Επουλωτική συνταγή  για τα φθαρμένα κουρασμένα χέρια και τα πέλματα.

Επουλωτική συνταγή για τα φθαρμένα κουρασμένα χέρια και τα πέλματα.

 

Χέρια σακατεμένα από το κρύο, από τα νερά, τα χημικά απορρυπαντικά, από τις δουλειές του κήπου χέρια που φροντίζουν τα πάντα και μένουν αφρόντιστα. Κι έρχεται η στιγμή που κοιτάμε τα χέρια μας και θέλουμε να επανορθώσουμε για όλη την ζημιά που τους κάναμε αλλά δεν ξέρουμε από που και πως να αρχίσουμε. Τα χέρια πλέον διψάνε όχι μόνο από υγρασία αλλά και για θεραπεία. Η παρακάτω συνταγή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των εξαιρετικά ταλαιπωρημένων χεριών έτσι ώστε να επαναφέρουν την υγιή τους κατάσταση. Επίσης είναι μια εξαιρετικά επανορθωτική συνταγή για τα ταλαιπωρημένα πόδια και τις φτέρνες. Επουλώνει τις ρωγμές αφυδάτωσης, ξεκουράζει τα κουρασμένα πόδια, αναπλάθει, θεραπεύει τις σκληρύνσεις.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας λανολίνη
100γρμ βούτυρο κακάο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Τρόπος παρασκευής και εκτέλεσης.

Λιώνουμε την λανολίνη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε ακολούθως το βούτυρο κακάο. Ανακατεύουμε λίγο ώστε να γίνει τέλειο “δεμένο” μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο.

Εφαρμογή: Βάζουμε στα χέρια αμέσως μετά το πλύσιμο τους, αλλά και το βράδυ πριν τον ύπνο. Στα πόδια βάζουμε κάθε βράδυ και για καλύτερη φροντίδα φοράμε και βαμβακερές κάλτσες.

Βούτυρο κακάο για ελαστική επιδερμίδα

Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr