ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

 
Τα πιο ισχυρά μπαχαρικά που μπορούν να καταπολεμήσουν την γήρανση και την πρόληψη των ασθενειών.

Τα φρέσκα είναι πιο ισχυρά.

Μπορείτε, ωστόσο, να έχετε σχεδόν τα ίδια οφέλη από αποξηραμένα βότανα, εάν τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Προστατέψτε τα κύτταρα του δέρματος με βότανα
Τα Κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος επισκευάζονται με ένα μείγμα μπαχαρικών στη μαγειρική σας, η οποία μπορεί να παρέχει ζωτικής σημασίας προστασία σε κυτταρικό επίπεδο.

Ο Βασιλικός βασικό συστατικό σε μείγμα μπαχαρικών , είναι φορτωμένος με αντιοξειδωτικά που μπορεί να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες – αλλά και απο τα επιβλαβή μόρια που επίσης συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, τον καρκίνο, την οστεοπόρωση και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Για τις Λοιμώξεις το Θυμάρι
ΟΙ Βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να είναι από ένα κοινό πονόλαιμο μέχρι την θανατηφόρα πνευμονία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το θυμάρι μπορεί να σκοτώσει τα βακτηρίδια σταφυλόκοκκου, που οδηγούν σε μολύνσεις. Επιπλέον, τα εκχυλίσματα θυμαριού χρησιμοποιούνται σε στοματικά διαλύματα για τη θεραπεία φλεγμονών και του βήχα για τη θεραπεία λοιμώξεων του λαιμού.

Καταπολέμηση Φλεγμονής με Φασκόμηλο

Η φλεγμονή σε κυτταρικό επίπεδο είναι ο κύριος λόγος που το σώμα γερνάει Το φασκόμηλο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το άσθμα και την αθηροσκλήρωση, η οποία είναι υπαίτια της θρόμβωσης των αρτηριών.

Βελτίωση της πέψης και του Ύπνου με τη Μαντζουράνα
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα και ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητα για την γενική υγεία σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η μαντζουράνα στη διατροφή μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που βοηθούν την πέψη. Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο, δοκιμάστε να προσθέσετε πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο μαντζουράναςσε ένα ζεστό μπάνιο , διατίθεται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, . Τα Αιθέρια έλαια του βοτάνου μπορεί να ανακουφίσουν το άγχος και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ήσυχοι όλη τη νύχτα.

Ρίγανη
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρίγανης. Καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες που μας γερνούν και συμβάλλουν στις ασθένειες. Επιπλέον, η ρίγανη είναι επίσης ένα από τα ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά αντιβιοτικά ευρέος φάσματος και αντιμυκητιασικά. Μπορεί να βοηθήσει εναντίον της Candida, (ή μόλυνση ζύμης), καθώς και σε λοιμώξεις από μύκητες των νυχιών.

Κρατήστε την καρδιά σας νέα με τζίντζερ

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ θα κρατήσουν την καρδιά σας νέα και τις αρτηρίες σας καθαρές Επιπροσθέτως, το τζίντζερ βοηθά στην προστασία κατά των επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων. Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προστατεύσει απο την αρτηριοσκλήρυνση, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης ενώ συμβάλει και στην πρόληψη της οξείδωσης της LDL (την κακή χοληστερίνη). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το τζίντζερ είναι  ισχυρό στην αντιμετώπιση της ναυτίας.
Τόνωση του πεπτικού με Μπαχάρια
Για να διατηρήσετε ένα έντερο υγιές, τρίβετεμε μπαχάρι το κρέας και τα λαχανικά σας ή το ρίχνετε στις σούπες σας. Τα μπαχαρικά είναι καταπληκτικά για τα αντί-φυσικού αερίου αποτελέσματα που βοηθούν την πέψη. Τα μπαχάρια βοηθούν επίσης να κρατήσουν το σάκχαρο στο αίμα υπό έλεγχο, και κρατούν τις αρτηρίες  νέες.

Ανακούφισε την ακαμψία Λόγω Αρθρίτιδας με Κανέλα
Καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα στους μυς και τις αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας. Η Κανέλα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν απο τον πόνο. Επιπλέον, οι αντιβιοτικές ιδιότητες της κανέλας βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, στην τερηδόνα  στην ουλίτιδα, και να σκοτώσει τα βακτήρια, E.coli.

Κανέλα και Γαρίφαλα
Η κανέλα,  και το γαρίφαλο μπορεί να είναι ευεργετικά ενάντια στους μυϊκούς πόνους και την αρθρίτιδα. Από όλα τα μπαχαρικά, το γαρίφαλο, έχει το υψηλότερο ORAC (Oxygen Radical ικανότητα απορρόφησης) Αυτό σημαίνει πως  είναι το υψηλότερο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επιπλέον, το γαρίφαλο περιέχει ευγενόλη, Φυσικό αναισθητικό χρήσιμο για πονόδοντους,  πόνο των ούλων, και του λαιμού.Τα Γαρίφαλα προσφέρουν επίσης ανακούφιση στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως το άσθμα ή την βρογχίτιδα, αλλά συμβάλει και στην εξάλειψη των εντερικών παρασίτων, μυκήτων και βακτηρίων.

Πρόληψη του καρκίνου και της νόσου του Alzheimer με κουρκούμη.
Πάρα πολλοί από εμάς έχουν αισθανθεί τις συνέπειες του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ . Ωστόσο, στην Ινδία, όπου η κουρκούμη χρησιμοποιείται ευρέως, η επικράτηση σε κοινές μορφές καρκίνου είναι 10 φορές χαμηλότερη. Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός αυτό, εν μέρει,στην κουρκουμίνη, την ένωση που δίνει στην κουρκούμη το κίτρινο χρώμα της. Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη είναι αποτελεσματική στην προστασία κατά του καρκίνου. Επιπλέον, πληθυσμιακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι χωρικοί στην Ινδία φαίνεται να έχουν το χαμηλότερο ποσοστό της νόσου Alzheimer στον κόσμο.

Η καταπολέμηση της γήρανσης,είναι η καλύτερη προσέγγιση είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθείται τακτική σωματική δραστηριότητα, ζείτε με καλή ποιότητα  ύπνου ενώ η διατροφή σας θα είναι γεμάτη από υγιεινά τρόφιμα ,προσθέτοντας παράλληλα μερικά ή όλα από αυτά τα μπαχαρικά στη μαγειρική σας.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας.
Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς