Τα φρούτα φέρνουν… τον πελαργό

Τα φρούτα φέρνουν… τον πελαργό

Ποια φαγητά μπλοκάρουν την εγκυμοσύνη;

Οι διατροφικές συνήθειες που καθυστερούν την εγκυμοσύνη και δυσκολεύουν μια γυναίκα να μείνει έγκυος.
Οι γυναίκες που τρώνε συχνά φαστ φουντ και λίγα έως καθόλου φρούτα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες και έχουν μικρότερες πιθανότητες να «πιάσουν» παιδί μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κλερ Ρόμπερτς του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας μελέτησαν σχεδόν 5.600 γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα πρόχειρο φαγητό από ταχυφαγείο (μπέργκερ, πίτσες, σνακ κ.ά.) χρειάστηκαν κατά μέσο όρο έναν μήνα παραπάνω για να μείνουν έγκυες σε σχέση με τις γυναίκες που το έκαναν σπάνια ή ποτέ.

Τα φρούτα φέρνουν… τον πελαργό

 


Σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, όσες έτρωγαν μόνο μία έως τρεις φορές το μήνα, χρειάστηκαν περίπου μισό μήνα περισσότερο για να συλλάβουν παιδί.

Μεταξύ των γυναικών που έκαναν την μικρότερη κατανάλωση φρούτων, ο κίνδυνος υπογονιμότητας (πάνω από ένα έτος για να «πιάσουν» παιδί) ήταν 12% έναντι 8% του μέσου όρου των γυναικών. Μεταξύ όσων γυναικών έτρωγαν το περισσότερο φαστ φουντ, η πιθανότητα υπογονιμότητας ήταν 16% έναντι 8%.

Όσον αφορά τα πράσινα λαχανικά και τα ψάρια, η έρευνα δεν έδειξε ότι επιταχύνουν την εγκυμοσύνη.

www.vita.gr

Διατροφή απο τα μυστικά ομορφιάς.

Γκουαρανά-αδυνάτισμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr