Μάσκα για τα μαύρα στίγματα – Πολλές διαφορετικές για να επιλέξεις.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα – Πολλές διαφορετικές για να επιλέξεις.

 

 

Αν θα ήθελες να γνωρίζεις πώς να απαλλάσσεσαι από τα μαύρα στίγματα που εμφανίζονται συχνά πυκνά σε περιοχές του προσώπου σου, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξεις μια ματιά σε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους που το γυναικείο διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει να σου προτείνει. Συμβουλή μας: δοκίμασε περισσότερες από μία μεθόδους απαλλαγής από τα μαύρα στίγματα έτσι ώστε να δεις ποια έχει / ποιες έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για το δικό σου τύπο επιδερμίδας αλλά και για τα φύση της δικής σου ακμής. Όλες οι μάσκες που θα σου παραθέσουμε είναι χειροποίητες και σχεδόν ανέξοδες, ενώ πολλές είναι αποδοτικές όχι μόνο για τα στίγματα αλλά και ως προς τα σπυράκια. Εννοείται, επομένως, ότι κάποια μάσκα για τα μαύρα στίγματα ή και τα σπυράκια του προσώπου (ή και του σώματος) θα σε αφήσει πλήρως ικανοποιημένη. Let’s start!

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια με μέλι και λεμόνι

Τι θα χρειαστείς:
Μέλι
Χυμό λεμονιού
Τι θα κάνεις:

Ζεστάνεις λίγη αλλά επαρκή ποσότητα μελιού σε κάποιο γυάλινο ή γενικότερα πυράντοχο σκεύος. Στο ίδιο δοχείο ρίχνεις λίγο χυμό από λεμόνι (προτιμάται σαφώς το φυσικό λεμόνι, ωστόσο, εάν εν προκειμένω διαθέτεις μόνο συσκευασμένο χυμό λεμονιού, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις). Απλώνεις στις περιοχές που έχεις ακμή και στις περιοχές που έχεις μαύρα στίγματα. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα σου, αλλά, προς Θεού (!), όχι καυτό. Το αφήνεις για τουλάχιστον 4 με 5 λεπτά – εάν μπορείς μέχρι και 10 λεπτά ή και παραπάνω, ακόμη καλύτερα, αν και αποτελέσματα θα δεις σίγουρα και στο πεντάλεπτο. ξεβγάζεις καλά το πρόσωπό σου με νερό χλιαρό προς ζεστό. Χρησιμοποιείς δύο κομματάκια βαμβάκι ή πομ – πον, ένα στο κάθε χέρι σου, και σπας με απαλές πάντα κινήσεις τα σπυράκια και τα στίγματα. Ξεπλένεις ξανά με χλιαρό νερό το πρόσωπό σου, το οποίο θα έχει απαλλαγεί πλήρως από κάθε ίχνος σπυριών και στιγμάτων. Σκουπίζεις ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα κι είσαι έτοιμη.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια με λεμόνι κι αλάτι
Τι θα χρειαστείς:
Δύο φέτες λεμονιού
Λίγο αλάτι
Τι θα κάνεις:
Το μόνο που έχεις να κάνεις για να απαλλαγείς από τα στίγματα και τα σπυράκια εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη σπιτική θεραπεία είναι να κόψεις μερικές ψιλές φετούλες από ένα φρέσκο λεμόνι και να τις αλατίσεις καλά. Αμέσως, ξεκινάς να τρίβεις το πρόσωπό σου δίνοντας ασφαλώς έμφαση στις περιοχές όπου το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο. Τέλος, ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια μόνο με λεμόνι
Τι θα χρειαστείς:
Λεμόνι
Τι θα κάνεις:

Πολύ απλά, κρατάς ένα κομμάτι βαμβάκι στο χέρι σου, στάζεις αρκετές σταγόνες από ένα λεμόνι και το ακουμπάς ταμποναριστά στις περιοχές που έχεις σπυράκια και στίγματα. Αυτά θα ξεραθούν και θα μπορέσεις έπειτα είτε μετά να τα σπάσεις πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα δάχτυλά σου είτε να τα αφήσεις να φύγουν από μόνα τους εάν δεν έχουν ήδη φύγει μετά την επαφή τους με το λεμόνι. Το λεμόνι, μάλιστα, όχι μόνο ξεραίνει τα σπυράκια, αλλά σκοτώνει και τα βακτήρια της ακμής. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχει κάνει το δέρμα λαμπερό και το διατηρεί υγιές. Είναι καταπληκτική θεραπεία που αξίζει να δοκιμαστεί από όλες σας!

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια μόνο με ντομάτα
Τι θα χρειαστείς:
1 ντομάτα
Τι θα κάνεις:
Γενικά, είναι καλό να γνωρίζετε πως η ντομάτα περιέχει τις βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς επίσης και λυκοπένιο, στοιχεία που υπάρχουν στις περισσότερες θεραπείες κατά της ακμής.

Τρόπος 1: Κόβεις μερικές φετούλες από μία φρέσκια ντομάτα και τις απλώνεις στις «προβληματικές» περιοχές. Τα σπυράκια θα μειωθούν και με τις τακτικές εφαρμογές θα εξαλειφθούν, ενώ τα στίγματα θα εξαφανίζονται για λίγες ημέρες κάθε φορά που το κάνεις.

Τρόπος 2: Εναλλακτικά, μπορείς να τρίψεις ή να πολτοποιήσεις την ντομάτα και να την απλώσεις σα μάσκα σε ολόκληρο το πρόσωπό σου – ή και μόνο στις περιοχές όπου εμφανίζονται στίγματα και σπυράκια. Εφαρμόζοντας τη μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα, θα δεις άμεσα αποτελέσματα που θα σε απαλλάξουν από το άγχος για το εν λόγω πρόβλημα.
Και στις δύο περιπτώσεις, αφήνεις για λίγα λεπτά την ντομάτα, ξεπλένεις και στεγνώνεις το πρόσωπό σου με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κάνοντας πάντοτε ταμποναριστές κινήσεις.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια με κανέλα και μέλι
Τι θα χρειαστείς:
Λίγη κανέλα
Μέλι
Τι θα κάνεις:
Σε ένα δοχείο, ζεσταίνεις λίγη αλλά ικανοποιητική ποσότητα μελιού. Στη συνέχεια, προσθέτεις κάμποση κανέλα και ανακατεύεις. Εφαρμόζεις το μείγμα κυρίως στις περιοχές που υπάρχουν στίγματα ή σε εκείνες που υπάρχουν σπυράκια. Πρόσεχε όμως κάτι! Το μέλι θέλουμε να βρίσκεται σε μία υψηλή θερμοκρασία όταν έρθει σε επαφή με το πρόσωπό σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να καείς! Το μέλι θα δράσει ως αντιμικροβιακός παράγοντας κατά της ακμής και των στιγμάτων, ενώ η κανέλα ως αντιφλεγμονώδης και αντιθρομβωτικός μηχανισμός για το δέρμα σου. Στο τέλος, πλένεις καλά το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας πάντα χλιαρό νερό και σκουπίζεσαι με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα ταμποναριστά.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια μόνο με πατάτα
Τι θα χρειαστείς:
1 μικρή προς μεσαία πατάτα
Τι θα κάνεις:
Πολτοποιείς ελαφρώς μία ή μισή ( ανάλογα με το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι σε μέγεθος ) καθαρισμένη πατάτα. Με ένα βαμβάκι την απλώνεις ταμποναριστά όπου έχεις στίγματα και σπυράκια. Την αφήνεις για όσα λεπτά επιθυμείς (ενδεικτικά σου προτείνουμε το ένα 10λεπτο). Ξεπλένεις πολύ καλά με χλιαρό νερό και στεγνώνεις το πρόσωπό σου με μία πεντακάθαρη βαμβακερή πετσέτα ταμπονάροντας. Καλό θα ήταν να εφαρμόσεις την πατάτα σε όλο το πρόσωπο κι όχι απαραιτήτως μόνο στις περιοχές με τα στίγματα ή και τα σπυράκια, μιας και η πατάτα, εκτός από τη δράση της κατά της ακμής, είναι θαυματουργή εάν χρησιμοποιηθεί υπό μορφή κομπρέσας στα μάτια καθώς απομακρύνει αμέσως τους μαύρους κύκλους και τυχόντα πρηξίματα κάτω από τα μάτια, ενώ για το υπόλοιπο πρόσωπο μπορεί να του προσφέρει λάμψη και να προλάβει τις ρυτίδες.

Άλλες μάσκες, θεραπείες και τρόποι να ξεφορτωθείς τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σου είναι:

Λεμόνι και ζάχαρη: σε ένα μικρό δοχείο ανακατεύεις μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική με κάμποσες σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι. Θα ρίξεις τόσες σταγόνες όσες θα σου χρειαστούν προκειμένου να δημιουργηθεί μία μάσκα για τα μαύρα στίγματα σε μορφή πάστας που μπορεί να απλωθεί. Στην ουσία, η εν λόγω συνταγή, όπως και η ακόλουθη, συνιστούν σπιτικά απολεπιστικά προσώπου (scrub) που αφαιρούν στίγματα καθώς και νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό μας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίβεις το σκραμπ αυτό στο πρόσωπό σου κι εν συνεχεία να ξεπλένεσαι με δροσερό νερό και να σκουπίζεσαι με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Μπορείς να επαναλαμβάνεις ακόμη και καθημερινά.

Ελαιόλαδο και ζάχαρη: όπως και παραπάνω, πολύ απλά ανακατεύεις μία κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο, απλώνεις το σκραμπ σε όλο το πρόσωπο ή μόνο στις προβληματικές περιοχές, τρίβεις και τέλος ξεπλένεις και σκουπίζεις ταμπονάροντας.
Ελαιόλαδο και αλάτι: είναι μία εναλλακτική μάσκα για τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου που κάνουν τη τελευταία να φαίνεται θαμπή, ξηρή ή ακόμα και γερασμένη. Τόσο η προαναφερόμενη όσο και η παρούσα είναι καλύτερο να αποφεύγονται εάν η επιδερμίδα σου είναι ιδιαιτέρως λιπαρή, ενώ προτιμώνται κατά κόρον για ξηρές επιδερμίδες.

Βρώμη και ροδόνερο: ίσως και η καλύτερη μάσκα για τα μαύρα στίγματα να είναι αυτή που φτιάχνεται στο σπίτι από σκόνη βρώμης και ροδόνερο. Την ετοιμάζεις σε ένα δοχείο και την απλώνεις στο πρόσωπό σου. Αφού περάσουν 20 λεπτά, ξεπλένεις με δροσερό νερό και στεγνώνεις με μία καθαρή πετσέτα ταμποναριστά.

Σόδα και νερό: ανακατεύεις ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με λίγο νεράκι από τη βρύση και απλώνεις τη συγκεκριμένη μάσκα για τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπό σου, όπου υπάρχει ακμή και κυρίως στίγματα. Αφήνεις τη μάσκα για 20 – 30 λεπτά, ξεβγάζεις με ζεστό νερό και σκουπίζεσαι με ταμποναριστές κινήσεις.

Αμύγδαλα και besan: πολύ καλός τρόπος για να φύγουν τα μαύρα στίγματα από το γυναικείο πρόσωπο είναι να τρίψεις τις περιοχές όπου αυτά εμφανίζονται με το μείγμα από λίγα σπασμένα αμύγδαλα και besan ( = αλεύρι από ρεβίθια ).

Κόλιανδρο και χρυσόριζα: φτιάχνεις μία μάσκα για τα μαύρα στίγματα από θρυμματισμένα φύλλα κόλιανδρου και σκόνη χρυσόριζας. Το μείγμα πρέπει να έχει τη μορφή πάστας. Απλώνεις στις προβληματικές περιοχές, τρίβεις ελαφρά με τα δάκτυλά σου, αναμένεις λίγα λεπτά, αφαιρείς με χλιαρό νερό και σκουπίζεις με μία καθαρή πετσετούλα.

Ζεστή πετσέτα: ξεφεύγοντας κάπως από κλασικές και μη συνταγές, αξίζει σίγουρα να αναφερθούμε σε έναν αποτελεσματικό τρόπο απομάκρυνσης των μαύρων στιγμάτων από την επιδερμίδα του προσώπου. Πολύ απλά, ζεσταίνεις μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την τοποθετείς στο πρόσωπό σου για 10 με 15 λεπτά. Αφού κάνεις λίγη υπομονή (!), αφαιρείς την πετσέτα και voila!

Ατμός: η διαδικασία είναι απλούστατη και εφαρμόζεται από πολλές δεκαετίες πριν. Στέκεσαι πάνω από κάποιο κατσαρολάκι στο οποίο έχεις βάλει κάμποσο νερό από τη βρύση που βράζει κι άρα παράγει ατμούς. Εσύ φροντίζεις όλο το πρόσωπό σου να έρχεται σε επαφή με τους ατμούς που βγαίνουν πάνω από το κατσαρολάκι, χωρίς ωστόσο να είσαι πολύ κοντά κι άρα να κινδυνεύεις να καείς. Η ατμοθεραπεία είναι μία πολύ καλή μέθοδος που γίνεται εντελώς ανέξοδα και ακοπίαστα, ενώ έχει τα εξής προτερήματα: σού ανοίγει τους πόρους του δέρματός σου, καθαρίζει την επιδερμίδα σου από κάθε λογής ρύπους και, φυσικά, απαλλάσσει το πρόσωπό σου από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα.
http://www.dynamikhgynaika.g

Suncare Face Cream Αντηλιακής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ SPF50

Μάσκα απολέπισης για τα μαύρα στίγματα. Olive touch

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr