Υπέροχα κόλπα και συνταγές για να εξαφανίσεις το μουστάκι. Έξυπνα μυστικά!

Υπέροχα κόλπα και συνταγές για να εξαφανίσεις το μουστάκι. Έξυπνα μυστικά!

ΕΞΥΠΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ 

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μουστάκι είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.

Είναι ενοχλητική, όμως υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι. Ορισμένες είναι πιο αποτελεσματικές και έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ άλλες είναι πιο ανώδυνες αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί για λίγες μέρες. Το κόστος για κάποιες από αυτές είναι οικονομικό, ενώ άλλες είναι πιο ακριβές. Διαβάστε παρακάτω…

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου για να βγάλετε το μουστάκι, μόνη σας στο σπίτι ή με την βοήθεια κάποιου ειδικού, και επιλέξτε την ιδανική για τις ανάγκες σας.

1. Αποτρίχωση στο μουστάκι με φυσικό τρόπο:

Πέρα από τις παραπάνω μεθόδους για να βγάλετε το μουστάκι, υπάρχουν μερικές απλές σπιτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αποτρίχωση στο άνω χείλος με φυσικό τρόπο.

Δείτε ακόμη: Big hair: Η απόλυτη τάση στα μαλλιά για το καλοκαίρι! Δες πως να το πετύχεις…

Αποτρίχωση με ζάχαρη και μέλι:
Απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το άνω χείλος για 6 περίπου εβδομάδες χρησιμοποιώντας μια σπιτική χαλάουα με μέλι και ζάχαρη.

Προσοχή όμως, η συγκεκριμένη φυσική μέθοδος αποτρίχωσης δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Επίσης, καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή, να δοκιμάσετε το μείγμα αυτό σε μια μικρή περιοχή του χεριού σας. Αν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις του δέρματος, μην το χρησιμοποιήσετε.

Υλικά:

– Χυμό από μισό λεμόνι
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
– Μερικές μικρές λωρίδες από βαμβάκι
– 1 ξυλάκι παγωτού

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το λεμόνι, το μέλι και τη ζάχαρη και ζεστάνετε τα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Μετά κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.

Τρόπος εφαρμογής:

Δοκιμάστε να την ακουμπήσετε για να βεβαιωθείτε πως δεν καίει. Αν καίει ακόμη, περιμένετε λίγο.

Μόλις κρυώσει, χρησιμοποιήστε το ξυλάκι παγωτού και απλώστε το στο άνω χείλος προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Έπειτα, τοποθετήστε μια ταινία αποτρίχωσης πάνω στο κολλώδες μείγμα και τρίψτε τη να κολλήσει καλά. Τέλος, αφαιρέστε με μια γρήγορη και κοφτή κίνηση αντίθετα στην φορά που φυτρώνουν οι τρίχες, κρατώντας με το άλλο χέρι τεντωμένο το δέρμα σας. Μόλις τελειώσετε, εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα στην περιοχή για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

Μπορεί να πονάει λίγο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Βγάλτε το μουστάκι μόνη σας στο σπίτι με χαμομήλι:

Υλικά:

– 4 φακελάκια χαμομήλι
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– Λίγο νερό

Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε μέσα τα φακελάκια του χαμομηλιού. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις ετοιμαστεί το χαμομήλι, βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Έπειτα πάρτε μια άλλη κατσαρόλα και βάλτε μέσα μισή κούπα χαμομηλιού, 1 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι ανάβοντας το σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήστε το λίγα λεπτά μέχρι να βράσει και να πάρει μια σκούρα απόχρωση. Μετά κατεβάστε το από το μάτι και βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ για να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Η συνταγή σας είναι έτοιμη για χρήση.

Δείτε ακόμη: Αντίγραψε το μακιγιάζ της Izabel Goulart! Το Youweekly.gr σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα…

Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε με ένα ξυλάκι λίγη ποσότητα στο άνω χείλος και εφαρμόστε μια ταινία αποτρίχωσης. Περιμένετε περίπου 1 λεπτό και έπειτα τραβήξτε γρήγορα και απότομα την ταινία προς την αντίθετη φορά με αυτή που φυτρώνουν οι τρίχες.

DIY εύκολη σπιτική αποτρίχωση στο πρόσωπο με μέλι, βρώμη και λεμόνι:

Υλικά:

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
– 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το μείγμα σας είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής:

Εφαρμόστε το μείγμα στο μουστάκι και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύντε το με άφθονο ζεστό νερό και απλώστε την κρέμα προσώπου σας.

Επαναλάβετε την διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα και σε 1 μήνα το μουστάκι ή η τριχοφυΐα οποιουδήποτε σημείου του προσώπου θα έχει εξαφανιστεί.

2. Αποτρίχωση με κερί στο μουστάκι:

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε τόσο κρύο, όσο και ζεστό κερί. Υπάρχουν βέβαια και οι έτοιμες αποτριχωτικές ταινίες με κερί. Όποια αποτρίχωση με κερί κι αν επιλέξετε για το μουστάκι, το αποτέλεσμα θα είναι η αφαίρεση της τρίχας από την ρίζα και η επανεμφάνιση της μετά από 2 – 6 εβδομάδες. Η διάρκεια έχει να κάνει με την κάθε γυναίκα, το είδος της τρίχας, την ηλικία και τις ορμόνες. Το σημαντικό όμως είναι πως πρόκειται για μια οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης στο άνω χείλος με την οποία μπορείτε να βγάλετε μόνη σας στο σπίτι το μουστάκι και οποιαδήποτε τρίχα από το πρόσωπο σας.

Το ζεστό κερί απλώνεται με μια σπάτουλα και στη συνέχεια εφαρμόζετε την ειδική ταινία, την οποία πιέζετε καλά προς την φορά που βγαίνουν οι τρίχες για να κολλήσει. Στη συνέχεια, τραβάτε με το ένα σας χέρι το δέρμα να τεντωθεί και με το άλλο αφαιρείτε απότομα και κοφτά την ταινία σε αντίθετη φορά από αυτή που βγαίνουν οι τρίχες. Ομοίως γίνεται και με το κρύο κερί. Το εφαρμόζετε στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και κολλάτε την ειδική ταινία. Το θετικό στο κρύο κερί είναι πως δεν υπάρχει ο φόβος να προκληθεί κάποιο έγκαυμα.

Ωστόσο, η αποτρίχωση στο μουστάκι με ταινίες είναι η πιο εύκολη. Δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε πρώτα το κερί και μετά την ταινία, αφού το κερί είναι ήδη κολλημένο πάνω στην ταινία. Απλά εφαρμόζετε την ταινία και την τραβάτε.

Αμέσως μετά την αποτρίχωση στο μουστάκι με κερί να εφαρμόσετε λίγη ενυδατική κρέμα ή κάποιο λαδάκι στο σημείο για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Και τέλος, μετά την αφαίρεση της τριχοφυΐας του προσώπου με κερί, προσέξτε την έκθεση στον ήλιο και την επαφή με τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αφαίρεση των τριχών με κερί τις αποδυναμώνει και υπάρχει πιθανότητα με την πάροδο του χρόνου να μειωθεί αισθητά η τριχοφυΐα στα σημεία όπου εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη μέθοδος.

3. Αποτρίχωση με χαλάουα στο μουστάκι:

Η χαλάουα είναι μια αντίστοιχη με το κερί μέθοδος αποτρίχωσης, η οποία όμως βασίζεται σε φυσικά συστατικά και όχι χημικά όπως το κερί. Τα βασικά συστατικά της αιγυπτιακής χαλάουα είναι ζάχαρη, λεμόνι και νερό, ωστόσο υπάρχει και η σπιτική χαλάουα με μέλι και ζάχαρη.

Η αποτρίχωση με χαλάουα αφαιρεί τις τρίχες από την ρίζα τους και διαρκεί αρχικά 2-3 εβδομάδες, ενώ με την πάροδο του χρόνου το διάστημα μεγαλώνει. Παράλληλα με την αποτρίχωση, η χαλάουα κάνει απολέπιση του δέρματος, αφήνοντας το απαλό και λείο. Επίσης, λόγω του ότι αποτελείται από φυσικά συστατικά, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα.

4. Αποτρίχωση στο μουστάκι με κλωστή:

Η αποτρίχωση με κλωστή στο μουστάκι είναι μια πολύ οικονομική μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με ιδιαίτερη τεχνική. Δεν είναι δύσκολη, αλλά θέλει πολύ μεγάλη εξάσκηση για να γίνει σωστά και γρήγορα.

Η αποτρίχωση με νήμα, όπως αλλιώς ονομάζεται, εφαρμόζεται στα κέντρα αισθητικής κυρίως στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μουστάκι και τα φρύδια. Η εφαρμογή της κλωστής έχει μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις και αφαιρεί ταυτόχρονα παραπάνω από μία τρίχες. Μπορεί να αφαιρέσει ακόμη και το ενοχλητικό χνούδι. Διαρκεί 2-6 εβδομάδες, πονάει ελαφρώς και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Δεν χρησιμοποιεί χημικά προϊόντα και η τιμή της ξεκινάει από 5 ευρώ, ανάλογα με το κέντρο αισθητικής που θα απευθυνθείτε.

Αν όμως μάθετε την τεχνική, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια βαμβακερή κλωστή για να βγάλετε το μουστάκι μόνη σας στο σπίτι.

5. Αποτρίχωση στο μουστάκι με κρέμα:

Η αποτρίχωση στο μουστάκι με αποτριχωτική κρέμα είναι μια εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος αφαίρεσης της τριχοφυΐας. Η τιμή της είναι πολύ χαμηλή και μπορείτε να βγάλετε το μουστάκι μόνη σας στο σπίτι.

Ωστόσο, η λειτουργία της αποτριχωτικής κρέμας βασίζεται στο κάψιμο της τρίχας με χημική αποσύνθεση και το κόψιμο είναι παρόμοιο με του ξυραφιού. Πρόκειται για μια προσωρινή αφαίρεση των τριχών, οι οποίες ξαναβγαίνουν μετά από μια με δυο εβδομάδες. Λόγω της χημικής σύνθεσης της κρέμας υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί έγκαυμα από την αποτρίχωση στο μουστάκι.

6. Αποτρίχωση στο μουστάκι με τσιμπιδάκι:

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης για το μουστάκι δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που την εφαρμόζουν.

Όπως βγάζουν τα φρύδια τους με το τσιμπιδάκι, αφαιρούν και το μουστάκι. Πρόκειται για μια μέθοδο που πονάει, αφαιρεί μία μία τις τρίχες και διαρκεί για δυο εβδομάδες. Πολλές φορές μάλιστα παρατηρείται ερεθισμός από την αποτρίχωση στο μουστάκι με τσιμπιδάκι, ενώ οι τρίχες στη συνέχεια ενδέχεται να βγουν πιο δυνατές.

Από την άλλη μεριά βέβαια, η αφαίρεση των τριχών γίνεται με μεγάλη ακρίβεια. Επομένως, το τσιμπιδάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική μέθοδος για αποτρίχωση στο μουστάκι. Χρησιμοποιήστε το για να βγάλετε τυχόν τρίχες που έχουν ξεφύγει από το κερί, τη χαλάουα κλπ.

7. Αποτριχωτική μηχανή στο άνω χείλος (μουστάκι):

Οι αποτριχωτικές μηχανές είναι ακόμη μια συνηθισμένη μεθόδος αφαίρεσης της τριχοφυΐας. Υπάρχουν μοντέλα που η χρήση τους περιορίζεται μόνο στα πόδια, αλλά και κάποια που διαθέτουν ένα επιπλέον εξάρτημα για αποτρίχωση σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το μπικίνι ή το πρόσωπο.

Αν λοιπόν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο αποτρίχωσης στο μουστάκι, θα πρέπει να πάρετε μια αποτριχωτική μηχανή με το ειδικό εξάρτημα για το πρόσωπο. Χρησιμοποιώντας την θα βγάλετε το μουστάκι με έναν εύκολο και ελαφρώς επώδυνο τρόπο.

Καλό θα είναι στο τέλος να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα ή λίγο λαδάκι, προκειμένου να αποφύγετε να εμφανιστούν σπυράκια μετά την αποτρίχωση στο μουστάκι.

8. Αποτρίχωση με λέιζερ στο άνω χείλος:

Η αποτρίχωση με laser είναι μια μόνιμη μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, η οποία εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, αλλά και το πρόσωπο. Επομένως, μπορείτε να κάνετε λέιζερ στο άνω χείλος και να αποχαιρετίσετε το μουστάκι μια για πάντα.

Η διάρκεια της συνεδρίας για την αποτρίχωση του άνω χείλους με laser είναι περίπου ένα λεπτό, αλλά το κόστος για πολλές γυναίκες είναι απαγορευτικό.

9. Ξύρισμα στο μουστάκι:

Η αποτρίχωση στο πρόσωπο και ειδικά στο μουστάκι με το ξυράφι δεν είναι μια μέθοδος που συνηθίζουν οι γυναίκες.

Μπορεί να είναι πολύ οικονομική και γρήγορη, αλλά οι τρίχες κόβονται επιφανειακά και βγαίνουν ξανά μετά από 2 μέρες. Πέρα από τον φόβο του κοψίματος και των σημαδιών, ένα ακόμη μειονέκτημα του ξυραφιού στο μουστάκι είναι ότι η τρίχα βγαίνει πιο άγρια, σκληρή και σκούρα.

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Έλαιο βρώμης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr