Πέντε τροφές που οξύνουν τη μνήμη μας

Πέντε τροφές που οξύνουν τη μνήμη μας

Οι τροφές επιδρούν όχι μόνο στο σώμα μας αλλά και στο μυαλό μας. Πολλοί αναρωτιούνται εάν μπορεί το φαγητό που καταναλώνουμε να επιδρά στη διάθεση, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Οι ειδικοί απαντούν θετικά. Οι παρακάτω πέντε τροφές αποτελούν εγγύηση για την ενδυνάμωση της εγκεφαλικής μας λειτουργίας.

1. Σολομός

Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητα τρόφιμα για τον εγκέφαλο καθώς βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου. Στη σύγχρονη διατροφή τα λιπαρά έλαια των ψαριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των τροφίμων που κάνουν καλό στον εγκέφαλο και από τα τρόφιμα που θα πρέπει να λαμβάνουμε συχνά.

2. Μύρτιλα

Μια δίαιτα με αυξημένες ποσότητες μούρων, οδηγεί σε ταχύτερη δυνατότητα μάθησης, οξύτερη σκέψη και καλύτερο μνημονικό. Εκτός αυτού, η αντιοξειδωτική δράση του μύρτιλου, περιορίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών και μειώνει τα συνέπειες στον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.

3. Σπόροι κολοκύθας

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την προστασία του μυαλού και βοηθά στο να μην έχουμε απώλεια μνήμης. Οι σπόροι κολοκύθας είναι, επομένως, μια αποδεκτή τροφή αν θέλουμε έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο.

4. Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης μπορεί ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.

5. Φύκια

Τα φύκια περιέχουν υψηλά ποσοστά χημικού ιωδίου. Επειδή το σώμα δεν παράγει ιώδιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματος, θα πρέπει να το παίρνουμε από τη διατροφή μας. Ευτυχώς τα φύκια υπάρχουν άφθονα στη φύση και μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

www.healthweb.gr

Ginkgo biloba για να ενισχύσετε τη μνήμη. Κατά του διαβήτη.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr