Πώς να αποκτήσετε δέρμα που λάμπει – 5 υπέροχες μάσκες και τα 3 καλύτερα έλαια

Πώς να αποκτήσετε δέρμα που λάμπει – 5 υπέροχες μάσκες και τα 3 καλύτερα έλαια

 

 

Θέλετε να αποκτήσετε ένα δέρμα που λάμπει από πολλά μέτρα; Ένα δέρμα που λάμπει κι από κοντά, δηλαδή από το άτομο που θα παρατηρεί το πρόσωπό σας από κοντινή απόσταση; Το γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα σας έχει 5 υπέροχες σπιτικές μάσκες και θεραπείες, καθώς επίσης και τα 3 καλύτερα έλαια που μπορείτε να προμηθευτείτε. Στόχος και αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το δέρμα που λάμπει, η επιδερμίδα που σφύζει από νεότητα, ζωντάνια κι ενυδάτωση.

Συγγραφέας Ιωάννα Φωτοπούλου

Πώς να αποκτήσετε δέρμα που λάμπει – 5 υπέροχες μάσκες και τα 3 καλύτερα έλαια

1)Μάσκα με αβοκάντο και γιαούρτι για βαθιά ενυδάτωση του προσώπου
Μία από τις καλύτερες σπιτικές μάσκες για το γυναικείο πρόσωπο είναι αυτή που έχει ως βάση της το αβοκάντο, το θαυματουργό αυτό εξωτικό φρούτο, το οποίο μπορεί κανείς να δει ότι συμπεριλαμβάνεται και σε αγοραστές μάσκες κι άλλα προϊόντα περιποίησης του εμπορίου. Η μάσκα αυτή μπορεί σχεδόν από μόνη της να αποτελέσει τη μοναδική μάσκα που θα αξιοποιείτε προκειμένου να αποκτήσετε ένα δέρμα που λάμπει, μιας και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου σας, ενώ συγχρόνως κάνει και απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Τι θα χρειαστείτε:

1 αβοκάντο,
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι,
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα,
1 κουταλιά της σούπας ελληνικό καφέ αλεσμένο,
1 κουταλιά της σούπας κακάο και
Ελάχιστο χυμό λεμονιού.

*Οι αναλογίες που σας έχουμε δώσει είναι επαρκείς για μία μεγάλη ποσότητα μάσκας, οπότε ή βάζετε μικρότερες αλλά πάντα σωστές ποσότητες ή φτιάχνετε τη μάσκα ως έχει και φυλάσσετε το περίσσευμα στο ψυγείο σας για ακόμη 2 χρήσεις, προσέχοντας να είναι αεροστεγώς κλεισμένο.
Οδηγίες:

Καθαρίζετε το αβοκάντο (εάν δεν το έχετε ξανακάνει, είναι πάρα πολύ απλό. Κόβετε κάθετα το αβοκάντο και το ανοίγετε στη μέση. Με ένα κουτάλι της σούπας, αφαιρείτε το εσωτερικό του, το μαλακό τμήμα του, αφήνοντας την φλούδα. Το κουτάλι το βάζετε στη μία άκρη του φρούτου και περιμετρικά, κολλητά με τη φλούδα, το γυρίζετε ώστε να βγάλετε όλο το εσωτερικό.) Βάζετε το εσωτερικό του αβοκάντο (χωρίς το κουκούτσι φυσικά) στο μπλέντερ. Προσθέτετε το γιαούρτι, το κακάο, τον ελληνικό καφέ, την κανέλλα και λίγες σταγόνες από λεμόνι ή χυμό λεμονιού. Θέτετε το μπλέντερ σε λειτουργία. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και μία από τις ευεργετικότερες και πιο αποδοτικές σπιτικές μάσκες προσώπου είναι έτοιμη! Με καθαρά χέρια, τοποθετείτε τη μάσκα για όσα λεπτά μπορείτε στο πρόσωπό σας (αφήνετε ακάλυπτα τα χείλη και τα μάτια). Ενδεικτικά, σας προτείνουμε τα 20 λεπτά. Βάζετε μία παχιά στρώση. Αφαιρείτε, τέλος, με μπόλικο χλιαρό νεράκι και το πρόσωπό σας θα είναι πραγματικά λαμπερό και νεανικότατο. Επαναλαμβάνετε 1 φορά ανά εβδομάδα για τις πρώτες φορές εφόσον το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο κι έπειτα 1 φορά ανά 10 ημέρες περίπου.

2)Μάσκα με αβοκάντο και λεμόνι για την πρόληψη ενάντια στη γήρανση και το σβήσιμο των σχηματισμένων ρυτίδων
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες που ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση. Το λεμόνι εμπεριέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ τα οποία προσφέρουν στο δέρμα λάμψη, απολέπιση, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση των ρυτίδων. Μία από τις καλύτερες χειροποίητες θεραπείες τόσο για την λείανση όσο και για την πρόληψη των ρυτίδων είναι ακριβώς αυτή εδώ. Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι δουλειά έχει μία μάσκα που καταπολεμά ή/και προλαμβάνει τις ρυτίδες με την απόκτηση δέρματος που λάμπει, η απάντησή μας είναι και η προφανής: δεν μπορεί η επιδερμίδα μιας γυναίκας να είναι και να φαίνεται όμορφη και λαμπερή εάν δε φροντίζει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ρυτιδιασμένη!

Τι θα χρειαστείτε:

1 ώριμο αβοκάντο και
½ κούπα χυμό από λεμόνι (κατά προτίμηση φυσικό λεμόνι, σε περίπτωση που δεν έχετε κάποια φορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο συσκευασμένο χυμό λεμονιού).
Οδηγίες:

Αφαιρείτε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αβοκάντο (με τον τρόπο που προαναφέραμε). Το λιώνετε καλά μέσα σε ένα μικρό σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύετε καλά, έως ότου τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν και πάρουν τη μορφή κρέμας. Σε καθαρό πρόσωπο, απλώνετε το κρεμώδες μείγμα. Μην αφήσετε ακάλυπτο από το μείγμα το λαιμό. Αφήνετε τη μάσκα αντιγήρανσης προσώπου να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Την αφαιρείτε με λίγο βαμβάκι και άφθονο χλιαρό νερό. Σκουπίζεστε ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και είστε έτοιμες! Επαναλαμβάνετε μέχρι 1 φορά τη βδομάδα.

Συμβουλή:

Επειδή το λεμόνι περιέχει, όπως προαναφέρθηκε, το κιτρικό οξύ, δε σας συνιστούμε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα αντιγήρανσης προσώπου κατά τις πρωινές ώρες, όταν δηλαδή σκοπεύετε να εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά το βράδυ, 1 με 2 ώρες πριν τον ύπνο.

3)Μάσκα με ντομάτα για τη λείανση των ρυτίδων
Μεταξύ των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων της, η ντομάτα, με τις βιταμίνες Α, C και Κ καθώς και το λυκοπένιο που περιέχει, μπορεί να δράσει ως μία εξαιρετική αντιγηραντική μάσκα. Είναι από τα πιο αγνά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη, οπότε, γιατί να μη την αξιοποιήσετε εποικοδομητικά;
Δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο παρά μόνο μία μεσαίου μεγέθους ντομάτα. Αφού την πλύνετε πολύ καλά, την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια ώστε να καλύψετε με μιας όλο το πρόσωπο και λαιμό σας. Αν σκοπεύετε, πάντως, να εφαρμόσετε την τομάτα ως αντιγηραντική μάσκα όλου του προσώπου και του λαιμού, ίσως να χρειαστείτε 2 μικρές τομάτες ή μία μεγάλη. Σε καθαρό πρόσωπο, εφαρμόζετε τα κομμάτια που κόψατε· η εσωτερική όψη τους πρέπει να εφάπτεται με την επιδερμίδα του προσώπου σας. Τα τρίβετε για 5 λεπτά σε όλη την έκταση του προσώπου και του λαιμού σας. Εν συνεχεία, τα αφήνετε για άλλα 5 λεπτά χωρίς να τα τρίβετε. Όταν περάσουν και τα δεύτερα 5 λεπτά, τότε αφαιρείτε την ντομάτα και ξεβγάζετε καλά το πρόσωπό σας. Στεγνώνετε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα ή 1 φορά ανά 10 ημέρες.

4)Εφαρμογή με πατάτα και άνηθο για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
Ένα δέρμα που λάμπει, ένα πρόσωπο που μαγνητίζει αποκτάται, διατηρείται και αναδεικνύεται όταν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι περιορισμένα φαινόμενα.

Τι θα χρειαστείτε:

1 φρέσκια πατάτα μεσαίου μεγέθους (για την απλή μάσκα με πατάτα).
Λίγο μαϊντανό και Λίγο άνηθο (για την εναλλακτική μάσκα με πατάτα).
Οδηγίες:

Κόβετε μία φρέσκια πατάτα σε ροδέλες και αφήνετε μία ροδέλα πάνω από κάθε μάτι σας, που ασφαλώς φροντίζετε να παραμείνει κλειστό όσο βρίσκεται η πατάτα πάνω του. Αναμένετε για 20 λεπτά – σε καμία περίπτωση λιγότερο κι αμέσως ξεβγάζετε με νερό από τη βρύση. Αυτός είναι και ο πιο απλός τρόπος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε στον ψιλό τρίφτη μία μεσαίου μεγέθους ωμή πατάτα. Την αναμειγνύετε με λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο ίσης ποσότητας. Εφαρμόζετε το μείγμα στα μάτια σας για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Και στις δύο περιπτώσεις, επαναλαμβάνετε όσο συχνά θέλετε.

5)Μάσκα με αγγούρι και μπανάνα για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας στο πρόσωπο
Δε χωράει αμφιβολία στο ότι ένα υγιές και σφριγηλό πρόσωπο χρειάζεται να είναι και να φαίνεται ενυδατωμένο και συνεπώς λαμπερό, κάτι που αυτομάτως συνεπάγεται ότι η ξηροδερμία δεν έχει θέση.

Τι θα χρειαστείτε:

1 αγγούρι,
1 μικρή μπανάνα,
1 κουταλιά της σούπας από μέλι και
1 κουταλιά της σούπας από πούδρα σανδαλόξυλου (μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα που έχουν βιολογικά προϊόντα και βότανα, και, για να μη σας περισσέψει, μπορείτε – πέρα από την εν λόγω σπιτική μάσκα για την ξηροδερμία στο πρόσωπο – να τη χρησιμοποιείτε και σε άλλες τέτοιες συνταγές. Ωστόσο, να ξέρετε ότι δεν είναι απαραίτητη για τη μάσκα αυτή, αλλά είναι βοηθητική.).

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνετε ένα αγγούρι σε κομμάτια και το πολτοποιείτε. Μπορείτε, μάλιστα, όσο σας περισσέψει να το αφήσετε στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη χρήση του. Σε ένα οποιοδήποτε δοχείο/ μπολ, βάζετε το πολτοποιημένο αγγούρι. Ρίχνετε αμέσως και την μία κουταλιά της σούπας από την πούδρα του σανδαλόξυλου (αν τη βάλετε) και ανακατεύετε λίγο, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Κατόπιν, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά. Τέλος, τοποθετείτε μέσα και λίγα κομματάκια από μία μεγάλη μπανάνα ή μία ολόκληρη μικρή μπανάνα και ανακατεύετε και πάλι με το πιρούνι έως ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν. Μία ακόμη από τις πιο αποτελεσματικές μάσκες για τη φυσική φροντίδα προσώπου αλλά και την απόκτηση μίας σφριγηλής και λαμπερής επιδερμίδας είναι έτοιμη για χρήση! Την απλώνετε στο πρόσωπο και στο λαιμό σας, χωρίς να βάλετε στα μάτια σας, ενώ με την περιοχή των χειλιών σας μπορείτε να πράξετε κατά βούληση. Την αφήνετε για περίπου 15 λεπτά στο δέρμα σας, προσέχοντας να μην ξεραθεί πάνω του. Αφαιρείτε με μπόλικο δροσερό νερό. Επαναλαμβάνετε 1 φορά ανά βδομάδα.

6)Λάδι τεϊόδεντρου
Από τα πιο «δημοφιλή» έλαια για την επιδερμίδα, που κάνει θαύματα κατά τη διάρκεια της νυκτός, το λάδι από τεϊόδεντρο συνιστά ένα από τα καλύτερα αγνά έλαια που προτιμούν κατά κόρον οι γυναίκες οι οποίες περιποιούνται το δέρμα τους. Η ερυθρότητα σε διάφορα σημεία του σώματος, η ερυθρότητα λόγω ακμής στο πρόσωπο ή αλλού καθώς επίσης και η ακμή αυτή καθαυτή μπορούν να εξαφανιστούν με το συγκεκριμένο λάδι. Σε περίπτωση που η ακμή, ωστόσο, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, τότε είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε ένα δερματολόγο από το να επιχειρήσετε τον πειραματισμό με το έλαιο tea tree. Επιπρόσθετα, δώστε προσοχή στην ποσότητα που κάθε φορά εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας· το λάδι αυτό είναι εξαιρετικά ισχυρό κι όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα κάνει το λιπαρό δέρμα ξηρό. Γι’ αυτό, μία καλή συμβουλή είναι να βάζετε ενυδατική κρέμα κατά το διάστημα που αξιοποιείτε το έλαιο τεϊόδεντρου.

7)Λάδι καρύδας
Χρησιμοποιώντας το λάδι καρύδας, το δέρμα σας θα μυρίζει κυριολεκτικά και χωρίς καμία υπερβολή σαν ένα τροπικό νησί, σα μία τροπική παραλία. Το έλαιο καρύδας μπορείτε να το απλώνετε σε ολόκληρη την επιδερμίδα σας, από το τριχωτό της κεφαλής (στις ρίζες των μαλλιών) και το πρόσωπο μέχρι τα πέλματά σας. Θρέφει εις βάθος και ενυδατώνει την επιδερμίδα σας, ενώ το λαυρινικό οξύ που περιέχει μάχεται τους μύκητες, τα βακτήρια και τους ιούς που φιλοξενούνται πάνω στο δέρμα σας. Η ιδιότητά του αυτή να καθαρίζει την επιδερμίδα το καθιστά ικανό να αξιοποιείται για την απομάκρυνση του μακιγιάζ (make up remover). Εκτός από την επιδερμίδα σας, το coconut oil μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και για τα μαλλιά σας όταν αυτά ηλεκτρίζονται συχνά. Αφού τα έχετε λούσει καλά κι έχουν στεγνώσει, μπορείτε να απλώνετε 1 – 2 σταγόνες από τη μέση των μαλλιών έως τις άκρες τους έτσι ώστε να αποφεύγετε το ενοχλητικό αυτό συμβάν.

8)Λάδι φουντουκιού
Ένα εξίσου καταπληκτικό έλαιο για την επιδερμίδα είναι το φουντουκέλαιο. Δε θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε πως αποτελεί το νέο must have για το πορτοφόλι ή την τσάντα μιας γυναίκας! Μάλιστα, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, το φουντουκέλαιο πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής η πρώτη σας επιλογή. Τρεις βασικές ιδιότητές του είναι η σύσφιξη των πόρων του προσώπου και η εξάλειψη του ανεπιθύμητου περιττού λίπους με την ταυτόχρονη παροχή λάμψης και υγείας στην επιδερμίδα. Όταν δε φοράτε πολύ make up (foundation ή/ και contouring), μπορείτε όπου κι αν βρίσκεστε, στο άψε σβήσε, να βάλετε στο πρόσωπό σας λίγο από το φουντουκέλαιο που έχετε προμηθευτεί έτσι ώστε να καθαρίσετε το δέρμα σας, να το κάνετε να λάμπει, να είναι και να φαίνεται υγιές, περιποιημένο και αναζωογονημένο.
Αυτές ήταν οι 5 σπιτικές μάσκες και τα 3 έλαια που κατά τη γνώμη μας είναι ιδανικά για να αποκτήσετε δέρμα που λάμπει, αλλά και για να φροντίζετε στο να το διατηρείται λαμπερό και πανέμορφο!

Πηγή:www.dynamikhgynaika.gr

Λάδι φουντουκιού απο τα μυστικά ομορφιάς

Λάδι καρύδας των 100ml (κανονική συσκευασία)

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Λάδι τεϊόδεντρου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr