Τρόποι απολέπισης του δέρματος

Τρόποι απολέπισης του δέρματος

 

Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα της περιποίησης του δέρματος αφού καθαρίζει την επιδερμίδα από νεκρά κύτταρα και ρύπους, αφήνοντας έτσι τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα. Η απολέπιση όμως δεν γίνεται μόνο με κλασσικά peeling, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, μπορεί να σας φανούν παράξενοι αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικοί!

syntagesomorfias.blogspot.gr

Βρώμη – οι νιφάδες βρώμης είναι χοντρές αλλά δεν είναι καθόλου τραχιές για το δέρμα, αντίθετα είναι ιδανικές για την απολέπιση σε δέρματα με έντονη ευαισθησία και ερεθισμό. Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από το δέρμα αφήνοντας το μαλακό και λαμπερό. Κάντε ένα μείγμα με νερό ή με ένα οργανικό λάδι και τρίψτε απαλά το δέρμα.

Γάλα – το πλήρες γάλα είναι πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο στην ουσία κάνει την απολέπιση χωρίς τρίψιμο. Προσθέστε το σε σπιτικά scrub ή χρησιμοποιήστε το εμποτίζοντας μια κομπρέσα, τοποθετήστε τη στην περιοχή που θέλετε να κάνετε απολέπιση, αφήστε για 15 λεπτά, σκουπίστε και ξεπλύνετε την περιοχή πολύ καλά.

Ράσπα ή ελαφρόπετρα – και τα δυο είναι ιδανικά για την απολέπιση των πελμάτων και ειδικά των φτερνών που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ζάχαρη και αλάτι – τα πιο δημοφιλή προϊόντα για την απολέπιση του δέρματος. Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από το δέρμα αφήνοντας το καθαρό και λαμπερό.

Λούφα ή τρίχινο γάντι – και τα δυο είναι εκπληκτικά για να κάνετε ακόμα και καθημερινά απολέπιση σώματος. Χρησιμοποιήστε τα μαζί με σαπούνι ή αφρόλουτρο ή σκέτο νερό και επιμείνετε περισσότερο στις περιοχές με έντονη ξηρότητα όπως γόνατα, αγκώνες, βραχίονες και γάμπες ή σε περιοχές όπου υπάρχει κυτταρίτιδα μηροί και γλουτοί. Μετά από κάθε χρήση πλύνετε σχολαστικά τη λούφα ή το τρίχινο γάντι και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Σόδα μαγειρικής – ακούγεται παράξενο, όμως οι πολύ μικροί κόκκοι της σόδας μαγειρικής προσφέρουν απολέπιση στο δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Προσθέστε τη σε σπιτικά scrub ή χρησιμοποιήστε τη σκέτη με λίγο νερό.

Φρούτα – τα φρούτα είναι πλούσια σε οξέα (AHA) που προσφέρουν απολέπιση ακόμα και στα πιο ξηρά δέρματα. Όπως και το γάλα, δεν χρειάζεται να τρίψετε το δέρμα, αφήστε απλά τον πολτό των φρούτων στο δέρμα για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε.

ΦΥΣΙΚΗ ΛΟΥΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΙΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ.

Έλαιο Σημύδας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr