Τα 6 μυστικά ομορφιάς των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ δερματολόγων  (μείωσε σακούλες, μαύρους κύκλους, σπυράκια με φυσικά συστατικά)

Τα 6 μυστικά ομορφιάς των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ δερματολόγων (μείωσε σακούλες, μαύρους κύκλους, σπυράκια με φυσικά συστατικά)

 

 

Τα 6 μυστικά ομορφιάς των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ δερματολόγων του Χόλιγουντ (μείωσε σακούλες, μαύρους κύκλους, σπυράκια με φυσικά συστατικά)

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

μυστικά ομορφιάς των δερματολόγων
Οι δερματολόγοι των celebrities μας αποκαλύπτουν τα μυστικά για άψογη επιδερμίδα, ακόμη και κάτω από τη μεγέθυνση του φωτογραφικού φακού.

Ξαναζωντάνεψε το θαμπό δέρμα

Αν όπως οι περισσότερες celebrities έχεις έναν makeup artist, δάσκαλο yoga και προσωπικό σεφ στη διάθεσή σου τότε πιθανότατα έχεις λαμπερό δέρμα, πέρα από αυτό όμως ο δερματολόγος Ole Henriksen από το Λος Άντζελες συστήνει να κάνεις τακτικά απολέπιση στο σπίτι.
«Το κάπνισμα, το πολύ αλκοόλ, η καθημερινή χρήση πούδρας ή ακόμη και μια κρέμα που δεν ενυδατώνει αρκετά το δέρμα σου, μπορεί να προκαλέσουν θαμπό δέρμα» εξηγεί ο Henriksen, που έχει συνεργαστεί με τη Charlize Theron. Κάνε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση και μετά βάλε μια πλούσια ενυδατική.

Διώξε τη γυαλάδα

Το λιπαρό δέρμα δεν ταιριάζει καθόλου καλά με τα φλας των παπαράτζι! Μπορεί να σου ακουστεί παράξενο, όμως ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις το λιπαρό δέρμα είναι η περισσότερη λιπαρότητα, λέει η δερματολόγος του Beverly Hills, Sonya Dakar. «Αν απομακρύνεις εντελώς τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου με σκληρά καθαριστικά και oil free ενυδατικά, θα το οδηγήσεις απλά να παράγει περισσότερη λιπαρότητα». Η πρότασή της είναι να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα που θα σου ταιριάζει – δεν θα νιώθεις το δέρμα σου να κολλάει ούτε όμως και να σε τραβάει λίγο μετά τη χρήση.

Εξαφάνισε τα σπυράκια

Όλοι ξέρουμε τη σχέση του άγχους με τα σπυράκια. «Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι πως δεν πρέπει ποτέ να πειράζεις ένα σπυράκι. Αν έχεις χρόνο, επισκέψου το δερματολόγο σου για μια ένεση κορτιζόλης» συμβουλεύει η Ava Shamban, επίκουρος κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο UCLA.
«Αν προκύψει τελευταία στιγμή, λιώσε μια ασπιρίνη με λίγο νερό για να δημιουργήσεις μια αλοιφή που θα τη βάλεις επάνω στα σπυράκια και για να καλύψεις τον ερεθισμό χρησιμοποίησε makeup σχεδιασμένο για δέρματα με τάση για ακμή».

Δώσε λάμψη στους μαύρους κύκλους

Για τους celebrities πελάτες της που θέλουν να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους, ο Henriksen συστήνει τη λεμφική αποστράγγιση. Το ελαφρύ μασάζ διεγείρει την περιοχή κάτω από τα μάτια και βοηθά την οξυγόνωση και την ενυδάτωση, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους. Χρειάζεσαι να κάνεις κάτι άμεσα; Άπλωσε κάτω από τα μάτια μια ενυδατική κρέμα με μικροσωματίδια λάμψης.
Μείωσε τις κοκκινίλες

Το κόκκινο δέρμα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: ροδόχρου ακμή, άγχος, ζέστη ή απλά να είναι αυτή η προδιάθεση της επιδερμίδας σου. Το μυστικό είναι η ήπια και απαλή φροντίδα. Πλένε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό για ευαίσθητα δέρματα, που σημαίνει ότι δεν θα περιέχει άρωμα, οινόπνευμα και συντηρητικά. Για ενυδάτωση διάλεξε ένα προϊόν που να περιέχει χρυσάνθεμο, aloe vera ή γλυκόριζα και μην ξεχνάς την αντηλιακή σου προστασία.
Συρρίκνωσε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Αν δεν έχεις καθόλου αλλεργίες, δεν κλαις ποτέ, δεν τρως αλμυρά και δεν πίνεις αλκοόλ, τότε δεν σε απασχολεί το θέμα! Επειδή όμως πιθανότατα ανήκεις στη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών που ξυπνά συχνά με πρησμένα τα μάτια, να θυμάσαι πως η αιτία είναι η κατακράτηση υγρών.

Η λύση μπορεί να είναι εξαιρετικά απλή: κοιμήσου με ένα επιπλέον μαξιλάρι, ώστε να μην «λιμνάσουν» τα υγρά στα μάτια σου. «Αν ξυπνήσεις με πρησμένα μάτια, άπλωσε στην περιοχή ένα ειδικό τζελ κατά των οιδημάτων που να περιέχει καφεΐνη» προτείνει η Patricia Wexler, επίκουρος κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Νοσοκομείου Όρος Σινά στη Νέα Υόρκη – η οποία τυγχάνει να είναι επίσης δερματολόγος της Cindy Crawford.
«Ψάξε για ένα προϊόν που να περιέχει επιπλέον αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως αγγούρι ή χαμομήλι».
www.shape.gr

Κρέμα ματιών “BEAUTY O” για ρυτίδες και μαύρους κύκλους.

CAVIAR CREAM.Xαβιάρι, Υαλουρονικό & Εmu oil. Ενυδατική κρέμα σύσφιξης- λείανσης.

Αιθέριο έλαιο κρίνου. Ρυτίδες ματιών-λεύκανση.

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr