Κάρδαμο πράσινο βοηθά στην μείωση των πανάδων

Κάρδαμο πράσινο βοηθά στην μείωση των πανάδων

 

 

Το Κάρδαμο πράσινο είναι μονοετές ποώδες φυτό, αυτοφυές αλλά και καλλιεργού­μενο σε όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστική ο­σμή, λογχοειδή λεία φύλλα και λευκά μικρά λουλούδια (γνωστό από την αρχαιότητα και ως καρδάμωμα). Που χρησιμοποιείτε; . Ποιες είναι οι ιδιότητες του;.

Απαντήσεις μας δίνει ο Ευάγγελος Μπαλκόνης –Ερευνητής Βοτάνων.

Χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδική κουζίνα και ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ). Τα χρήσιμα μέρη του κάρδαμου είναι η ρίζα, τα ρι­ζώματα, οι μίσχοι και τα φύλλα.

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευ­ματικούς πόνους, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής.

Χρησιμοποιείται ακόμη για τη θεραπεία του διαβή­τη, ως καθαριστικό του αίματος και τονώνει το συκώτι.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φυσώδη δυσπεψία και την ανακούφιση των κολικών πόνων. Διεγείρει την όρεξη και αυξάνει τη ροή σιέλου. Συχνά χρησιμοποιείται σαν άφυσο όταν χορηγούνται καθαρτικά.

Έχει θερμαντική δράση και ηρεμεί.

Βοηθάει την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και μειώνει την παραγωγή βλέννας μετά από την κατανάλωσή τους.

Επίσης μειώνει την απότομη επίδραση που έχει ο καφές στο νευρικό σύστημα, είναι άριστο ορεκτικό και βοηθά στην μείωση των φακίδων και των πανάδων του δέρματος.

Χρήση: Χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά φρέσκο αλλά και αποξηραμένο. Μπορεί να καταναλωθεί ως αφέψημα και προστίθεται αρκετά συχνά σε τσάι.

www.healthweb.gr

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr