2 σημαντικά φρούτα για την υγεια μας που μπορούν να βοηθήσουν και να προλάβουν σημαντικά προβλήματα για τον οργανισμό μας

2 σημαντικά φρούτα για την υγεια μας που μπορούν να βοηθήσουν και να προλάβουν σημαντικά προβλήματα για τον οργανισμό μας

Συγγραφέας: Ματίνα Π. Πηγή: ANEW.GR

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουμε για τις θετικές ιδιότητες που έχουν τα φρουτα στην υγεια μας.

Όλο και κάτι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τα φρουτα που κάνουν καλό σε διάφορους τομείς για την υγεια μας και πως προλαμβάνουν διάφορες παθησεις ή είναι καλά για την πρόληψή τους.

Είναι σημαντικό βέβαια να προτιμάμε οργανικά φρούτα, που δεν θα παρεμβάλλονται τα χημικά που τους βάζουν ή να προτιμάμε να τα καλλιεργούμε μας, ώστε να ξέρουμε την προέλευσή τους και πώς μεγάλωσαν.

Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές από τις χρησιμότητες δώδεκα σημαντικών φρούτων για την υγεια μας.

Μάνγκο

Μας προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι πολλά και είναι αυτά που βοηθούν κυρίως.

Περιέχει κερσετίνη, ισοκερσετίνη, αστραγαλίνη, φισετίνη, γαλλικό οξύ και μεθυλογαλλικό, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη, του μαστού και της λευχαιμίας.

Μύρτιλα

Μας προστατεύουν την καρδιά

Τα μύρτιλα είναι πολύ γνωστά όπως όλα τα είδη μούρων πως είναι αντιοξειδωτικά.

Έχουν πολύ λίγες θερμίδες, αλλά υψηλά σε ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Το σημαντικότερο αντιοξειδωτικό συστατικό τους ανήκει σε μια μεγαλύτερη οικογένεια των πολυφαινόλων, τα φλαβονοειδή και μια ιδιαίτερα σημαντική ομάδα τις ανθοκυανίνες, οι οποίες ανεβάζουν πολύ υψηλά τα αντιοξειδωτικά επίπεδα μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματος. Αυτό βοηθάει να μην οξειδώνεται σε μεγάλο ποσοστό η κυκλοφορία των λιποπροτεϊνών (της κακής χολυστερόλης LDL) η οποία είναι ένας από τους παράγοντες για τις καρδιολογικές παθήσεις.

Μπανάνες

Δίνουν ενέργεια στο σώμα

Η μπανάνα είναι γνωστή ως το φρούτο που βοηθάει να ανέβει το κάλιο ενώ παράλληλα μειώνει το νάτριο στον οργανισμό μας τα οποία έχουν άμεση επίδραση στην αγγειοδιαστολή.

Η μπανάνα ηρεμεί τον οργανισμό, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Επίσης περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ όπου έρευνες έχουν δείξει πως παίζει σημαντικό ρόλο στο να μας ανεβάζει την διάθεση.

Πορτοκάλια

Βοηθούν να διατηρούμε υγιή το δέρμα και την όρασή μας

Το πορτοκάλι έχει αποδειχτεί πως έχει περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοχημικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα περισσότερα από τα οποία έχουν δείξει πως έχουν αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και δυνατή αντιοξειδωτική δράση.

Ιδιαίτερα η αντιοξειδωτική βιταμίνη C που περιέχει παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του κολλαγόνου, το σύστημα υποστήριξης του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της καταστροφής του δέρματος, την μείωση των ρυτίδων, που προκαλούνται από τον ήλιο, την ρύπανση της ατμόσφαιρας, και τελικά τη βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος.

Μήλα

Βοηθούν το σώμα να αναπτύξει αντίσταση κατά των μολύνσεων

Ιδιαίτερα τα κόκκινα μήλα περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται κορσετίνη.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η κορσετίνη μπορεί να βοηθήσει στην ώθηση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν είναι ανεβασμένο το ανοσοποιητικό, τότε ο οργανισμός μπορεί να αμυνθεί φυσικά απέναντι στις μολύνσεις και οποιαδήποτε απειλή.

Σταφύλια

Χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες στα σταφύλια βοηθούν στην πρόληψη των αιμοπεταλίων μέσω την μείωση της αρτηριακής πίεσης με αντιφλεγμονώδεις μηχανισμούς.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, οπότε βοηθούν να μειωθούν οι επιδράσεις του υψηλού νάτριου στο σώμα και να μειωθεί η αρτηριακή πίεση.

Ακτινίδια

Αυξάνουν την οστική μάζα

Το ακτινίδιο έχει υψηλή περιεκτικότητα στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C που είναι γνωστό πόσο βοηθάει στην καλή υγεία των οστών μας.

Ανανάς

Ο Ανανάς βοηθάει στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας

Ο Ανανάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φτάνει το 131% της καθημερινής περιεκτικότητας.

Φράουλες

Οι φράουλες βοηθάνε ενάντια στον καρκίνο και στην γήρανση

Οι φράουλες είναι ένα από τα δέκα φρούτα και λαχανικά με το μεγαλύτερο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο.

Ανήκει στην κατηγορία των μούρων και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες όπως όλα τα μούρα. Ένα από τα σημαντικότερα φλαβονοειδή που περιέχει είναι η κορσετίνη, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες.

Καρπούζι

Βοηθάει να έχουμε σε έλεγχο τους σφυγμούς της καρδιάς

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρουλίνη η οποία μετατρέπεται σε αργινίνη στα νεφρά και βοηθάει στους σφυγμούς της καρδιάς.

Ροδάκινα

Βοηθάει στην καταπολέμηση των μολύνσεων, στην υγεία των ματιών και του δέρματος, στην υγεία του στομαχιού, στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το ροδάκινο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, C, κάλιο, σίδηρο.

Η βιταμίνη C πολεμάει τις μολύνσεις.

Η βιταμίνη Α, προσφέρει τις Β καροτίνες όπου μετατρέπονται σε ρετινόλη, η οποία είναι σημαντική για τα μάτια, το δέρμα και κάποια είδη καρκίνου, όπως καρκίνος των πνευμόνων και του στόματος. Το κάλιο είναι ένα ένζυμο όπου βοηθάει στην υγεία του στομαχιού και στον καρδιακό ρυθμό και στην αρτηριακή πίεση. Το κάλιο δουλεύει μαζί με το νάτριο στη σωστή ρύθμιση του νερού στο σώμα μας. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων καθώς μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλο το σώμα.

Κεράσια

Βοηθάνε να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα

Περιέχουν φυσική μελατονίνη, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθάει στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών, βοηθούν να ηρεμήσει η υπερβολική φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες.

www.anew.gr

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Γκουαρανά-αδυνάτισμα

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr