Πως φτιάχνουμε έλαιο δεντρολίβανου για πολλά και δυνατά μαλλιά και καθόλου κυτταρίτιδα!

Πως φτιάχνουμε έλαιο δεντρολίβανου για πολλά και δυνατά μαλλιά και καθόλου κυτταρίτιδα!

 

Φτιάχνουμε έλαιο δενδρολίβανου

Δρα κατά της τριχόπτωσης αλλά και της κυτταρίτιδας.

Το δεντρολίβανο δεν είναι χρήσιμο μόνο για να κάνουμε πιο νόστιμα τα πιάτα μας. Έχει κι άλλες ιδιότητες, τις οποίες γνωρίζουν καλά οι λάτρεις των αγνών φυσικών προϊόντων.

Το έλαιο δεντρολίβανου δρα κατά της τριχόπτωσης καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό. Επιπλέον ενδυναμώνει και τονώνει τα μαλλιά ενώ βοηθάει και στην καταπολέμηση για τις άσπρες τρίχες. Έχει αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση και χρησιμοποιείται και στην αρωματοθεραπεία, καθώς είναι τονωτικό και προσφέρει ενέργεια. Τέλος δρα κατά της κυτταρίτιδας.

Για να φτιάξετε το έλαιο δενδρολίβανου χρειάζεστε μόνο δύο υλικά. ‘Ενα ματσάκι δεντρολίβανο και μία κούπα αγνό έλαιο (ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba).

Εκτέλεση:

Προετοιμάστε τον δεντρολίβανο, βγάλτε τα φύλλα του από τα κλωνάρια και συνθλίψτε τα με ένα γουδοχέρι ή κόψτε τα με ένα μαχαίρι.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε νερό να ζεσταίνεται σε μεσαία θερμοκρασία, από πάνω τοποθετήστε ένα γυάλινο μπολ (bain marie), σιγουρευτείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Ρίξτε μέσα στο μπολ το έλαιο βάση και τα φύλλα του δεντρολίβανου. Καθώς το έλαιο θερμαίνεται ανακατέψτε μερικές φορές το μείγμα. Όταν το έλαιο είναι ζεστό (δεν πρέπει να βράσει), απομακρύνετε το από την φωτιά, σουρώστε το και είναι έτοιμο.

Εφαρμογή:

Απλώστε το στα μαλλιά και το τριχωτό κάνοντας μασάζ και αφήστε το σαν μάσκα για μερικές ώρες ή για όλη την νύχτα. Στην συνέχεια λουστείτε κανονικά. Σαν έλαιο κατά της κυτταρίτιδας, απλώστε το στα προβληματικά σημεία και κάντε πολύ καλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Extra Tips: Πάντα να δοκιμάζετε μία μικρή ποσότητα των μειγμάτων, για να δείτε αν είστε αλλεργικοί. Επιπλέον οι εγκυμονούσες επιβάλλεται να ρωτάνε το γιατρό τους, πριν τη χρήση.

jenny.gr

Λάδι δεντρολίβανου αντιμικροβιακό. Αύξηση τριχοφυΐας.
Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.
5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!
Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr