Περιποιείστε τα νύχια σας; Τέλος οι μύκητες

Περιποιείστε τα νύχια σας; Τέλος οι μύκητες

 

Nέα έρευνα δείχνει πως η φροντίδα και σωστή υγιεινή των άκρων βοηθά στην πρόληψη εναντίον στους μύκητες.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι μύκητες στα νύχια αποτελούν το 50% των μολύνσεων και παρατηρούνται συνήθως σε άκρα που εκτίθενται σε θερμό και υγρό περιβάλλον όπως είναι τα ιδρωμένα υποδήματα, οι λερωμένες και υγρές κάλτσες κ.λπ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Bologna στην Ιταλία επεσήμαναν τη σοβαρότητα και την έκταση που μπορεί να λάβουν οι μολύνσεις με μύκητες στα νύχια των χεριών και των ποδιών μας.

Όπως τόνισαν, η εμφάνιση μυκήτων οφείλεται στη σχέση του ξενιστή της νόσου, δηλαδή του ασθενούς, και του μικροβίου που προκαλεί τη νόσο.

Οι συχνότεροι μικροοργανισμοί που παρατηρήθηκαν στις μυκητιάσεις αυτές ήταν οTrichophyton interdigitale, ο Trichohyton rubrum, ο Aspergillus και ο Fusarium species.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ανοσο-ανεπάρκειες που σχετίζονται με καρκίνο ή λευχαιμία ή παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και πνευμονοπάθειες μπορεί να είναι αιτία χαρακτηριστικών αλλαγών στα νύχια των χεριών ή των ποδιών ή στις άκρες των δακτύλων μας.

Για τον λόγο αυτόν η αντιμετώπιση πιθανών μυκητιάσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά καθώς οι αλλοιώσεις των νυχιών μπορεί να συνοδεύονται από κάτι πιο σοβαρό.
Χέρια και πόδια είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα σημεία στα οποία τα άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να εμφανίσουν πολύ εύκολα μύκητες.

www.healthweb.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr