Κυτταρίτιδα: 3+1 homemade φόρμουλες αντιμετώπισης

Κυτταρίτιδα: 3+1 homemade φόρμουλες αντιμετώπισης

Για χρόνια ένας επίμονος και αμετάκλητος εχθρός κάθε γυναίκας που δια μαγείας θυμάται να τον αντιμετωπίσει λίγους μήνες πριν βγει στην παραλία. Όταν ο χρόνος πιέζει 8 στις 10 γυναίκες διαφεύγουν σε λύσεις ανούσιες, ακριβές και κατά κύριο λόγο εμπορικές… το freeminds.gr concept του μήνα #Livelifebetter έχει σκοπό να σε βοηθήσει στον αγώνα ενάντια του μεγάλου εχθρού αναζητώντας εύκολες, φθηνές και “σπιτικές” λύσεις.

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα πρέπει πρώτα να το καταλάβεις. Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε κατά βάση την διήθηση του συνδετικού ιστού μας με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν, δημιουργώντας μάζες λίπους και νερού που σταδιακά σταθεροποιούνται με υποδόριο ιστό. Με απλά λόγια, κυτταρίτιδα είναι το συσσωρευμένο λίπος που γίνεται ένα με τον υποδόριο ιστό και προκαλεί την όψη του φλοιού του πορτοκαλιού. Θεωρείται πάθηση-κατάσταση του δέρματος ευρέως διαδεδομένη, απ’ την οποία πάσχει το 80% των γυναικών όλων των ηλικιών.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης;

Κυρίως τοξικά αίτια ευθύνονται και αφορούν τοξίνες που αδυνατεί ο οργανισμός μας να αποβάλλει μέσω των απεκκριτικών οργάνων με αποτέλεσμα να τα εναποθέτει στον κυτταρικό ιστό. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια σκλήρυνση ορισμένων στοιχείων του ιστού και ακολουθεί ο σχηματισμός του όζου.

 

Γιατί εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες;

Διότι αφενός είναι πιο ευαίσθητη στις διαταραχές που προέρχονται από τις τοξινώσεις και αφετέρου είναι η διάταξη των ινών του συνδετικού ιστού διαφορετική και πιο επιρρεπής -για τους άνδρες είναι παράλληλη, ενώ για τις γυναίκες χιαστί-που επιτρέπει εύκολα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να “ξυπνήσει” είναι κάνοντας γυμναστική και πίνοντας πολλά υγρά μέσα στην ημέρα -περίπου 8 με 10 ποτήρια νερό- φυσικούς χυμούς και διατηρώντας τα λιπαρά σου γεύματα σε χαμηλά αν όχι μηδενικά επίπεδα. Ένας δεύτερος τρόπος είναι να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να προετοιμάσεις μερικές σπιτικές φόρμουλες που χρησιμοποιούνται τοπικά και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όχι από την πηγή του αλλά από το σημείο εμφάνισής του. Πρέπει να θυμάσαι πως είναι μία συμπληρωματική μέθοδός για να διορθώσεις εν μέρει τα αδιόρθωτα εν όψι καλοκαιριού και ότι πάντα μα πάντα πρέπει να συνοδεύονται από μία ισορροπημένη διατροφή ώστε να φανεί το αποτέλεσμα ειδάλλως ο εχθρός δεν θα νικηθεί.

 

Οι φόρμουλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Αυτές που περιέχουν καφεΐνη, η οποία δρα δίνοντας ένα προσωρινό αποτέλεσμα σύσφιγξης και ομοιομορφίας πάνω στο δέρμα και εκείνες που περιέχουν βιταμίνη Α και τα παράγωγά της, τα οποία δρουν βραδύτερα αλλά πιο συστηματοποιημένα. Ωστόσο, πολλές φορές όταν η κρέμα συνδυάζεται με συστατικά που προκαλούν υπεραιμία στο δέρμα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι δυσάρεστα καθώς μικρά εγκαύματα μπορεί να επιφέρουν αλλοίωση του ιστού μας. Για το λόγο αυτό η σωστή ενημέρωση από ειδικούς πρέπει πάντα να προηγείται της αγοράς ενός προϊόντος.

Ο σκοπός του #livelifebetter concept είναι να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης πάνω στο σώμα σου και στο παρόν άρθρο να σου προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να ξεφύγεις από τις παγίδες του διαφημιστικού και εμπορικού κόσμου.

scrub σώματος με ζάχαρη, μέλι και καφεΐνη

 

1/2 κούπα καφέ
1/4 της κούπας καφέ ζάχαρη
1/4 της κούπας αμυγδαλέλαιο

Η καφεΐνη όπως προαναφέρθηκε είναι βασικό συστατικό και στις homemade φόρμουλες καθώς είναι το ίδιο διεγερτική για το κεντρικό νευρικό σύστημα όσο και για το δέρμα μας. Η ζάχαρη από την άλλη θα μετατρέπει τη κρέμα μας σε ένα άψογο scrub καθώς η δομή των κόκκων της είναι στο επιθυμητό μέγεθος ώστε να μην προκαλεί ερεθισμό αλλά ταυτόχρονα να μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα. Το αμυγδαλέλαιο είναι χρόνια γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, πλούσιο σε βιταμίνες και ενυδατικά συστατικά ενώ ταυτόχρονα παρέχει λίπανση κατά το τρίψιμο. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό σας προϊόν καθημερινά, λίγο πριν το ντους σας με απαλές κινήσεις μασάζ. Μετά τρίψιμο αφήστε την κρέμα για περίπου δέκα λεπτά έτσι ώστε να δράσει η καφεΐνη και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

προσοχή συνιστάται στην περίπτωση ύπαρξης κιρσών ή φλεβικού συνδρόμου. Το scrub μπορεί να εντείνει το πρόβλημα και να δημιουργήσει πρήξιμο και συμφόρηση.

 

κρέμα σώματος με οξέα φρούτων από γκρέιπφρουτ

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπα χυμός γκρέιπφρουτ

Τα οξέα φρούτων είναι μία καλή και αποτελεσματική μέθοδος απολέπισης και αναγέννησης του δέρματος και δεν θα πρέπει να μας τρομάζει το όνομά τους όταν γνωρίζουμε πως να τα χρησιμοποιήσουμε. Όταν μιλάμε για τέτοια οξέα αναφερόμαστε σε φρούτα πλούσια σε ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), σε κιτρικό οξύ και σε άλλα . Το γκρέιπφρουτ περιέχει τέτοια οξέα που βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και για αυτό χρησιμοποιείται και σε πολλές δίαιτες όπως επίσης και σε σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα. Απλώστε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις και καλύψτε την περιοχή με μία μεμβράνη για συγκρατήσετε την θερμότητα του δέρματος για δέκα λεπτά. Ξεπλύνετε αμέσως και επαναλάβετε καθημερινά.

προσοχή στην περίπτωση που παραμείνει για παραπάνω από δέκα λεπτά η μεμβράνη ίσως η υπεραιμία να προκαλέσει κνησμό και ερυθρότητα.

 

Φόρμουλα με φύκια, άργιλο και κερί μέλισσας

1 κούπα αμυγδαλέλαιο
2κτ.γλ κερί μέλισσας
2κτ.γλ φύκια σε σκόνη
2κτ.γλ πράσινο άργιλο σε σκόνη

Τα φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, ιώδιο και μεταλλικά στοιχεία και χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά, διότι ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα, κάνουν σύσφιξη και λείανση. Ο άργιλος διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος καθώς ανταλλάσσει ιόντα με το σώμα μας, δεσμεύοντας την θερμότητα και δημιουργώντας υπεραιμία. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και για αυτό θεωρείται must προϊόν κυτταρίτιδας και όχι μόνο. Το κερί μέλισσας με το έλαιο αποτελούν τη βάση μας για την κρέμα αλλά επιλέχθηκαν για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση.

Σε ένα μπέν μαρί λιώνετε το κερί μέλισσας, προσθέτετε το αμυγδαλέλαιο στη συνέχεια τον άργιλο και τα φύκια και ανακατεύουμε σιγά. Στο τέλος προστίθεται το αιθέριο έλαιο. Βάζουμε αρκετή ποσότητα από τη μάσκα, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 15-20 λεπτά.

 

λάδι σώματος με κανέλα, λάδι καρύδας και βούτυρο καριτέ

1οογρ λάδι καρύδας
100γρ βούτυρο καριτέ Shea Butter
1 κσ έλαιο βιταμίνης Ε
30 σταγόνες έλαιο κανέλας

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά εξαιτίας της υψηλής της περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά ενώ παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα ακριβώς δηλαδή το αίτιο πρόκλησης εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Τα έλαια είναι πλούσια σε θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του δέρματος.

Λιώστε τα έλαια σε χαμηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι εντελώς διότι θα πήξει, προσθέστε το έλαιο κανέλας και την βιταμίνη και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε και το θρυμματισμένο κλωναράκι κανέλας στο μείγμα. Τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο, αλλιώς θα χάσει τη συνοχή του. Αν θέλετε να μετατρέψετε το λάδι σας σε scrub προσθέστε και ένα κλωναράκι κανέλας θρυμματισμένο.

freeminds tips

Για καλύτερα αποτελέσματα άπλωνε την κρέμα, το scrub ή το λάδι εφαρμόζοντας έντονο και επίμονο μασάζ για αρκετά λεπτά.
Σε κάθε φόρμουλα μπορείτε να προσθέσετε 3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για αναζωογόνηση και ευχάριστη μυρωδιά.
Β.Κ.

www.freeminds.gr

Λάδι γκρέιπ φρουτ ο δυναμίτης κατά της κυτταρίτιδας και οι μαγικές του δράσεις!

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο.100 ml.

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)!

Πράσινη Άργιλος

Κερί μέλισσας

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Φύκια – σκόνη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr