Συνταγή για την αϋπνία  και την δυσκοιλιότητα με το απλό και ταπεινό μαρούλι.

Συνταγή για την αϋπνία  και την δυσκοιλιότητα με το απλό και ταπεινό μαρούλι.

 

Τα μαρούλια κανονικά παράγουν στη βάση του φύλου τους έναν γαλακτώδη χυμό που ασκεί υπνωτική δράση γι αυτό οι γιαγιάδες μας συνήθιζαν να τα χρησιμοποιούν για να κοιμίσουν όμορφα και να ξεκουράσουν τα μέλη της οικογένειας τους.

Το μαρούλι υπνωτίζει και χαλαρώνει τα νεύρα απαλά και ήπια, δίνοντας την αίσθηση ότι αυτή η τάση προς την γαλήνη και την ισορροπία έρχεται φυσικά και αυτονόητα από το ίδιο μας το σώμα. Δεν είναι όμως έτσι. Παρόλο που τώρα πια στην εξελιγμένη εποχή μας τα μαρούλια φτάνουν στον πάγκο του μανάβη χωρίς αυτόν τον γαλακτώδη χυμό, ακόμη ευτυχώς μπορούμε και πάλι να απολαύουμε την ηρεμιστική τους  δράση.

Αν λοιπόν τρώτε λίγα φύλλα πριν κοιμηθείτε βοηθούν στις αϋπνίες. Πιο δραστικός (σύμφωνα με τον Κώστα Βαζαίο) είναι ο συνδυασμός φρέσκων φύλλων με 10 αποξηραμένα φύλλα που βράζουμε σε μισό λίτρο νερού. Η ίδια συνταγή κάνει καλό και στην δυσκοιλιότητα.

Σημείωση: κατευναστικά και ηρεμιστικά για τον οργανισμό λειτουργεί επίσης και ένα φρικασέ που θα φροντίσετε να είναι μαγειρεμένο με περισσότερο μαρούλι παρά σπανάκι και συνδυασμένο με κρέας χωρίς λίπος. (ένα φιλέτο κοτόπουλου ή ψάρι π.χ. μπακαλιάρος ο οποίος μοιάζει με λευκό κρέας)

Πηγή: www.egoismos.gr

Ζωή Κυροπούλου.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr