Συνταγές Ομορφιάς με Κανέλα για Σύσφιξη Προσώπου, Αδυνάτισμα Και  Σύσφιξη  Σώματος.

Συνταγές Ομορφιάς με Κανέλα για Σύσφιξη Προσώπου, Αδυνάτισμα Και Σύσφιξη Σώματος.

 

Πηγή: Beautynews

Ένα από τα πιο ωραία μπαχαρικά η κανέλα, σε όλους μας γνωστή για το χαρακτηριστικό άρωμά της και τη πικάντικη γεύση της έχει και άλλα κρυφά χαρίσματα.

Ο γνωστός δερματολόγος Dr Periccone στο βιβλίο του “Δείξτε νεώτεροι ζήστε περισσότερο” το συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα διατροφής του επειδή ένα από τα κλειδιά της παύσης των σημαδιών της γήρανσης σε πρόσωπο και σώμα, είναι η ρύθμιση του σακχάρου του.

Πέρα όμως από την χρήση της στην διατροφή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σαν εξαιρετικό υλικό σε συνταγές ομορφιάς για τις θερμαντικές αντιβακτηριδιακές, τονωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητές της.

Δείτε εδώ 5 εξαιρετικές φυσικές συνταγές με κανέλα για να αντιμετωπίσετε μερικά από τα πιο γνωστά προβλήματα ομορφιάς.

1. Θερμαντικό scrub αδυνατίσματοs

Υλικά:

1 κουτάλια κανέλα σκόνη
1 κουταλιά αλάτι
Μισή κούπα λάδι κισσού

Εφαρμογή: Κάντε μασάζ με το μίγμα στιs περιοχέs με τοπι­κό πάχοs και κυτταρίτιδα για 4-5 λεπτά, μέχρι το δέρμα να πάρει ένα απαλό ερυθρό χρώμα. ξεπλυθείτε με άφθονο δροσερό νερό

2. Μάσκα ιδανική για την ακμή

Υλικά:

1/3 κουταλάκι λάδι κανέλας
1 κουταλιά φρέσκο γιαούρτι
1 κουταλάκι φυσικό άργιλο σε σκόνη

Εφαρμογή: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιο­χή των ματιών. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της κανέλας σε συνδυασμό με το γιαούρτι και το στυπτικό άργιλου βοηθούν πολύ στην καταπο­λέμηση της ακμής.

3. Αρωματικό ενυδατικό βούτυρο σώματοs

Υλικά:

1 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο κακάο
1/2 κουταλιά κερί μέλισσας
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας

Εφαρμογή: Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το κερί μέλισσας. Προσθέτετε το αμυγδαλέλαιο και βγάζετε το μίγμα από τη φωτιά. Περιμένε­τε ένα λεπτό και προσθέτετε ανα ανακατεύοντας το αιθέριο έλαιο κανέλας. Αφήνετε το μίγμα για περίπου 30 λεπτά, μέχρις ότου δέσει το βούτυ­ρο, και απλώνετε στην ξηρή επιδερμίδα με ε­λαφρύ μασάζ.

4. Αντιρυτιδικό λάδι προσώπου

Υλικά:

7 κουταλιές λάδι αβοκάντο
5 σταγόνες λάδι κανέλας

Εφαρμογή: Βάζετε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και ανα­κινείτε απαλά, το σκεπάζετε και περιμένετε για μια ώρα. Απλώνετε μια λεπτή στρώση στο πρό­σωπο και το ι λαιμό κάθε δύο ημέρες —καλύτερα βραδινές ώρες— δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης…

5. Ενυδατική αντιγηραντική μάσκα

Υλικά:

1/4 του κουταλιού κανέλα ακόνη
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι λάδι ελιάs

Εφαρμογή: Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνετε για περί­που 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με ά­φθονο δροσερό νερό.

Προσοχή: Ακόμα και τα φυσικά υλικά μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμό ή να μην είναι καλά ανεκτά από κάποιους πολύ ευαίσθητους τύπους επιδερμίδας. Καλό είναι πάντα να δοκιμάζετε μια καινούργια συνταγή η προϊόν σε μια μικρή περιοχή πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι απόλυτα ανεκτό από την δική σας επιδερμίδα. H κανέλα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα σημεία με τις ευρυαγγείες γι αυτό καλύτερα να αποφεύγεται σε αυτά τα σημεία.

λάδι κανέλας απο τα μυστικά ομορφιάς

αιθέριο έλαιο κανέλας απο τα μυστικά ομορφιάς

κανέλα Κευλάνης σε σκόνη απο τα μυστικά ομορφιάς

δισκία Κανέλας Κευλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς

Έλαιο κισσού

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Βούτυρο Κακάο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr