Καπνίζεις; Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην καπνίζει και το δέρμα σου.

Καπνίζεις; Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην καπνίζει και το δέρμα σου.

 

Να τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου.

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

κάπνισμα και επιδερμίδα
Το κάπνισμα στερεί το οξυγόνο από τα κύτταρά σου (επειδή τα αιμοφόρα αγγεία πεθαίνουν και κλείνουν), με αποτέλεσμα θαμπό και κουρασμένο δέρμα, χωρίς λάμψη.

Η guru για τη φροντίδα του δέρματος και αισθητικό των celebrity Renée Rouleau μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος, ακόμη και τις μέρες που δεν φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο το σώμα σου.

Τα δεδομένα
“Τα ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο ενεργοποιούνται όταν εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου, αυξάνοντας δραματικά το πόσο γρήγορα προκαλείται η ορατή γήρανση στο δέρμα σου” εξηγεί η Rouleau. «Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4.000 χημικά. Τουλάχιστον 50 από αυτά, είναι γνωστό πως προκαλούν καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων της φορμαλδεΰδης, του μονοξειδίου του άνθρακα, του υδροκυανίου και του βενζολίου”.

Συνεχίζει: “Οι άνθρωποι που καπνίζουν πολύ είναι σχεδόν πέντε φορές πιο πιθανό να έχουν ρυτίδες συγκριτικά με τους μη καπνιστές. Τα υπεροξειδωμένα λιπίδια (που απελευθερώνονται με τον καπνό του τσιγάρου) είναι η βασική μορφή ελευθέρων ριζών που καταστρέφει το φράγμα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα ξηρό, διψασμένο δέρμα. Πέρα από αυτό, οι ινοβλάστες (δερματικά κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο) παράγουν 40% λιγότερο κολλαγόνο όταν εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου – με την περιοχή των ματιών να επηρεάζεται περισσότερο. Η βιταμίνη C μειώνεται επίσης στο δέρμα και το σώμα όταν εκτίθεται στον καπνό.

Κάπνισμα και επιδερμίδα – Δες τι να κάνεις:
Βήμα 1: Χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν αγγειοδιασταλτικά για να διεγερθεί η κυκλοφορία του αίματος. Προϊόντα με συστατικά όπως τζίνσενγκ, μέντα και δεντρολίβανο ενισχύουν την κυκλοφορία και προσφέρουν λάμψη στο δέρμα σου.

Βήμα 2: “Κρέμασε το κεφάλι σου προς τα κάτω για 3 λεπτά τη μέρα” προτείνει η Rouleau. «Μπορείς να το κάνεις στον τοίχο, στο πλάι του κρεβατιού σου ή στη στάση του κάτω σκύλου στη yoga. Μετά τα τρία λεπτά θα παρατηρήσεις πως το δέρμα σου είναι ελαφρώς ροδαλό και αυτό, μακροπρόθεσμα, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά και να αντισταθμίσει τη μείωση της οξυγόνωσης από το κάπνισμα”.

Βήμα 3: “Δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος για λάμψη και απαλότητα του δέρματος από το scrub” λέει η ειδικός. Όταν κάνεις μασάζ στο δέρμα σου με κυκλικές κινήσεις, το απολεπιστικό απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα αποκαλύπτοντας φρέσκο, σφριγηλό, νέο δέρμα”.

Βήμα 4: Αναπλήρωσε τα αποθέματα των αντιοξειδωτικών στο δέρμα σου και διέγειρε την παραγωγή κολλαγόνου την ώρα που κοιμάσαι. “Καθώς το κάπνισμα καθυστερεί τη διαδικασία της εσωτερικής επιδιόρθωσης στο δέρμα σου”, εξηγεί η Rouleau, «είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που θα βοηθήσουν στην επιδιόρθωση. Τα πεπτίδια είναι ισχυρά συστατικά που όταν χρησιμοποιούνται τακτικά θα συμβάλουν εξουδετέρωση του καπνίσματος ενθαρρύνοντας το σχηματισμό του κολλαγόνου”.

Βήμα 5: Τρώγε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα εσπεριδοειδή είναι όλα τους πλούσια σε βιταμίνη C. Τα καρότα προστατεύουν τον οργανισμό από τη γήρανση. Οι γλυκοπατάτες είναι μια σούπερ αντιγηραντική τροφή – είναι γεμάτες βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες και καροτενοειδή.

www.shape.gr

 

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Serum βιταμίνης C

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr