Όταν το κρεμμύδι μπορεί να σε δηλητηριάσει και να σε αρρωστήσει. Μυστικά που δεν γνωρίζουμε γι αυτή τη μαγική τροφή!

Όταν το κρεμμύδι μπορεί να σε δηλητηριάσει και να σε αρρωστήσει. Μυστικά που δεν γνωρίζουμε γι αυτή τη μαγική τροφή!

 

Το κρεμμύδι είναι μια τροφή φάρμακο. Του έχω αφιερώσει πολύ χρόνο από τις έρευνες μου γιατί είναι πραγματικά μια θεόσταλτη τροφή με φαρμακευτικές ιδιότητες. Αποτοξινώνει, προστατεύει καρδιά και μάτια, αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα, αποτρέπει από την χοληστερίνη φροντίζει τις φλέβες και πολλά άλλα. Είναι επίσης το βασικό ελιξίριο νεότητας μέσα στην άλλη υπερτροφή που είναι η χωριάτικη σαλάτα. Αλλά γιατί το κρεμμύδι είναι τόσο μαγικό και αποτελεσματικό; Απλούστατα γιατί σκοτώνει τα μικρόβια. Αν δοκιμάσετε να βάλετε ένα κομμένο στη μέση κρεμμύδι δίπλα στο προσκέφαλο ενός ασθενή η αρρώστια δεν θα μεταδοθεί στα διπλανά δωμάτια ή στον φροντιστή,  γιατί το κρεμμύδι απορροφά όλες τις μολύνσεις από το περιβάλλον! Αυτό λοιπόν που θα έλεγε κανείς ότι είναι το μαγικό του στοιχείο αυτό είναι και η αδυναμία του.

Πως πρέπει αν χρησιμοποιούμε σωστά το κρεμμύδι.

 

Ας πούμε ότι έχουμε να ετοιμάσουμε μια χωριάτικη σαλάτα μια και αποτελεί και την αγαπημένη συνήθεια των καλοκαιρινών μας ημερών. Πότε πρέπει να κόψει κανείς το κρεμμύδι; Η απάντηση είναι η εξής: Λίγο πριν φάει την σαλάτα του. Ποτέ μα ποτέ δεν ετοιμάζουμε την χωριάτικη σαλάτα μας με κρεμμύδι μέσα με σκοπό να την καταναλώσουμε μετά από ώρες ή δεν αφήνουμε το περίσσευμα της (από το γεύμα του μεσημεριού) για να φάμε το υπόλοιπο της το βράδυ. Γιατί; Μα γιατί το κομμένο κρεμμύδι απορροφά όλες τις μολύνσεις από το περιβάλλον. Και όταν τρώμε το νόστιμο κρεμμύδι μετά από ώρες, δηλητηριαζόμαστε. Παίρνουμε όλα τα τοξικά του περιβάλλοντος. Μικρόβια από τον πάγκο της κουζίνας, από το περιβάλλον του ψυγείου ή από την ατμόσφαιρα αν η σαλάτα μας έχει σερβιριστεί στο τραπέζι του μπαλκονιού. Αυτό μπορεί να γίνεται βουβά και σιωπηλά μέσα στον οργανισμό χωρίς άμεσες ή εμφανείς συνέπειες αλλά μην αμφιβάλετε ότι δεν γίνεται.

Συνεπώς το κρεμμύδι τρώγεται αμέσως. Γι αυτό μερικές φορές είναι επικίνδυνα τα ταχυφαγεία που έχουν κομμένο κρεμμύδι στην άκρη για να εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες ταχύτατα στο σερβίρισμα. Απορροφά όλα τα μολυσματικά στοιχεία του περιβάλλοντος. Το κρεμμύδι αποτοξινώνει γενικώς. Το κόβεις και δρα. Αν το κόψεις και το φας, αποτοξινώνει εσένα. Αν το κόψεις και το αφήσεις στον πάγκο της κουζίνας αποτοξινώνει την κουζίνα. Γι αυτό και θεωρείτε ιδανικό όπλο στην αντιμικροβιακή καθαριότητα του ψυγείου μας. Το κρεμμύδι που περισσεύει, μετά το κόψιμο του, είναι ιδανικό για το εσωτερικό του ψυγείου. Σκοτώνει όλα τα μικρόβια του. Αλλά είναι χείριστο για τον οργανισμό μας. Απλούστατα θα φάμε τα μικρόβια του ψυγείου! Η σωστή χρήση του κρεμμυδιού θεραπεύει. Μια σούπα από αργοβρασμένα κρεμμύδια, μπορεί να σε σώσει από πνευμονία. Ένα αφημένο κρεμμύδι όμως, εκτεθειμένο και κομμένο για ώρες, μπορεί να γίνει  ένα χοντροκομμένο κομμάτι μόλυνσης για τον οργανισμό. Ένα σφουγγάρι με δηλητήρια κι αυτό δεν είναι υπερβολή.

ΥΓ.

– Ελπίζω ποτέ να μην σταματήσετε να τρώτε φρεσκοκομμένα κρεμμύδια γιατί αυξάνουν και το κολλαγόνο στο δέρμα σας.

-Τα ζυμωμένα μπιφτέκια με κρεμμύδια στην κατάψυξη, είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

-Καλύτερα ποιοτικώς από τα λευκά κρεμμύδια, είναι τα κόκκινα κρεμμύδια. Περιέχουν βιταμίνη Α.

Ζωή Κυροπούλου

Πηγή: www.egoismos.gr

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr