Κατάλευκα χέρια χωρίς κηλίδες, γήρανση και ταλαιπωρημένη όψη. Ειδικά μυστικά.

Κατάλευκα χέρια χωρίς κηλίδες, γήρανση και ταλαιπωρημένη όψη. Ειδικά μυστικά.

 

 

Κάθε βράδυ ένα πέρασμα με λεμόνι πάνω στην ράχη των χεριών μπορεί να λευκάνει και να ανανεώσει τα κουρασμένα χέρια σας.

 

-Για δυνατή επανόρθωση, μπορείτε να αναμείξετε 50ml  λιωμένο βούτυρο φαγητού με 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Αν το βούτυρο σας πέφτει βαρύ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως βάση σας το αμυγδαλέλαιο ή το βούτυρο καριτέ που είναι φοβερά αναπλαστικό και επανορθωτικό.

-Το βούτυρο καριτέ χρειάζεται μπεν μαρί για να ρευστοποιηθεί. Μην ξεχνάτε την επόμενη ημέρα να απλώνετε το αντηλιακό σας στα χέρια σας ώστε να διατηρηθεί η λευκότητα.

-Το βούτυρο στρουθοκαμήλου επίσης σε συνδυασμό με το σπαθόλαδο είναι φοβερά αναπλαστικό, σβήνει ρωγμές και τσακίσματα και παχαίνει την επιδερμίδα στην περιοχή. Επίσης σβήνει τις σκούρες κηλίδες στην ράχη των χεριών. Παράλληλα, θα δείτε ρυτίδες χρόνων να αποχωρούν. Τα δύο υλικά αυτά μαζί αναμεμιγμένα (από μια κουταλιά στο καθένα ή εναλλάξ χωρίς ανάμειξη), τα απλώνουμε στα χέρια μας μόνο βράδυ.

Προσοχή: τώρα που είναι καλοκαίρι ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να απλώνουμε στα χέρια μας αντηλιακό το πρωί της επόμενης ημέρας, γιατί το σπαθόλαδο είναι φωτοτοξικό.
Τους πιο θερμούς μήνες δηλαδή από τις 15 Ιουνίου, ολόκληρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά και στις αρχές Σεπτέμβρη είναι καλό να χρησιμοποιείτε μόνο το βούτυρο στρουθοκαμήλου σε συνδυασμό με άλλο αγαπημένο σας λάδι ή σκέτο. Μπορείτε σκέτο να το φοράτε και την ημέρα καθώς δεν είναι φωτοτοξικό ενώ έχει και δείκτη προστασίας. Διώχνει επίσης και τις κηλίδες και θα χαρείτε απόλυτα νεανικά χέρια.

 

 

 

-Πολύ καλή βάση επίσης, είναι και το έλαιο της καλέντουλας που φροντίζει κάθε ερεθισμένη και σκασμένη επιδερμίδα επιδιορθώνοντας βλάβες από τις καιρικές συνθήκες ή τις χημικές επιδράσεις των απορρυπαντικών.

Πήλινγκ με ασπιρίνη.
Αφού ξελύνεται τα χέρια σας δεν τα σκουπίζεται και τους απλώνεται μέλι. Αφού απλωθεί σε όλο το μήκος και το πλάτος των χεριών, το ξεβγάζεται αμέσως κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης.. Κατόπιν διαλύεται 2 ασπιρίνες μέσα στην παλάμη σας και τρίβεται κάθε σημείο του χεριού. Το αποτέλεσμα οδηγεί σε άμεση, θεαματική, σύσφιξη, λευκότητα και ανανέωση. Τα δάκτυλα σας θα είναι σαν κρινένια. Και αυτό το πήλινγκ χρειάζεται να το εφαρμόζεται το βράδυ και το πρωί να απλώνετε αντηλιακό

Προσοχή: ελέγξτε μήπως έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη.

-Επίσης βοηθάει πολύ μια ανάμιξη κρόκου αυγού με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Είναι μια μάσκα που δρα σε μισή ώρα. Κατόπιν ξεβγάζεται απαλά και απλώνετε μια ενυδατική ή το λάδι ομορφιάς σας.

-Μυστικό: εάν διαθέτετε τζελ αλόης ένα πέρασμα πάνω από τη εφαρμογή των ελαίων σας και του αιθέριου λεμονιού «κλειδώνει» τα καλλυντικά συστατικά ενώ επιταχύνει την αύξηση του κολλαγόνου. Επιταχύνει επίσης την λεύκανση.

-Μαυρισμένα δάκτυλα από καπνό τσιγάρου: Ένας συνδυασμός από κούπα λεμονιού που την τρίβουμε πάνω στα μαυρισμένα δάκτυλα και τζελ αλόης, αμέσως μετά, σβήνει αμέσως το πρόβλημα.

-Έξτρα μυστικό: όποτε κάνετε δουλειές στην κουζίνα κι έχετε μπροστά σας ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένη ντομάτα, απλώστε στα χέρια σας αυτά τα 2 υλικά με οποιαδήποτε σειρά θέλετε. Ο συνδυασμός και των 2 υλικών συμβάλει επίσης στη σύσφιξη και την λεύκανση των χεριών με τον καλύτερο τρόπο.

Σημείωση: ΌΛες αυτές οι τακτικές σβήνουν προβλήματα πολλών χρόνων.

Ζωή Κυροπούλου.

 

Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι (Lemon) Το αποτοξινωτικό!

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Έλαιο καλέντουλας

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr