2 απλές σίγουρες- συνταγές για το ζάχαρο και για τους πονοκεφάλους με το μαγικό δεντρολίβανο!

2 απλές σίγουρες- συνταγές για το ζάχαρο και για τους πονοκεφάλους με το μαγικό δεντρολίβανο!

 

Και άλλη μία για την αποτοξίνωση του μυαλού!

Δεντρολίβανο! Το ελιξίριο της νιότης. Παραδοσιακά το δεντρολίβανο περιλαμβάνεται μέσα σε πολλές συνταγές ομορφιάς και ευεξίας ενώ προάγει θαυμαστά την υγεία και έχει αξιοσημείωτη δράση στον τομέα της πρόληψης.
Ξέρουμε πολλά για τα φύλλα ελιάς και τον συμβολικό ακόμη ρόλο που διαδραμάτισαν στην ιστορία της Ελλάδας. Όμως και το δεντρολίβανο είναι συνδεδεμένο με την κουλτούρα μας και την ιστορικότητα μας.

Ένα στοιχείο άγνωστο στους περισσότερους από εμάς, είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα οι μαθητές, όταν είχαν εντατικό διάβασμα και χρειαζόντουσαν τονωτική πνευματική εγρήγορση φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο στα μαλλιά! Όταν είχαν μελέτη για εξετάσεις μάλιστα αποτελούσε καθολική συνήθεια γιατί το δεντρολίβανο έχει διεργετικές ιδιότητες. Σήμερα οι αρωματοθεραπευτές συστήνουν να υπάρχει καυστήρας αιθέριων ελαίων ώστε να διαχέετε το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου στο δωμάτιο μελέτης του παιδιού. Προσωπικά όταν αισθάνομαι έντονη πνευματική κόπωση το χρησιμοποιώ και σας λέω με το χέρι στην καρδιά ότι αποδίδει. Καμιά φορά το συνδυάζω με το αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο κι έτσι παντρεύω την πνευματική εγρήγορση του δεντρολίβανου με την πνευματικότητα και την ηρεμία του σανταλόξυλου αποκτώντας όχι μόνο αυτοσυγκέντρωση αλλά και ηρεμία που διώχνει με αξιοζήλευτη επιτυχία το στρες. Όλα τα ξέρουμε στην ουσία από την ιστορία μας και το δεντρολίβανο είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι της.

Αν καταναλώσεις το ρόφημα δεντρολίβανου σαν έγχυμα δες πως γίνεται και γιατί:

Μουλιάζουμε ένα κουταλάκι φύλλα ή άνθη σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σουρώνουμε και πίνουμε μετά από 10 λεπτά. Ένα φλιτζάνι την ημέρα λειτουργεί ανάλογα με το πρόβλημα σας: ως χωνευτικό, ως αντιδιαβητικό, ως σπασμολυτικό, ή ως αντι-υστερικό ως καταπραϋντικό ή ως αντιφυσικό.

Σαν αφέψημα-πως και γιατί:

Δύο κλαράκια με έξι άνθη που βράζει στο νερό ενός φλιτζανιού πίνεται ζεστό το πρωί με άδειο στομάχι από τους διαβητικούς για την ρύθμιση τους.

Συνταγή για τους νευρικούς πονοκεφάλους σε γυναίκες:

Όσες γυναίκες υποφέρουν από νευρικούς πονοκεφάλους θα απαλλαγούν αν λουστούν με το αφέψημα δεντρολίβανου!
Αντενδείξεις. Όχι κατάχρηση κανένα βότανο δεν αποδίδει με την κατάχρηση. Ενημερωθείτε από τον γιατρό σας.

Ζωή Κυροπούλου
www.egoismos.gr

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr