Diy tips για πρησμένα μάτια.

Diy tips για πρησμένα μάτια.

 

diy_tips_gia_prismena_matia_1_originalΑντί να τρέχετε στο φαρμακείο πανικόβλητες για να αγοράσετε κάποιο προϊόν άμεσης θεραπείας και διάσωσης πρησμένων ματιών, δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε απλά κάποιες ήπιες και φυσικές θεραπείες ομορφιάς σε τακτική βάση αποταμιεύοντας τα χρήματά σας. Κλείστε την πόρτα σας και προβείτε στις ακόλουθες θεραπείες για να αποκτήσετε ξεκούραστα μάτια.

1. Νερό
Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια είναι να πίνετε νερό. Όταν το σώμα είναι καλά ενυδατωμένο, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα κατακράτησης υγρών που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας αλλά και σε άλλα μέρη του σώματός σας. Το νερό επίσης βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.
Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, πίνετε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό κάθε ημέρα. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να μειώσει την ποσότητα του αλατιού για να μειώσετε την κατακράτηση υγρών. Επίσης, αποφύγετε την καφεΐνη και τα ανθρακούχα ποτά.

2. Κρύα κουτάλια
Αυτή η απλή θεραπεία στο σπίτι είναι εκπληκτικά πολύ αποτελεσματική. Θα συμβάλει στην ενίσχυση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια σας και στη χαλάρωση των αγγείων, προσφέροντας έτσι ανακούφιση στα πρησμένα και κουρασμένα μάτια.
Αφήστε 5 ή 6 μεταλλικά κουτάλια στο ψυγείο σας για 10 έως 15 λεπτά.
Κρατήστε το εσωτερικό τμήμα ενός από τα κρύα κουτάλια κάτω από το μάτι σας για μερικά λεπτά έως ότου το κουτάλι ζεσταθεί.
Καθώς θερμαίνεται το κουτάλι, αντικαταστήστε το με ένα άλλο κρύο από το ψυγείο.

3. Φακελάκια τσαγιού
Είτε πρόκειται για πράσινα φακελάκια τσαγιού είτε μαύρο τσάι, και τα δύο μπορεί να απαλύνουν τα πρησμένα και diy_tips_gia_prismena_matia_originalερεθισμένα μάτια. Περιέχουν αντι-ερεθιστικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια σας. Μπορούν επίσης να σας ανακουφίσουν από την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.
Ενυδατώστε 2 φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν.
Ξαπλώστε, τοποθετήστε τα φακελάκια τσαγιού πάνω στα βλέφαρά σας και καλύψτε τα με ένα μαλακό πανί.
Αφήστε τα για 10 έως 15 λεπτά.
Επαναλάβετε μερικές φορές την ημέρα.

4. Ασπράδια αυγών
Τα ασπράδια αυγών συσφίγγουν το δέρμα απομακρύνοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ενώ προλαμβάνουν τις ρυτίδες.
Χωρίστε τους κρόκους από 2 αυγά και βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε τα ασπράδια καλά μέχρι να σχηματιστεί πάστα.
Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα μαλακό πανί για να εφαρμόσετε το μίγμα κάτω από τα μάτια σας και αφήστε το να στεγνώσει.
Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.
Ακολουθήστε τη θεραπεία καθημερινά για λίγες ημέρες.

5. Πατάτες
Οι πατάτες είναι επίσης μία αποτελεσματική θεραπεία για να απαλλαχθούμε από τα πρησμένα μάτια. Και αυτό γιατί η παρουσία αμύλου στις πατάτες έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτή η θεραπεία είναι επίσης ευεργετική για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε μια μεσαίου μεγέθους πατάτα.
Τρίβετε την πατάτα και τοποθετείτε τα κομματάκια σε ένα καθαρό πανί.
Τοποθετήστε αυτό το ύφασμα πάνω από τα βλέφαρά σας για μερικά λεπτά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο.
www.flowmagazine.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr