Τα λάθη στο ξύρισμα που δεν ήξερες πως κάνεις

Τα λάθη στο ξύρισμα που δεν ήξερες πως κάνεις

Το ξύρισμα φαίνεται πολύ απλό όμως είναι εύκολο να κάνεις αυτά τα λάθη

Το ξύρισμα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι απαραίτητο για τις περισσότερες γυναίκες κυρίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Μπορεί και εσύ να θυμάσαι την πρώτη φορά που ξυρίστηκες μπαίνοντας στην εφηβεία, όπου οι τρίχες των ποδιών και της μασχάλης γίνονται πιο σκούρες και πιο έντονες. Από τότε μέχρι σήμερα σίγουρα αισθάνεσαι πως ξυρίζεσαι «από πάντα» οπότε πιστεύεις ότι θα μπορούσες εύκολα να συμβουλεύσεις κάποια που δεν έχει ξυριστεί ξανά για το πώς να το κάνει.

Όλες μας όμως κάνουμε βασικά λάθη την ώρα που ξυριζόμαστε τα οποία δεν γνωρίζουμε, και σίγουρα δεν πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε σε άλλους! Παρακάτω σου παραθέτουμε τα πιο συχνά και «σοβαρά» λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι και πρέπει να αλλάξεις.

Το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς παίζει μεγάλο ρόλο.
Τα ξυραφάκια μίας λεπίδας δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα που έχουν δύο ή τρεις, που είναι τα ιδανικότερα. Εάν το ξυραφάκι σου έχει παραπάνω από τρεις λεπίδες, αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα καθώς κόβει την τρίχα πολύ κοντή κάνοντας τη να «γυρνάει» προς το δέρμα.

Ξυρίζεσαι κάνοντας μπάνιο σε γεμάτη μπανιέρα.
Μπορεί να σε βολεύει πολύ περισσότερο να ξυρίζεσαι καθιστή μέσα στο ζεστό σου bubblebath όμως σύμφωνα με δερματολόγους αυτός δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος ξυρίσματος. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς μπορεί την ώρα που ξυρίζεσαι να έχεις την αίσθηση ότι οι τρίχες είναι μαλακές και ξυρίζονται ευκολότερα, η αλήθεια είναι όμως πως το δέρμα πρήζεται με το ζεστό νερό, εμποδίζοντας έτσι το ιδανικό ξύρισμα που θέλεις να πετύχεις.

Δεν πετάς άμεσα τα ξυραφάκια μίας χρήσης.
Σύμφωνα με δερματολόγους οι λεπίδες από το ξυραφάκι γίνεται εστία βακτηρίων τα οποία μπορούν να σου προκαλέσουν μόλυνση. Ξεφορτώσου το χρησιμοποιημένο ξυραφάκι σου μετά από μία εβδομάδα χρήσης.

Δεν βάζεις ενυδατική κρέμα αφότου ξυριστείς.
Το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να ερεθιστεί πολύ πιο εύκολα από ότι το ενυδατωμένο, προκαλώντας σπυράκια και «παγιδευμένες» τρίχες μέσα στο δέρμα σου.

Ξυρίζεσαι προς τη λάθος κατεύθυνση.
Οι περισσότερες από εμάς αν όχι όλες μας, ξυρίζουμε το πόδι μας από κάτω προς τα πάνω. Αυτό είναι λάθος! Κανονικά το ξύρισμα πρέπει να ξεκινάει από το γόνατο και να καταλήγει στον αστράγαλο για αποφυγή τραυματισμών και ερεθισμού του δέρματος.

Κάποιες φορές ξυρίζεσαι χωρίς νερό και σαπούνι.
Αυτό είναι κάτι που έχουμε κάνει όλες μας κάποια μέρα που βιαζόμασταν ή ήμασταν ήδη ντυμένες όταν ανακαλύψαμε πως χρειαζόμαστε ξύρισμα. Όποια όμως από εμάς το έχει κάνει σίγουρα έχει φανταστεί πως ίσως δεν ήταν καλή ιδέα από το ερεθισμένο και αφυδατωμένο κόκκινο δέρμα σου και από το τσούξιμο το οποίο αισθάνεσαι μετά.

http://joytv.g

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr