Μάθε τι προσφέρει ο ύπνος στο σώμα σου

Μάθε τι προσφέρει ο ύπνος στο σώμα σου

 

Μόνο θετικά είναι τα παρακάτω που θα διαβάσεις για την αξία του ύπνου..

Μάθε λοιπόν πως η σωστή διατροφή και η άσκηση έχουν τεράστια σημασία για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος. Όμως ένας σημαντικός επιπλέον παράγοντας για να χάσεις κιλά και είναι με ευχάριστο τρόπο είναι ο ύπνος!

Αν κοιμάσαι δεν τρως πολύ
Το συμπέρασμα δεν είναι μόνο πως όταν κοιμάσαι δεν τρως! Αλλά και ότι ο ύπνος επηρεάζει τα επίπεδα της λεπτίνης, της ορμόνης που βοηθάει τον οργανισμό να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται άλλη τροφή και μειώνει την όρεξη. Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, τα επίπεδα της λεπτίνης πέφτουν, ενώ ανεβαίνουν εκείνα της γρελίνης, που προκαλεί πείνα και έχει σαν αποτέλεσμα να τρως πολύ. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 θερμίδες παραπάνω από όσες απολαμβάνουν όσο ύπνο χρειάζονται.

Η διαδικασία του ύπνου βοηθά να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά
Σίγουρα θα πρέπει να προσέξεις την διατροφή σου, ένας σημαντικός όμως παράγοντας που προκαλεί τη συγκέντρωση του λίπους στην κοιλιά είναι και το άγχος. Για την αντιμετώπισή του είναι απαραίτητος ο ύπνος που χαλαρώνει το σώμα και βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες.

Ο ύπνος μειώνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας
Αν κοιμάσαι σωστά ζυγίζεις λιγότερο! Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες που κοιμούνται εφτά έως εννέα ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας ζυγίζουν λιγότερο από όσες ξενυχτούν. Όσες κοιμούνται λιγότερο από εφτάωρο είναι πιο ευάλωτες στην εκδήλωση κληρονομικών παραγόντων που συνδέονται με το αυξημένο βάρος και την παχυσαρκία.

Είσαι πιο δραστήρια
Όταν έχεις κοιμηθεί καλά έχεις περισσότερες πιθανότητες να είσαι δραστήρια κατά την διάρκεια της μέρας και να αθληθείς περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα κουραστείς και θα θες μετά την προπόνηση πάλι να χαλαρώσεις. Και τι πιο καλό υπάρχει από τον… ύπνο;

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr