Πώς βοηθούν οι σαρδέλες στην απώλεια βάρους

Πώς βοηθούν οι σαρδέλες στην απώλεια βάρους

 

Οι σαρδέλες έχουν αναδειχθεί εσχάτως σε τροφή που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στην αέναη αναζήτηση της απόλυτης σούπερ τροφής που βοηθά στην επίτευξη της απώλειας βάρους και της υγείας.
Οι σαρδέλες θεωρούνται μια υγιής για την καρδιά τροφή και μόλις τα τελευταία χρόνια αυτό το τόσο «ταπεινό» ψάρι αναγνωρίστηκε για τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συμπεριλαμβάνοντας σαρδέλες στη διατροφή σας μπορείτε να χάσετε βάρος και να βοηθήσετε γενικότερα το σώμα σας να έχει καλή υγεία.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Οι σαρδέλες περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτό είναι το λίπος που θεωρείται καλό για την υγεία. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα επηρεάζουν το πώς το σώμα καίει θερμίδες και έτσι η αύξηση της πρόσληψής τους μπορεί να επηρεάσει θετικά το μεταβολισμό. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν το σώμα να λειτουργεί καλύτερα μέσω της παραγωγής μιας συγκεκριμένης ορμόνης, που είναι γνωστή ως λεπτίνη, η οποία πυροδοτεί την καταστολή της όρεξης. Η λεπτίνη συνεργάζεται επίσης με τον θυρεοειδή για να κρατήσει ψηλά τον μεταβολισμό και στέλνει σήματα στο σώμα να κάψει το περιττό λίπος ως πηγή ενέργειας. Αυτό είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Πρωτεΐνη
Στις σαρδέλες υπάρχει επίσης αφθονία πρωτεΐνης, που είναι γνωστή για την ενίσχυση του μεταβολισμού και κρατάει το σώμα χορτάτο και πλήρες μετά τα γεύματα. Όταν αισθάνεστε ικανοποιημένοι σε μια δίαιτα, μπορείτε να αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ ενώ δεν νοιώθετε ιδιαίτερη επιθυμία για παχυντικά φαγητά, γεγονός που θα μπορούσε να σας ωθήσει να χαλάσετε το πρόγραμμά σας, αν δεν καταφέρετε να αντισταθείτε στον πειρασμό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες, η σαρδέλα ταιριάζει στο προφίλ της δημοφιλούς τροφής υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες που είναι κατάλληλη για δίαιτα. Ως μέρος μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, η σαρδέλα μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση των λιπιδίων και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ το σώμα καίει το λίπος για ενέργεια.

Χαμηλό κόστος, μεγάλη διαθεσιμότητα
Επειδή οι σαρδέλες είναι προσιτές σε ό,τι αφορά την τιμή τους, ενώ παράλληλα είναι ευρέως διαθέσιμες, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Μπορούν, επίσης, να παρασκευαστούν με μια ποικιλία τρόπων. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν πως σαρδέλα σημαίνει το άνοιγμα μιας κονσέρβας και το αναποδογύρισμά της στο πιάτο, όπου θα πέσει ένα λιπαρό ψάρι. Όμως, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς μπορεί κανείς να αγοράσει φρέσκες σαρδέλες και να τις μαγειρέψει στα κάρβουνα, στο φούρνο, με κάρυ, τηγανητές (αυτό καλύτερα να μην γίνεται συχνά) ή με ζυμαρικά.

www.medinova.gr

Βath-balls-βόμβες μπάνιου.

Σαπούνι κατράμι (πίσσα κέδρου) για δερματικά προβλήματα.

Χυμός Σιταρόχορτου

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Γύμνεμα: ‘Ελεγχος ζαχάρου-αδυνάτισμα

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr