Βluberries (Μύρτιλα) Κατά Των Φλεγμονών

Βluberries (Μύρτιλα) Κατά Των Φλεγμονών

 

Μπορεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής να χαρακτηρίζεται από υπεραφθονία τροφών, ωστόσο είναι λίγες αυτές που μπορούν πραγματικά να ευεργετήσουν το σώμα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μιλάμε για τις μη επεξεργασμένες τροφές, που έρχονται κατευθείαν από τη φύση και μπορούν, με τον πλούτο βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, να καταπολεμήσουν ασθένειες, να διώχνουν τον πόνο και την κούραση, να δίνουν ενέργεια και να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Δρουν ως φυσικά φάρμακα.

Οι αντιφλεγμονώδεις τροφές (που δρουν ενάντια στις φλεγμονές, δηλαδή στις αντιδράσεις του σώματος σε λοιμώξεις, βλάβες ή ερεθισμούς) γίνονται προστατευτική «ασπίδα».

Το στρες σε συνδυασμό με μια διατροφή με επεξεργασμένα τρόφιμα (με προσθήκη ζάχαρης και κακά λιπαρά) μπορούν να γενικεύσουν την φλεγμονή στο σώμα.

Μια διατροφή που δρα κατά των φλεγμονών περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τροφές με πρωτεΐνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, και ελάχιστη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση μιας συγκεκριμένης αντιφλεγμονώδους τροφής στην αρχή της ημέρας, μετά το πρωινό ξύπνημα, μπορεί να βοηθήσει δραστικά το σώμα.

Αυτή δεν είναι άλλη από τα bluberries (μύρτιλα).

Τα blueberries περιέχουν κερσετίνη (ανήκει στην κατηγορία των φλαβονοειδών που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες), κάλιο, βιταμίνη C, φώσφορο, μαγνήσιο και ελάχιστες θερμίδες.

Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα μύρτιλα δίνουν τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα στην αρχή της ημέρας για λειτουργήσει καλύτερα και βοηθούν τη μνήμη.

Μύρτιλλα αποξηραμένοι καρποί

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr