Δείξε μου που έβγαλες σπυράκι να σου πω τι έχεις

Δείξε μου που έβγαλες σπυράκι να σου πω τι έχεις

Μελετώντας λοιπόν την όψη του δέρματος είναι δυνατό να βρεθεί η βαθύτερη αιτία της ακμής, με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της. Ένα ή δύο σπυράκια σε ένα σημείο του προσώπου ή αλλού στο σώμα δεν υποδεικνύουν απαραίτητα πρόβλημα υγείας, ωστόσο αν η ακμή είναι χρόνια και έντονη αξίζει να διερευνηθεί περαιτέρω από τον δερματολόγο.

Σπυράκια στο μέτωπο

Η κακή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και το υπερβολικό στρες είναι δύο πιθανές αιτίες που εμφανίζονται συχνά σπυράκια στο μέτωπο. Η επαρκής κατανάλωση νερού και η ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης καφεϊνούχων ροφημάτων και ποτών με πολλή ζάχαρη θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα οι τοξίνες και να βελτιωθεί η πέψη.

Σπυράκια στα μάγουλα

Η ακμή στα μάγουλα και κυρίως στην περιοχή των ζυγωματικών συνδέεται με το αναπνευστικό σύστημα. Έτσι, η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και η πολύωρη παραμονή σε χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς επιβαρύνουν το δέρμα και συμβάλλουν στην εκδήλωση της ακμής σε αυτό το σημείο του προσώπου. Τα φυτά που φιλτράρουν τον αέρα και ο καλός καθαρισμός του προσώπου είναι δύο πολύ βοηθητικές στρατηγικές για να βελτιωθεί η όψη της επιδερμίδας.

Σπυράκια στη ζώνη Τ

Αν τα σπυράκια καλύπτουν τη λεγόμενη ζώνη Τ, η οποία περιλαμβάνει το μέτωπο, την περιοχή ανάμεσα στα μάτια, τη μύτη και το πηγούνι, πιθανώς οφείλονται σε κάποια ανισορροπία στο γαστρεντερικό σύστημα ή σε κάποια τροφική αλλεργία. Δοκιμάστε να περιορίσετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών, κόκκινου κρέατος και πρόχειρου φαγητού και να αυξήσετε την κατανάλωση πράσινων λαχανικών για να δείτε αν θα βελτιωθεί η όψη της επιδερμίδας. Επίσης, επειδή και η υπερβολική λιπαρότητα συμβάλλει στην εμφάνιση της ακμής στη ζώνη Τ, φροντίστε να μην αμελείτε τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου.

Σπυράκια στο πιγούνι

Η ακμή στο πιγούνι οφείλεται σχεδόν πάντα σε ορμονική διαταραχή. Συνδυαστικά με τις στοχευμένες θεραπείες που θα προτείνει ο δερματολόγος, συστήνεται το σταθερό πρόγραμμα ύπνου και η υγιεινή διατροφή.

Σπυράκια στην πλάτη, στους μηρούς, στους γλουτούς

Οι ορμονικές διακυμάνσεις και η κληρονομικότητα (γονίδια) είναι συχνά η αιτία που εμφανίζονται επίμονα σπυράκια στην περιοχή της πλάτης, των μηρών και των γλουτών. Τα άνετα βαμβακερά ρούχα είναι στην περίπτωση αυτή μια καλή λύση ώστε να μην επιβαρύνεται το δέρμα από τον ιδρώτα και τις τριβές.

www.healthweb.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree) σβήνει την ακμή.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr