Πίνετε σαν αφέψημα, βράζοντας 1 κουταλάκι τριμμένη ρίζα σε 250 ml νερό για 20 λεπτά ή σαν βάμμα 3 φορές την ημέρα, σε νερό ή τσάι, αλλά όχι σε χυμό, σε δόση 15 σταγόνες. Το βάμμα πρέπει να το παίρνετε νηστικοί ή 1 και 1/2 ώρα μετά το φαγητό ή μισή ώρα πριν. Σε κάψουλες το παίρνετε τρεις φορές ημερησίως ή παίρνετε ένα μικρό κομματάκι της ρίζας.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και σε τσάι που φτιάχνεται από βότανα πλούσια σε αυτά, όπως το μύρτιλο, η καϊένη, το σκόρδο, το τζίνγκο ή γκίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo Biloba-Γκίνγκο το δίβολο), η τρικοκιά, το γάλα γαϊδουράγκαθου και το πράσινο και μαύρο τσάι. Όλα τονώνουν τον οργανισμό, αλλά και βοηθούν στη ρύθμιση και εξομάλυνση του γυναικείου κύκλου.

Ασβέστιο και μαγνήσιο
Αυτά τα δύο βοηθούν στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και στην υγεία των οστών προλαμβάνοντας την οστεοπόρωση. Υπάρχουν στα φύκια, στους σπόρους σησαμιού, τους ξηρούς καρπούς, την τσουκνίδα, το νεροκάρδαμο, το μαϊντανό, το άχυρο βρώμης, το πολύκομπο και το κίτρινο λάπαθο.

emedi.gr

Βότανο Αγγελική- κατά αερίων-δυσπεψίας

Αποτοξίνωση με βότανα

Πράσινο τσάι-ποικιλίες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr