Αυτή η DIY μάσκα εξαφανίζει τα σπυράκια μέσα σε λίγες ώρες

Αυτή η DIY μάσκα εξαφανίζει τα σπυράκια μέσα σε λίγες ώρες

Και έχεις ήδη τα υλικά για να τη φτιάξεις στην κουζίνα σου!

Bίκυ Χριστοπούλου

Ξυπνάς όλο χαρά που επιτέλους θα δεις το άλλο σου μισό. Από το δωμάτιό σου ακούγεται στη διαπασών το Never be the same της Camilla Cabello, το οποίο και προφανώς τραγουδάς με πάθος κρατώντας τη βούρτσα σου για μικρόφωνο. Όλα αυτά μέχρι να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να τσιρίξεις αλά Janet Leight στο Psycho. Καλωσόρισες στο χειρότερό σου εφιάλτη. Έχεις βγάλει ένα τεράστιο σπυράκι και έχεις μόνο μερικές ώρες για να το εξαφανίσεις. Oh sh*t! Για καλή σου τύχη με αυτή τη DIY θεραπεία δεν θα χρειαστείς περισσότερες!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις 1 κουτ. του γλυκού μέλι με 1/4 κουτ. του γλυκού κουρκουμά. Με μια μπατονέτα άπλωσε το χρυσαφένιο αυτό μίγμα στα σημεία που έχεις ακμή και άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ο κουρκουμάς μειώνει την ακμή και την κοκκινίλα, ενώ εξαφανίζει τα σημάδια. Το μέλι από την άλλη είναι ένας μη επεξεργασμένος αντιβακτηριακός παράγοντας που σκοτώνει βακτήρια και εξαλείφει την ακμή. Επανάλαβε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να έρθει η ώρα του ραντεβού σου και φρόντισε να πλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου μετά από κάθε εφαρμογή. Μέσα σε λίγες ώρες θα δεις ότι τα σπυράκια σου θα έχουν -σχεδόν- εξαφανιστεί!

Προσοχή! Επειδή ο κουρκουμάς έχει την τάση να «βάφει», θα σε συμβουλεύαμε να προσέχεις πολύ όταν τον χρησιμοποιείς. Επειδή είμαστε σίγουρες ότι δεν θέλεις ξαφνικά να γίνεις κατακίτρινη, θα σού προτείναμε να δοκιμάσεις τη μάσκα αυτή πρώτα σε ένα πολύ μικρό σημείο του σώματός σου για να δεις κατά πόσο βάφεται. Εάν είσαι μελαχρινή το πιο πιθανό είναι το κίτρινο χρώμα της κουρκουμίνης να αναμιχθεί με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σου, εάν από την άλλη είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη θα σε συμβουλεύαμε να δοκιμάσεις ΑΥΤΗ τη μάσκα κατά της ακμής.

www.marieclaire.gr

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr