Οι τροφές που ανεβάζουν την ψυχολογία

Οι τροφές που ανεβάζουν την ψυχολογία

 

Επιλέξτε εκείνες που βελτιώνουν τη διάθεσή σας σύμφωνα με την ηλικία που βρίσκεστε, λένε οι επιστήμονες.

Φωτογράφιση: Francois Deconinck
Οι τροφές που ανεβάζουν την ψυχολογία
Κάποιες τροφές επιδρούν στη διάθεση των νέων σε διαφορετικό βαθμό από ότι των πιο ώριμων ενήλικων και το αντίστροφο. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που μας παροτρύνουν να αξιοποιήσουμε τα καινούρια δεδομένα προς όφελός μας.

Ειδικότερα, για τους νέους έως τα 30, το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά έχουν μεγάλη επίδραση στη διάθεση, καθώς αυξάνουν την παραγωγή ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Αντίθετα οι τροφές που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση σε πιο ώριμες ηλικίες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Ο λόγος είναι ότι η δομή του εγκεφάλου μας δεν είναι ίδια σε κάθε ηλικία, γι’ αυτό τα οφέλη μπορεί να γίνουν αισθητά σε διαφορετικό βαθμό ανά ηλικία.

Μια τέτοια ανακάλυψη μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο σωστές επιλογές. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα η αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία μας μέσα σε 2 εβδομάδες. Μια άλλη μελέτη πάλι έδειξε ότι η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

www.elle.gr

Μύρτιλλα αποξηραμένοι καρποί

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr