5 απιθανες καλλυντικες ιδιοτητες του γιαουρτιού στο δέρμα μας και πώς να τις εκμεταλλευτούμε

5 απιθανες καλλυντικες ιδιοτητες του γιαουρτιού στο δέρμα μας και πώς να τις εκμεταλλευτούμε

 

Οι καλλυντικες ιδιοτητες του γιαουρτιού δεν είναι κάτι που τώρα ανακαλύψαμε. Οι μεγαλύτερες θυμόμαστε το γιατροσόφι των γιαγιάδων μας για τα εγκαύματα από τον ήλιο: σκέτο, φυσικό γιαούρτι!

Γεμάτο πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D, και προβιοτικά (τα υγιή βακτήρια που βοηθούν την πέψη), το γιαούρτι σίγουρα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο όταν το τρώμε. προσφέρει νόστιμα οφέλη για τα εσωτερικά σας. Αλλά έχει επίσης και καλλυντικες ιδιοτητες που μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα μας.

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που διαλύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Είναι ένα ήπιο απολεπιστικό που χαρίζει φυσική λάμψη και παράλληλα μειώνει την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι σαν μια λεπτή μάσκα στο πρόσωπο για να εκμεταλλευτούμε τις παρακάτω καλλυντικες ιδιοτητες του.

1#Ενυδάτωση

Απλώνουμε σκέτο, πλήρες γιαούρτι στο πρόσωπο και το λαιμό 2-3 φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση αμέσως μετά το μπάνιο. Αν είναι πολύ ρευστό, το στραγγίζουμε πρώτα. Αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλένουμε.

2#Ανακούφιση από εγκαύματα του ήλιου

 

Αν το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία και το δέρμα σας κοκκίνισε και τραβάει, ακολουθήστε τη συνταγή των γιαγιάδων. Ο ψευδάργυρος που περιέχει το γιαούρτι κατευνάζει τα εγκαύματα. Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού σε μία χούφτα γιαούρτι και απλώστε το στο δέρμα. Αφήστε για τουλάχιστον 10-15 λεπτά και ξεβγάλτε.

3#Καταπολέμηση ακμής

Το γιαούρτι έχει φυσικές αντι-μικροβιακές και αντι-μυκητιακές ιδιότητες. Απλώνουμε το γιαούρτι σαν μάσκα στις περιοχές που έχουν προδιάθεση για ακμή. Αφήνουμε για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνουμε. Αν το κάνουμε συχνά, η ακμή θα μειωθεί σημαντικά.

4#Μείωση των δυσχρωμιών

Ανακατεύουμε λίγες κουταλιές γιαούρτι με λίγο φυσικό χυμό λεμονιού και απλώνουμε στο δέρμα. Και τα δύο αυτά συστατικά έχουν λευκαντικές ιδιότητες. Αφήνουμε για 30 λεπτά και ξεπλένουμε. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές την εβδομάδα.

5#Πρόληψη της γήρανσης του δέρματος

Το γαλακτικό οξύ απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους. Ανακατέψτε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο με 3-4 κουταλιές γιαούρτι. Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά και επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα. Οι ευεργετικές, καλλυντικες ιδιοτητες του γιαουρτιού στο δέρμα σας σύντομα θα το κάνουν να λάμπει!

www.lamode.gr

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr