Αύξηση μυικής μάζας. Ποια τρόφιμα συμβάλλουν στο «χτίσιμο» των μυών και στην προστασία της υγείας

Αύξηση μυικής μάζας. Ποια τρόφιμα συμβάλλουν στο «χτίσιμο» των μυών και στην προστασία της υγείας

Για να αυξηθεί η μυική μάζα, εκτός από γυμναστική χρειάζεται συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού και η κατάλληλη διατροφή.

Έρευνες δείχνουν, ότι συγκεκριμένες τροφές πλούσιες σε κάλιο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και άλλα συστατικά συμβάλλουν στο «χτίσιμο» και στη διατήρηση των μυών.

Φρούτα: Το πεπόνι, τα πορτοκάλια, οι μπανάνες, τα ακτινίδια αλλά και αποξηραμένα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα ή τα βερίκοκα, είναι πλούσια σε κάλιο. Το κάλιο είναι ανόργανο άλας, που ισορροπεί τους ηλεκτρολύτες στο σώμα. ‘Έτσι, προάγεται η ανάπτυξη των πρωτεϊνών των μυών.
Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως τα σταφύλια, τα κεράσια, τα αχλάδια και ο ανανάς, τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια.
Είναι σημαντικό να παρέχετε στον οργανισμό ενέργεια μέσω της διατροφής, ειδάλλως θα αντλήσει ενέργεια από τους μυς και θα αποδυναμωθούν.

Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους γυμνάζονται, να καταναλώνουν φρούτα με υδατάνθρακες, καθώς ο πιο υγιεινός τρόπος να βοηθήσουν τη μυική ενδυνάμωση τους.
Άλλα φρούτα που συμβάλλουν στο «χτίσιμο» των μυών, είναι τα μήλα, τα μάγνκο, τα γκρέιπ φρουτ και τα μούρα.
Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και καροτενοειδή, που αποτοξινώνουν το σώμα.
Τα αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι ιδανικά για να βοηθήσουν τους μυς να αναπτυχθούν. Η έντονη άσκηση προκαλεί χημικές αντιδράσεις που σε κάποιες περιπτώσεις βλάπτουν τα κύτταρα. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την καταστροφή τους.

Βοδινό κρέας: Το βοδινό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο. Η κατανάλωσή του διευκολύνει την μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται το αίσθημα κόπωσης ή εξάντλησης.
Στο βοδινό κρέας ανακαλύφθηκε ένα συστατικό που συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυών. Πρόκειται για πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, που υπάρχει στις αγελάδες, στις κατσίκες και στα πρόβατα. Ονομάζεται συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή CLA. Η συγκεκριμένη ουσία βοηθάει στην απώλεια του περιττού βάρους και συγχρόνως στην αύξηση της μυικής μάζας.

www.valueforlife.gr

Epimedium macun 240g φυτικό αφροδισιακό σε σούπερ τιμή!

Maca Powder Μάκα. Βιολογική ρίζα σε δισκία.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr