7 Τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αλάτι στην περιποίηση σου!

7 Τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αλάτι στην περιποίηση σου!

 

Το αλάτι είναι ένα συστατικό που δεν μπαίνει μόνο στο φαγητό. Μπορεί να γίνει σύμμαχος ομορφιάς και λάμψης. Το αλάτι στην περιποίηση σου ίσως είναι απαραίτητο αν σκεφτείς πως βελτιώνει την υφή του δέρματος αλλά επίσης κάνει πιο λαμπερά τα δόντια και πιο υγιή τα νύχια! Ακόμα κάνει καλό στα μαλλιά!

Το σώμα μας περιέχει την ίδια περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και συστατικά όπως το νερό της θάλασσας. Γι αυτό το λόγο το θαλασσινό αλάτι ισορροπεί και προστατεύει το δέρμα και το σώμα. Περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο και ποτάσιο που είναι βασικά μεταλλικά ιχνοστοιχεία για τις λειτουργίες του δέρματος.

Τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αλάτι στην περιποίηση σου!

Μάσκα εξισορρόπησης του δέρματος

Ανακάτεψε δύο κουταλιές θαλασσινό αλάτι με τέσσερις κουταλιές ακατέργαστο μέλι. Κάνε εφαρμογή της μάσκας σε καθαρό και στεγνό δέρμα.
Άφησε τη μάσκα για 15 λεπτά.
Πριν ξεπλύνεις τη μάσκα βάλε μία πετσέτα προσώπου σε ζεστό νερό και τοποθέτησε τη στο πρόσωπο σου για 30 δευτερόλεπτα.
Ξέπλυνε με χλιαρό νερό τη μάσκα και συνέχισε με την κανονική σου περιποίηση.
Το αλάτι όπως και το μέλι έχουν αντι φλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν τα χρησιμοποιήσεις μαζί σε μία μάσκα προσώπου μπορείς να καταπολεμήσεις τα σπυράκια και να ηρεμήσεις το δέρμα σου! Εξισορροπούν την λιπαρότητα και το σμήγμα και ενυδατώνουν το δέρμα όπου χρειάζεται. Δες επίσης 4 Φυσικές μάσκες για τους πόρους του δέρματος!

Φυσικό τόνερ προσώπου

Ανακάτεψε ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι σε λίγο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί και βάλτο σε ένα μικρό βαποριζατέρ. Αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών κάνε δύο ψεκασμούς σε καθαρό και στεγνό δέρμα μία με δύο φορές τη μέρα. Το αλάτι θα βοηθήσει να έχεις καθαρούς πόρους, θα ισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος και θα καταπολεμήσει τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια και ακμή.

Φυσικό απολεπιστικό σώματος

Για να φτιάξεις ένα φυσικό scrub για το σώμα σου μπορείς να προσθέσεις σε λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας δύο κουταλιές αλάτι. Το έλαιο θα ενυδατώσει το δέρμα ενώ το αλάτι θα κάνει απολέπιση ενώ παράλληλα θα θρέψει το δέρμα σου με μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Αντιπιτυριδική θεραπεία για τα μαλλιά

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αλάτι στην περιποίηση σου. Αν έχεις πρόβλημα πιτυρίδας το θαλασσινό αλάτι θα βοηθήσει να την απομακρύνεις. Το δέρμα στην περιοχή των μαλλιών θα ενυδατωθεί και το αλάτι θα μαζέψει την περιττή λιπαρότητα. Παράλληλα θα κάνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος απλώς κάνοντας μασάζ με βρεγμένα χέρια και λίγο αλάτι στις ρίζες των μαλλιών! Δες επίσης 16 Τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας!

Λευκαντικό δοντιών και στοματικό διάλυμα

Το θαλασσινό αλάτι είναι φυσική πηγή φθορίου που κάνει καλό τόσο στα δόντια όσο και στα ούλα. Ακόμα μπορεί να απομακρύνει λεκέδες και να κάνει πιο λαμπερά τα δόντια ειδικά αν το ανακατέψεις με μαγειρική σόδα! Αν η γεύση είναι έντονη μπορείς να βάλεις και λίγη οδοντόκρεμα μαζί.

Βέβαια το αλάτι σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και κακή αναπνοή! Ανακάτεψε σε μία κούπα λίγο νερό και μισό κουταλάκι αλάτι και αν θες πρόσθεσε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα. Κάνε στοματικές πλύσεις με το μείγμα για πιο καθαρή αναπνοή!

Λευκαντική θεραπεία νυχιών

Μετά από σχεδόν κάθε βάψιμο, τα νύχια μας παίρνουν χρώμα και γίνονται χάλια. Με το αλάτι στην περιποίηση σου να μην σταματάει πουθενά, χρησιμοποίησε το και για να λευκάνεις τα νύχια σου και να δείξουν και πάλι πολύ όμορφα. Θα χρειαστεί να ανακατέψεις σε ένα μπολ ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας, με χυμό λεμονιού και μισή κούπα ζεστό νερό. Βάλε τα χέρια σου μέσα στο διάλυμα για δέκα λεπτά και μετά τρίψε τα νύχια σου με μία οδοντόβουρτσα.

www.ediva.gr

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr