Αυτές οι 8 Φυσικές Θεραπείες είναι Καλά Κρυμμένες στην Κουζίνα σας

Αυτές οι 8 Φυσικές Θεραπείες είναι Καλά Κρυμμένες στην Κουζίνα σας

 

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές, το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση πολλών καλλυντικών.
Το οξύ που περιέχει το λεμόνι μειώνει αισθητά τις δυσχρωμίες του δέρματος.
Το τζίντζερ φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Αντιμετωπίστε γρήγορα κι αποτελεσματικά τον πονόδοντο κι άλλα 7 συνηθισμένα σωματικά προβλήματα χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Σε κάθε οικιακή κουζίνα υπάρχουν πολλά φυσικά υλικά για να αντιμετωπίσει κανείς διάφορα αθώα ή όχι και τόσο αθώα παθολογικά συμπτώματα. Διαβάστε παρακάτω και δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πονόδοντο, τη δυσπεψία -ακόμα και το διάστρεμμα- ανοίγοντας απλά… το σωστό ντουλάπι.

Αλάτι για το πόδι του αθλητή Εκτός του ότι μειώνει την εφίδρωση και την κακοσμία στα πόδια, το αλατόνερο καταπολεμά τους μύκητες και μαλακώνει το δέρμα τόσο ώστε να εισχωρεί σε βάθος οποιαδήποτε αντιβακτηριακή αλοιφή. Στην κουζίνα ολοταχώς Γεμίστε μέχρι τη μέση μια λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέστε 2 κ.γ. αλάτι, βυθίστε στο αλατόνερο τα πόδια σας για περίπου 10 λεπτά και, τέλος, σκουπίστε τα καλά με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα.
Διαβάστε εδώ τι άλλα απίστευτα πράγματα μπορείτε να κάνετε με λίγο αλάτι.

Τόνικ για τα ανήσυχα άκρα Το συγκεκριμένο μείγμα νερού και διοξειδίου του άνθρακα εμπεριέχει κινίνη που αρχικά χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της ελονοσίας, ενώ είναι διαπιστωμένο ότι απαλλάσσει από τις κράμπες. Στην κουζίνα ολοταχώς Αρκεί ένα ποτήρι τόνικ λίγο πριν από τον ύπνο για να βάλετε τέλος στις ανεξέλεγκτες συστολές των μυών των κάτω άκρων – μια πάθηση, γνωστή ως «σύνδρομο ανήσυχων ποδιών», η οποία πλήττει κυρίως γυναίκες και οφείλεται στο έντονο στρες, την κόπωση ή τη μελαγχολία.

Μαρούλι για το διάστρεμα

Πάθατε διάστρεμμα και δεν αντέχετε να σταθείτε από τον πόνο; Απλώστε πάνω στην πονεμένη περιοχή φύλλα μαρουλιού! Η πλούσια περιεκτικότητα του μαρουλιού σε ένα αλκαλοειδές με κατασταλτικές ιδιότητες, τη λακτοσίνη, το καθιστά ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες για απλές περιπτώσεις διαστρεμμάτων. Στην κουζίνα ολοταχώς Κόψτε, πλύνετε και στεγνώστε καλά μερικά φύλλα μαρουλιού και στη συνέχεια τυλίξτε τα απαλά με μια ελαστική γάζα. Τέλος, αλλάξτε το κατάπλασμα μόλις νιώσετε τη θερμοκρασία του να ανεβαίνει.

 

Τζίντζερ για τη δυσπεψία Το τζίντζερ φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Μεταξύ άλλων, βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τις ναυτίες και μειώνει τα συμπτώματα του στομαχόπονου. Στην κουζίνα ολοταχώς Ρίξτε 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ σε βραστό νερό και αφήστε το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώστε το και πιείτε το σαν αφέψημα.

Λεμόνι για τα σημάδια της ηλικίας Το οξύ που περιέχει το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές μειώνει αισθητά τις δυσχρωμίες. Το συγκεκριμένο γιατροσόφι πάντως θέλει… το χρόνο του για να λειτουργήσει και τα αποτελέσματα χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να γίνουν ορατά. Στην κουζίνα ολοταχώς Σκεπάστε καθημερινά με φρεσκοκομμένες φέτες λεμονιού τις κηλίδες που αρχίζουν να σχηματίζονται στην επιφάνεια του δέρματός σας για 15 λεπτά.

Μηλόξιδο για τους μώλωπες Πρόκειται για ένα σούπερ δυνατό φυσικό αντιφλεγμονώδες που θα σας απαλλάξει και από πιθανά καρούμπαλα. Στην κουζίνα ολοταχώς Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε μηλόξιδο και τρίψτε τη μελανιασμένη περιοχή με αυτό.

Μέλι για τις πληγές Ήδη από την Αρχαία Αίγυπτο, το μέλι χρησιμοποιούνταν για την επούλωση των πληγών. Η θεραπευτική δράση του οφείλεται σε ένα ένζυμο που δημιουργείται κατά τη σύνθεσή του και ονομάζεται οξειδάση της γλυκόζης. Αυτή διασφαλίζει τη συνεχή παραγωγή μικρών ποσοτήτων υπεροξειδίου του υδρογόνου, το οποίο έχει αντισηπτική δράση. Παράλληλα, το μέλι περιέχει και άλλες ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων στο δέρμα. Στην κουζίνα ολοταχώς Καλύψτε την πληγή με λίγο μέλι και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά προτού το ξεπλύνετε.

Ελαιόλαδο για το έκζεμα Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές, το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση πολλών καλλυντικών. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο, δεν περιέχει κανένα από τα χημικά συστατικά που ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς. Ακόμα καλύτερα: το ελαιόλαδο ενισχύει την επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων και καφέ κηλίδων. Στην κουζίνα ολοταχώς Για να καταπραΰνετε ένα έκζεμα, δεν έχετε παρά αλείψετε λίγο ελαιόλαδο στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβληµα. Αν το έκζεμα επιμένει, μετά την επάλειψη µε ελαιόλαδο, τυλίξτε την περιοχή με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή:http://spirossoulis.com

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr